Inretail organiseert retaildebat

Dinsdag 09 februari 2021

Inretail organiseert 15 februari van 18-19:00 uur het Nationaal Retail Debat met vier politieke partijen: VVD, GroenLinks, CDA en PvdA. Er staat grote druk op de detailhandel en er is perspectief nodig.
Inretail organiseert retaildebat

Inretail organiseert 15 februari van 18-19:00 uur het Nationaal Retail Debat met vier politieke partijen: VVD, Groenlinks, CDA en PvdA. Er staat grote druk op de detailhandel en er is perspectief nodig. Na de verkiezingen dragen kabinet en Tweede Kamer de verantwoordelijkheid om met een passende aanpak de non-food retail te helpen herstellen van de enorme schade die nu wordt opgelopen. De retail is vrijwel de grootste werkgever van het land. Gezonde winkels zijn een nationaal belang. De chef politiek van Jinek leidt het debat over de centrale vraag wat de retail nodig heeft en hoe de kandidaat Tweede Kamerleden zich hier na de verkiezingen van 17 maart voor gaan inzetten. Het verkiezingsmanifest dat Inretail schreef vormt de leidraad voor het debat.  

 

Thema’s die aan bod komen, zijn herstel en vernieuwing van de retail na corona, verduurzaming, digitalisering en het stimuleren van ondernemerschap in het algemeen. Iedereen die een belang heeft bij een gezonde retail non-food kan zich via deze link aanmelden om het debat live te volgen.

 

Het debat dat bij Inretail in Zeist plaatsvindt en digitaal gevolgd kan worden, vormt de aftrap van een brede campagne om de belangen van de retail op de kaart te zetten. Met de slogan 'Kies retail. Kies dichtbij.' geeft Inretail tot de verkiezingsdag 17 maart met allerlei acties vorm aan de campagne en het grote belang van aantrekkelijke winkelkernen. Bezoeken van politici aan ondernemers met non-food winkels in alle provincies van ons land staan ook op het programma. Via deze - digitale - werkbezoeken bespreken ondernemers, politici en Inretail wat de retail de komende vier jaar nodig heeft om perspectief te hebben. Binnenkort wordt een verkiezingswijzer voor ondernemers in de retail gelanceerd.

 

Vanaf nu wordt de politiek doorlopend via social media geprikkeld actief na te denken over de vraag wat ondernemers met winkels en winkelgebieden nodig hebben om vitaler te worden. De campagne is voor iedereen herkenbaar met de hashtag #kiesretail. Inmiddels heeft Inretail ook een landingspagina aan haar website gekoppeld die helemaal in het teken staat van campagne in aanloop naar de Nederlandse verkiezingen van 17 maart aanstaande.

 Links

www.inretail.nl
www.inretail.nl/nationaal-retail-debat/

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, retaildebat, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, lockdown, click&collect, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, koninklijk, #inretail, #clickcollect, #click+collect, #kiesretail, #retaildebat

Gerelateerd nieuws
Orderchamp groeit naar 25.000 retailers
Anderhalf jaar na oprichting heeft de 25.000ste retailer zich al aangesloten bij digitaal inkoopplatform Orderchamp, dat ook al meer dan 1.200 Europese merken telt! En de Digital Fair Spring loopt!
lees verder
 
Grote meerderheid wil winkels open
lees verder
Vertrek Rob Berns bij Kwantum
Rob Berns stopt als algemeen directeur bij Kwantum, na de realisatie van één directie voor Kwantum en Leen Bakker
lees verder
Woonwinkels moeten weer open !
Centrummanagers, ondernemers- en binnenstadverenigingen roepen massaal op om 3 maart de deuren te heropenen, omdat de situatie voor de winkels niet meer houdbaar is. Dit blijkt mede uit de dramatische omzetcijfers van januari.
lees verder
Bni nieuws
Begin deze maand is Piet Boon lid geworden en de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (Bni) heeft sinds kort een nieuw duo-voorzitterschap.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden