Interieuromzet weer hoger

Dinsdag 13 november 2018

De Nederlandse detailhandel heeft in september 1,7% meer omgezet dan in september 2017, het volume was 1,9% hoger. De omzet van non-food daalde maar het interieur daarentegen steeg!
Interieuromzet weer hoger
Interieuromzet weer hoger

De winkels in food deden het goed met een groei van 3,7%. De omzet van de winkels in non-food daalde in september echter met 0,9%.

Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren deelden echter niet mee in die non-food malaise en plusten behoorlijk (+3,1%). Winkels in meubels en woninginrichting deden het ook redelijk goed (+1%).

De online omzet was in september opnieuw bijna 13% hoger: webwinkels bijna +10%, multi-channelers bijna +18%, zo publiceerde het CBS.

 Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, consumptie, consument, woninginrichting, uitgaven, bestedingen, vertrouwen, economie, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, werkloosheid,werkgelegenheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, online, webwinkel, cbs, centraal bureau statistiek, internetverkoop, #cbs

Gerelateerd nieuws
Tuinieren zonder tuin focus Spoga
Terwijl het voorjaar zich nog maar net lijkt aan te dienen, zijn de voorbereidingen voor de outdoorbeurs Spoga + Gafa 2019 in september in Keulen reeds in volle gang.
lees verder
Groeiend verlies Home24
Home24 heeft het boekjaar 2018 afgesloten met een omzetplus van 18% tot € 313 miljoen. Maar het verlies van de online interieurwebshop neemt ook toe.
lees verder
Retailomzet 2018 +3%
De Nederlandse detailhandel heeft in geheel 2018 3,3% meer omgezet dan in 2017, het volume was 2,8% hoger. Hoewel het percentage iets minder hoog was, steeg het interieur ook, maar weer beter dan het gemiddelde van de non food.
lees verder
Retail Insiders deelt kennis
Vandaag is er met behulp van een subsidie van Stichting Detailhandelsfonds (SDF) een nieuw kennisplatform voor de retail gelanceerd: Retail Insiders.
lees verder
Homed bij Hubo en Multimate
Is het assortiment van een doe-het-zelf keten als Karwei al steeds meer in de richting van interieur geschoven, ook DGN Retail is dat van plan met de shop-in-shop presentatie Homed bij haar dhz-ketens Hubo en Multimate.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden