Interieuromzet Q3 weer uitstekend

Donderdag 05 december 2019

De Nederlandse detailhandel heeft in het derde kwartaal van 2019 3,7% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. En opnieuw doet de interieurbranche het veel beter.
Interieuromzet Q3 weer uitstekend
Interieuromzet Q3 weer uitstekend Interieuromzet Q3 weer uitstekend Interieuromzet Q3 weer uitstekend

De omzet van de detailhandel is al bijna zes jaar elk kwartaal hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder (foto 1).

Non-food kwam totaal op +3,0%, ondanks aanhoudende daling bij kleding (-0,4%), schoen (-0,5%), consumentenelectronica (-2,1%) en vooral speelgoed (-18,0%!). Vooral meubelwinkels (+8,5%) en doe-het-zelfwinkels (inclusief keukens en vloeren) (+8,1%) deden het weer uitstekend(foto 2).

Via pure webshops werd in het eerste kwartaal 17,5% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 21,7%, totaal kwam is uit op 14,9% (foto 3).

Het vertrouwen van de ondernemers in de detailhandel is begin derde kwartaal van dit jaar in tegen stelling tot drie maanden geleden weer gestegen en steeg van 7,6 naar 12,9 (foto 4).Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs, #interieuromzet

Gerelateerd nieuws
 
Headlam over open confectie
lees verder
Nieuwkomers bij Woonindustrie
Van zondag 9 februari tot en met woensdag 12 februari 2020 vindt de jaarlijkse Voorjaarsvakbeurs plaats in De Woonindustrie (DWI). Martien Meiland is te gast op de consumentendag en er zijn verschillende nieuwe exposanten.
lees verder
Dots collectie van Kettal
Kettal begon het jaar 2020 met deelname aan vakbeurs IMM. Hier toonde het Spaanse bedrijf zijn meest recente collecties, waaronder de Dot lampcollectie.
lees verder
Forse investering in Gerflor
Cobepa, een investeringsvennootschap van een van de aandeelhouders van bierbrouwer AB InBev, gaat honderden miljoenen euro's investeren in de Franse vinylvloerenproducent Gerflor.
lees verder
 
Sustainable Luxury van Vriesco
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden