Grote bestedingen aan thuiswerkplek

Dinsdag 09 februari 2021

Ruim twee op de vijf (44%) thuiswerkers in Nederland hebben tijdens de coronacrisis kantoorproducten gekocht voor de thuiswerkplek. De helft van alle thuiswerkers (48%) heeft geen bijdrage van de werkgever gekregen.
Grote bestedingen aan thuiswerkplek

Dit blijkt uit de Thuiswerk Monitor van Multiscope. Van de thuiswerkers heeft 44% inmiddels gemiddeld € 359 uitgegeven aan kantoorproducten voor de werkplek thuis. Dit komt neer op bijna € 400 miljoen aan kantoorproducten voor heel Nederland. Het merendeel hiervan bestaat uit computeraccessoires en meubilair. Een kwart van de thuiswerkers (25%) heeft de werkplek geoptimaliseerd zonder iets te kopen.

De voornaamste kantoorproducten die men kocht zijn computerschermen (30%) en bureaustoelen (30%). Een kwart van de thuiswerkers heeft een bureau (25%) aangeschaft. Een bijna even groot deel kocht laptops (12%) en laptopstandaarden (12%). Printers zijn met 5% een stuk minder populair. Opvallend is dat 4% speciaal voor het thuiskantoor een koffiezetapparaat bestelde.

Bureaus (49%) kocht men voornamelijk in fysieke winkels, bureaustoelen (39%) vooral online. Thuiswerkers bestelden beide producten het vaakst bij Ikea. Zowel laptopstandaarden (64%) als computerschermen (49%) werden vaker online gekocht vooral bij Coolblue en Bol.com.

De Thuiswerk Monitor van online marktonderzoeksbureau Multiscope werd uitgevoerd in samenwerking met marktexpert Menno Nieuwhoff. In het onderzoek zijn 3.035 werkenden in loondienst ondervraagd.Links

www.bol.com
www.coolblue.nl
www.ikea.com
www.multiscope.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, thuis, home office, soho, werkplek, thuiswerkplek, thuiswerk, bureau, stoel, bureaostoel, licht, verlichting, lamp, #bol, #coolblue, #ikea, #multiscope

Gerelateerd nieuws
Festival bij Incoda
Op het vakevenement Incoda is er - naast het ontdekken van nieuwe collecties en innovaties op de stands van de exposanten en het netwerken onder het genot van gratis verzorgde catering - nog meer te doen.
lees verder
Jubileum uitgave Interiors Now!
Ook Interiors Now! van Taschen is verkrijgbaar in een speciale jubileumuitgave. Het boek is een rondleiding door de hedendaagse woningen over de hele wereld met een enorme diversiteit, of het nu een rustiek landhuis, een loft in New York-stijl of een bohemien-bungalow is.
lees verder
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
 
Elfde A-Meubel
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden