Interieuromzet Q3 weer uitstekend

Donderdag 05 december 2019

De Nederlandse detailhandel heeft in het derde kwartaal van 2019 3,7% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. En opnieuw doet de interieurbranche het veel beter.
Interieuromzet Q3 weer uitstekend
Interieuromzet Q3 weer uitstekend Interieuromzet Q3 weer uitstekend Interieuromzet Q3 weer uitstekend

De omzet van de detailhandel is al bijna zes jaar elk kwartaal hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder (foto 1).

Non-food kwam totaal op +3,0%, ondanks aanhoudende daling bij kleding (-0,4%), schoen (-0,5%), consumentenelectronica (-2,1%) en vooral speelgoed (-18,0%!). Vooral meubelwinkels (+8,5%) en doe-het-zelfwinkels (inclusief keukens en vloeren) (+8,1%) deden het weer uitstekend(foto 2).

Via pure webshops werd in het eerste kwartaal 17,5% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 21,7%, totaal kwam is uit op 14,9% (foto 3).

Het vertrouwen van de ondernemers in de detailhandel is begin derde kwartaal van dit jaar in tegen stelling tot drie maanden geleden weer gestegen en steeg van 7,6 naar 12,9 (foto 4).Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs, #interieuromzet

Gerelateerd nieuws
Succes styling tool Fonq
Fonq gaat verder met de stylingtool die de webwinkel de afgelopen maanden uitprobeerde. Volgens de webwinkel zorgt deze voor 76% omzetstijging per styling tool gebruiker.
lees verder
 
Laengsel via Studio Oskar
lees verder
Nieuw projectgamma Occhio
Met Occhio+ wil Occhio een allesomvattende lichtplanning in projecten - zowel in de particuliere als in de commerciŽle sector - kunnen aanbieden. Dit concept brengt nieuwe producten en productuitbreidingen op de markt, die het toepassingsgebied van de verlichtingsproducent vergroot.
lees verder
 
Easy & Safe meubelstoffen
lees verder
M.O.W. helpt digitaliseren
Het is een trend om naast een fysieke beurs ook een digitaal platform te bieden aan exposanten. Ook M.O.W. (van 19-23 september) doet hieraan mee met het initiatief 360GradPlaza.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden