Grote bestedingen aan thuiswerkplek

Dinsdag 09 februari 2021

Ruim twee op de vijf (44%) thuiswerkers in Nederland hebben tijdens de coronacrisis kantoorproducten gekocht voor de thuiswerkplek. De helft van alle thuiswerkers (48%) heeft geen bijdrage van de werkgever gekregen.
Grote bestedingen aan thuiswerkplek

Dit blijkt uit de Thuiswerk Monitor van Multiscope. Van de thuiswerkers heeft 44% inmiddels gemiddeld € 359 uitgegeven aan kantoorproducten voor de werkplek thuis. Dit komt neer op bijna € 400 miljoen aan kantoorproducten voor heel Nederland. Het merendeel hiervan bestaat uit computeraccessoires en meubilair. Een kwart van de thuiswerkers (25%) heeft de werkplek geoptimaliseerd zonder iets te kopen.

De voornaamste kantoorproducten die men kocht zijn computerschermen (30%) en bureaustoelen (30%). Een kwart van de thuiswerkers heeft een bureau (25%) aangeschaft. Een bijna even groot deel kocht laptops (12%) en laptopstandaarden (12%). Printers zijn met 5% een stuk minder populair. Opvallend is dat 4% speciaal voor het thuiskantoor een koffiezetapparaat bestelde.

Bureaus (49%) kocht men voornamelijk in fysieke winkels, bureaustoelen (39%) vooral online. Thuiswerkers bestelden beide producten het vaakst bij Ikea. Zowel laptopstandaarden (64%) als computerschermen (49%) werden vaker online gekocht vooral bij Coolblue en Bol.com.

De Thuiswerk Monitor van online marktonderzoeksbureau Multiscope werd uitgevoerd in samenwerking met marktexpert Menno Nieuwhoff. In het onderzoek zijn 3.035 werkenden in loondienst ondervraagd.Links

www.bol.com
www.coolblue.nl
www.ikea.com
www.multiscope.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, thuis, home office, soho, werkplek, thuiswerkplek, thuiswerk, bureau, stoel, bureaostoel, licht, verlichting, lamp, #bol, #coolblue, #ikea, #multiscope

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
Groei Intergamma
Intergamma rapporteert een omzetgroei over 2022 en maakt nieuwe benoemingen bekend in de raad van commissarissen.
lees verder
Banenwinkel is geopend
Op 1 juni is de eerste banenwinkel geopend in de binnenstad van Inretail, als onderdeel van een uitgebreide campagne voor nieuw personeel.
lees verder
Binnen en buiten ergonomisch zitten
Plank is een Italiaanse designmeubelfabrikant met een passie voor intensief onderzoek naar industriŽle productietechnologie. Dit jaar introduceert het merk onder meer de stoel Velit.
lees verder
Zuiver verkleint merkenportfolio
De Zuiver Group viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Het is volgens het bedrijf tijd voor een nieuw hoofdstuk, waarin het uitbouwen van de merken en partnerschap met dealers centraal staan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden