Inretail gooit handdoek

Vrijdag 09 april 2021

Detailhandelsbrancheorganisatie Inretail gaat niet in hoger beroep tegen de Nederlandse staat om de gedwongen winkelsluiting op te heffen. En het IMF heeft overheden inmiddels geadviseerd om noodlijdende zaken op te kopen!
Inretail gooit handdoek

De Haagse rechtbank stelde Inretail in maart in het ongelijk na een zaak over de gedwongen sluiting. Nog dezelfde dag, vrijdag 12 maart, liet de brancheorganisatie weten voorbereidingen te treffen om in hoger te gaan.

Gisteren werd aan het FD bevestigd dat Inretail daar toch vanaf ziet. De winkeliersorganistie uit Zeist had uiterlijk vandaag het hoger beroep moeten instellen. Met de speculaties over naderende versoepelingen op 13 april zou het hoger beroep, dat vaak maanden in beslag neemt, volgens Inretail mosterd na de maaltijd kunnen zijn.

Maar daarmee neemt de brancheorganisatie een groot risico om de leden in de steek te laten.

Want ondanks dat Inretail-directeur Udo Delfgou stelt dat 'het geluid uit politiek Den Haag positief klinkt' is het allereerst het nog maar de vraag of de versoepelingen daadwerkelijk doorgaan.* Er werd en wordt nog steeds vooral veel angst gepredikt. In het afgelopen jaar is er regelmatig een nieuwe 'golf' voorspeld, die wel zorg baarde maar nooit tot een zwart scenario leidde. Volgens de beleidsmakers was dat 'dankzij de maatregelen', wat overigens nooit onderbouwd of bewezen is, maar deze kunnen zomaar weer uit de kast getrokken kan worden voor een langere of nieuwe lockdown. De wetgeving voor nog veel strengere vormen daarvan ligt inmiddels vrijwel geheel klaar.

En als er wel een versoepeling komt, dan zal dat vermoedelijk niet alleen met lastige beperkingen zijn, maar voor je het weet is het alweer najaar. En dan kan er zomaar opnieuw een griepgolf of een andere coronamutant opduiken.


Het zou daarom belangrijk zijn tegen die tijd een uitspraak in hoger beroep in de hand te hebben die ervoor zorgt dat dergelijke ontwrichtende maatregelen alleen maar genomen mogen worden met een bewezen onderbouwing en noodzaak. Anders komen er alsnog veel winkels in al dan niet onoverkomelijke moeilijkheden.

In het FD van vorige week (5 april) stond het schokkende bericht dat het IMF inmiddels overheden te adviseert belangen te nemen in mkb-bedrijven! Door het lockdownbeleid van diezelfde overheid zijn veel bedrijven veel minder waard geworden en kan het bezit van in moeilijkheden verkerende winkeliers voor een appel en een ei door middel van belastinggeld worden overgenomen.

 

Nu brancheorganisaties de strijdbijl hebben begraven, staan getroffen winkeliers er alleen voor. We zijn benieuwd hoe hier mee om wordt gegaan.

 

* 11-04-2021: Inmiddels zoemt reeds rond dat de 'genoemde' versoepelingen van 21-04-2021 tenminste een week worden uitgesteld. N.B. De R-waarde is inmiddels onder de 1 gedaald en er in reeds vijf weken lang sprake van ondersterfte.Links

www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, economie, indicator, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, lockdown, click & collect, #inretail, #clickcollect, #clickencollect, #kiesretail

Gerelateerd nieuws
Flinders stopt met winkel Zaandam
Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel op het Hembrugterrein. De woonwinkel wordt een Vitra Circle Store, de eerste in Nederland.
lees verder
16,5 miljoen voor groei Orderchamp
Het digitale inkoopplatform Orderchamp heeft twee jaar na oprichting € 16,5 miljoen groeikapitaal opgehaald voor verdere expansie in Europa. Een nieuwe stap voor het sterk groeiende platform.
lees verder
Spoga Gafa verschoven naar 2022
Dit jaar wordt Spoga+gafa definitief opgeschort naar 2022 vanwege de aanhoudende onzekere situatie van Covid-19 en de daaruit voortvloeiende beperkingen.
lees verder
Orderchamp groeit en beloont
Orderchamp heeft weer verschillende nieuwe merken. Het digitale inkoopplatform biedt producten van meer dan 1.500 Europese merken. Ruim 30.000 retailers kopen al via Orderchamp en kunnen nu gebruik maken van het nieuwe Retailer Loyaliteitsprogramma.
lees verder
 
Nieuw decoratieconcept Ikea
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden