Inspiratie op Incoda

Maandag 13 september 2021

De stemming tijdens de Interieur Collectie Dagen (Incoda) was op de tweede beursdag, maandag 13 september, opgetogen. De bezoekers en exposanten waren duidelijk blij dat het weer mogelijk was om elkaar in het echt te ontmoeten.
Inspiratie op Incoda
Inspiratie op Incoda Inspiratie op Incoda Inspiratie op Incoda Inspiratie op Incoda

Vrijwel elke interieurspecialist heeft bewust of onbewust contact gehad met Brel Home. Deze leverancier van aandrijvingen en besturingen voor zowel binnen- als buitenzonwering levert onder meer aan raamdecoratiespecialisten als Toppoint, B&C en Copa Home. Op Incoda wil het bedrijf meer zijn eigen gezicht laten zien. Brel Home begon jaren geleden met batterij gedreven motoren, een ontwikkeling die inmiddels gemeengoed is. Nu biedt het bedrijf dit echter ook aan voor buitenzonwering, die oplaadt door middel van een zonnepaneel. Een andere bijzondere ontwikkeling is de motor voor de bediening van een top down-bottom up gordijn (foto 1 met directeur Erik Budding).

 

De core business van Blend Window Fashion is houten raamdecoratie, daarnaast levert het bedrijf shutters, die het desgewenst ook inmeet en plaatst. Op Incoda toonde de firma dat de shutters en houten jaloezieën nu op elkaar aansluiten in houtsoort en kleur. Daarnaast was in de naastgelegen stand hun dochteronderneming Tim (Thuis in Maatwerk) te zien (foto 2). Dit merk levert raamdecoratie in het instapsegment. In een speciale app zijn de details, prijzen en voorraden van de verschillende producten te zien. Dit maakt het volgens het bedrijf voor interieurprofessionals extra makkelijk, deze professionele gebruikers kunnen een gewenste marge in de prijzen verwerken.

 

Groothandel Dutch Interior Group (foto 3) levert hout, laminaat en pvc. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen momenteel aardig wat voorraad hout, dat het zelf importeert. Dutch Interior Group is hoofdimporteur Nederland van Weitzer Parkett. De relatief dunne houten vloeren van dit merk zijn geschikt voor toepassing op vloerverwarming.

 

Leverancier van solar rolluiken en solar screens Byzon had een concreet doel met de deelname aan Incoda. Het bedrijf zoekt nog vijftien dealers in Nederland om het hele land goed te kunnen bedienen. Volgens Byzon is het voordeel van de solar producten vooral dat zij plug & play zijn en er geen schroeven of boren noodzakelijk is. Byzon ondersteunt zijn dealers door de informatievoorziening en de offerte voor de klant te verzorgen. Vervolgens zorgt de dealer voor de uitvoering, profiteert van de marge en heeft er een klant bij.

 

Topstairs maakt traptreden van vinyl/pvc vloeren en rigid core vloeren (foto 4). Met een eigen techniek buigt het bedrijf deze vloeren, om zo strak en zonder profiel over de traptreden te passen. Tijdens dit procedé ontstaan kleine luchtbelletjes, die eventuele klappen op kunnen vangen. Omdat het bedrijf zich specialiseert in deze traptreden en maatwerk levert kan het alle mogelijke kwaliteiten van alle merken gebruiken. De treden worden binnen een week geleverd.

 

Delight Raamdecoratie is een nieuw concept dat ontstaan is vanuit Toppoint. Het merk concentreert zich op het lagere segment (foto 5). De collectie bevat commerciële hardlopers en biedt de meest verkochte opties. Het is een handzame collectie van alle populaire vormen van raamdecoratie inclusief een aantal overgordijnen. De producten hebben een levertijd van tien werkdagen.

 

Incoda in de Evenementenhal in Gorinchem duurt nog t/m dinsdag 14 september 2021. Vooraf registreren is noodzakelijk. Om de beurs te bezoeken is een bewijs van volledige coronavaccinatie vereist, een negatief testresultaat of bewijs van herstel.Links

www.interieurcollectiedagen.nl
www.easyfairs.nl
www.evenementenhal.nl
www.brel-home.nl
www.dibzonwering.nl
www.dutchinteriorgroup.com
www.byzonbuitenzonwering.nl
www.topstairs.eu
www.delightblinds.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, easyfairs, evenementenhal, #incoda, #interieurcollectiedagen, #kennisplein, #evenementenhal, #easyfairs, #parketpaviljoen, #NKWP, #NKparketleggen, #hmcollege, #ocsinteriors, #inretail, #bvp, #platformparketbranche, #ppb, #brelhome, #bibzonwering, #dutchinteriorgroup, #byzon, #topstairs, #delightblinds, #toppoint

Gerelateerd nieuws
Innovatieve vloer in 3D geprint huis
In Beckum, in het Duitse Noordrijn-Westfalen, werd onlangs het eerste geprinte huis van Duitsland geopend. De vloer in dit innovatieve gebouw is afkomstig van de nabij gevestigde fabrikant Meisterwerke.
lees verder
Winnaars van het NKWP
Tijdens de laatste dag van de vakbeurs Incoda zijn de nieuwe kampioenen van het NK Woning- en Projectstofferen (NKWP) bekend gemaakt. Bij de junioren ging de eerste prijs naar Kay Winters, bij de senioren won Anco Rijstenbil voor de derde keer op rij.
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
 
Samenwerking interieurarchitecten
lees verder
De Rothschild koopt pand Meubitrend
Edmond de Rothschild Reim koopt groot complex in Oss. Het gaat om het pand van Meubitrend.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden