Grote bestedingen aan thuiswerkplek

Dinsdag 09 februari 2021

Ruim twee op de vijf (44%) thuiswerkers in Nederland hebben tijdens de coronacrisis kantoorproducten gekocht voor de thuiswerkplek. De helft van alle thuiswerkers (48%) heeft geen bijdrage van de werkgever gekregen.
Grote bestedingen aan thuiswerkplek

Dit blijkt uit de Thuiswerk Monitor van Multiscope. Van de thuiswerkers heeft 44% inmiddels gemiddeld € 359 uitgegeven aan kantoorproducten voor de werkplek thuis. Dit komt neer op bijna € 400 miljoen aan kantoorproducten voor heel Nederland. Het merendeel hiervan bestaat uit computeraccessoires en meubilair. Een kwart van de thuiswerkers (25%) heeft de werkplek geoptimaliseerd zonder iets te kopen.

De voornaamste kantoorproducten die men kocht zijn computerschermen (30%) en bureaustoelen (30%). Een kwart van de thuiswerkers heeft een bureau (25%) aangeschaft. Een bijna even groot deel kocht laptops (12%) en laptopstandaarden (12%). Printers zijn met 5% een stuk minder populair. Opvallend is dat 4% speciaal voor het thuiskantoor een koffiezetapparaat bestelde.

Bureaus (49%) kocht men voornamelijk in fysieke winkels, bureaustoelen (39%) vooral online. Thuiswerkers bestelden beide producten het vaakst bij Ikea. Zowel laptopstandaarden (64%) als computerschermen (49%) werden vaker online gekocht vooral bij Coolblue en Bol.com.

De Thuiswerk Monitor van online marktonderzoeksbureau Multiscope werd uitgevoerd in samenwerking met marktexpert Menno Nieuwhoff. In het onderzoek zijn 3.035 werkenden in loondienst ondervraagd.Links

www.bol.com
www.coolblue.nl
www.ikea.com
www.multiscope.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, thuis, home office, soho, werkplek, thuiswerkplek, thuiswerk, bureau, stoel, bureaostoel, licht, verlichting, lamp, #bol, #coolblue, #ikea, #multiscope

Gerelateerd nieuws
 
Push voor Theca merk Flexlux
lees verder
Problemen meubelindustrie
De productie van meubelen en interieurs komt steeds meer in de knel door aanhoudende tekorten en late levering van grondstoffen en materialen. Meubelen en interieurs zullen duurder worden.
lees verder
Niet alleen bedden bij JWR
Heeft u zich al aangemeld voor de Voorjaarsvakdagen in DWI? Op 12 en 13 april en van 18-20 april staat ook JWR-Bedden klaar om interieurprofessionals de merken Rőwa en Selecta te tonen. Het bedrijf introduceert echter ook een Coronatafel.
lees verder
Voorjaarsvakdagen bijna van start
De exposanten van de Woonindustrie (DWI) zijn er klaar voor, op 12 en 13 april begint het eerste deel van de Voorjaarsvakdagen, dat van 18 – 20 april vervolgd wordt. Van vernieuwde stands tot nieuwe producten, ze zijn allemaal de moeite van het bezoeken waard.
lees verder
Inretail gooit handdoek
Detailhandelsbrancheorganisatie Inretail gaat niet in hoger beroep tegen de Nederlandse staat om de gedwongen winkelsluiting op te heffen. En het IMF heeft overheden inmiddels geadviseerd om noodlijdende zaken op te kopen!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden