Inspiratie uit de Louis XV periode

Dinsdag 07 juli 2020

De verplichte isolatie door Covid-19 kan ook tot mooie dingen leiden. Enkele van deze creatieve resultaten zijn de nieuwe meubels van Aaron Scott Design.
Inspiratie uit de Louis XV periode

De Amerikaanse designer Aaron Scott maakt onder de naam Aaron Scott Design zowel unieke als in opdracht gemaakte functionele ontwerpen, waaronder meubels, verlichting en architectonische installaties. De creaties van Scott zijn geworteld in kunst én techniek. Zijn werken zijn met de hand gemaakt met wiskundige nauwkeurigheid.

 

Tijdens de lockdown van de afgelopen maanden werkte Scott aan een nieuw oeuvre waar hij aan begon tijdens een verblijf Parijs. Hij raakte geïnteresseerd in de periode van Louis XV, een revolutie in meubeldesign met de nadruk op lichtheid, comfort en sensualiteit. Bepaalde motieven die in de Louis XV-periode aanwezig zijn, komen al terug in eerder werk, vooral in de N-serie (bijv. complexe kromming, symmetrie, natuurlijke vormen); met de LXV-serie gaat de designer hierin verder.

 

Werken in de LXV-serie zijn gemaakt van massief hout met behulp van de methode van gestapeld lamineren en met de hand gebeeldhouwd. Op de foto: het LXV buffet in gebleekte kers, de LXV bijzettafel in walnoot, het LXV wandplank in walnoot en de LXV spiegel in gebleekte kers.

 

 Links

www.aaronscottdesign.com

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, meubel, stoel, fauteuil, buffet, bijzettafel, spiegel, design, designmeubel, ontwerper, meubelmaken, meubelmaker, #aaronscottdesign, #LXVseries

Gerelateerd nieuws
Bankroet Recor onafwendbaar
Twee resterende partijen die ge´nteresseerd waren om de in moeilijkheden verkerende meubelfabrikant Recor over te nemen zijn afgehaakt. Daardoor lijkt een faillissement een kwestie van tijd.
lees verder
3C en Nordlux naar DWI
Steeds meer nieuwe exposanten trekken naar DWI (De Woonindustrie) met de Vakdagen van 13-15 september en 21-22 september in het verschiet. Zo is de 3C Gruppe present en heeft Nordlux een nieuwe vaste stand.
lees verder
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder
Fakkel van Ego Paris
Tuinmeubelfabrikant Ego Paris uit Belleville sur Sa˘ne heeft als aanvulling op haar fraaie serie tuimeubelen nu ook een bijzondere outdoor-lamp ge´ntroduceerd: de Torch.
lees verder
Gezelligheid bij Cosy Villa
Cosy Villa is een Nederlandse meubelmerk van LS Developments uit Beneden Leeuwen dat nieuw landelijk wonen en gezelligheid wil uitstralen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden