Interieuromzet Q3 weer uitstekend

Donderdag 05 december 2019

De Nederlandse detailhandel heeft in het derde kwartaal van 2019 3,7% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. En opnieuw doet de interieurbranche het veel beter.
Interieuromzet Q3 weer uitstekend
Interieuromzet Q3 weer uitstekend Interieuromzet Q3 weer uitstekend Interieuromzet Q3 weer uitstekend

De omzet van de detailhandel is al bijna zes jaar elk kwartaal hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder (foto 1).

Non-food kwam totaal op +3,0%, ondanks aanhoudende daling bij kleding (-0,4%), schoen (-0,5%), consumentenelectronica (-2,1%) en vooral speelgoed (-18,0%!). Vooral meubelwinkels (+8,5%) en doe-het-zelfwinkels (inclusief keukens en vloeren) (+8,1%) deden het weer uitstekend(foto 2).

Via pure webshops werd in het eerste kwartaal 17,5% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 21,7%, totaal kwam is uit op 14,9% (foto 3).

Het vertrouwen van de ondernemers in de detailhandel is begin derde kwartaal van dit jaar in tegen stelling tot drie maanden geleden weer gestegen en steeg van 7,6 naar 12,9 (foto 4).Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs, #interieuromzet

Gerelateerd nieuws
 
Badkamerbehang vol dieren
lees verder
Andre Bovekerk overleden
Andrť Bovekerk, een bekende uit de vloerenbranche en sinds kort werkzaam bij Leoxx als inside sales manager, is zaterdag 8 augustus plotseling overleden.
lees verder
Effen in spotlicht bij Artex
Artex heeft een passie voor uniís. De kleuren van de stoffenfabrikant worden in de verfkeuken van het bedrijf gemaakt. Een samenspel tussen ontwerpers en verfkeukenspecialisten.
lees verder
Issabella-Interiors op zolder
Issabella-Interiors verhuist per september naar voormalig klooster MariŽnhof. De interior designer betrekt hiermee de grootste restaureerde zolder van Amersfoort.
lees verder
 
Najaar bij Mrs.Me
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden