Innovatieve vloer in 3D geprint huis

Dinsdag 21 september 2021

In Beckum, in het Duitse Noordrijn-Westfalen, werd onlangs het eerste geprinte huis van Duitsland geopend. De vloer in dit innovatieve gebouw is afkomstig van de nabij gevestigde fabrikant Meisterwerke.
Innovatieve vloer in 3D geprint huis
Innovatieve vloer in 3D geprint huis Innovatieve vloer in 3D geprint huis Innovatieve vloer in 3D geprint huis

In het onlangs geopende, eerste huis van Duitsland dat compleet middels 3d-print-technologie werd vervaardigd, viel de keuze op de innovatieve Lindura houten vloer van Meister voor de woon- en slaapkamers. De eengezinswoning met twee verdiepingen en een woonoppervlak van in totaal zo'n 160 m2, werd niet op traditionele wijze gebouwd, maar met een 3d-betonprinter geprint door het bedrijf Peri. Het gebouw is ontworpen door een plaatselijk ingenieurs- en architectenbureau, de opdrachtgever is Hous3Druck GmbH. 'We zijn verheugd dat Lindura als een van onze meest innovatieve vloeren toepassing vindt in dit toonaangevende huis van de toekomst,' vertelt Meisterwerke-directeur Guido Schulte.

 

De hightech houten vloer in de variant eik rustiek natuurgeolied past perfect binnen het innovatieve huis. Het tegen indrukken bestendige houten oppervlak vormt met zijn warme en natuurlijke uitstraling een prettige tegenpool bij de puristische look van de bewust ongepleisterde betonnen wanden met hun unieke, gelaagde vorm. De royale planken (2600 x 320 mm) kunnen hun optische voordelen op beide verdiepingen volledig ontplooien. De Lindura houten vloer is zwevend geplaatst. Dankzij het gepatenteerde kliksysteem hoeft de vloer niet te worden verlijmd. In combinatie met bijpassende Meister-contactgeluiddemping is ook voor akoestische isolatie gezorgd.

 

Bij de productie van Lindura wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Wood Powder-technologie. Wood Powder is een fijn poeder van houtvezels en minerale bestanddelen dat met de deklaag van echt hout versmelt voor een extreem robuust oppervlak. Zo ontstaat uit de natuurlijke houten vloer middels innovatieve techniek een zeer robuuste hightech houten vloer, die vele belastingen doorstaat.

 

Ook op gebied van duurzaamheid doet Lindura het goed. Door de combinatie met Wood Powder kan het stabiele oppervlak van een zuinigere en dunnere houten laag worden voorzien dan bij andere parket- of houten vloeren het geval is. Lindura kan zwevend worden gelegd, is geschikt voor renovaties en kan ook op vloerverwarming worden geplaatst. Lindura houten vloeren zijn beschikbaar in een natuurgeoliede of mat gelakte uitvoering met uiteenlopende kleuren van eik of notelaar.Links

www.meisterwerke.com

Tags

nieuws, interieur, 3dprint, huis, vloer, parket, hout, plank, houtvezels, zwevend, patenten, hightech, #lindura, #meister, #peri

Gerelateerd nieuws
 
De R van buitenmat
lees verder
 
Joka neemt Viehoff over
lees verder
 
DWI verplaatst MDXL Project & Interieur
lees verder
Nieuwe zelfklevende ondervloeren
Estillon breidt de Floorfixx collectie uit met een innovatieve nieuwe zelfklevende ondervloer: Floorfixx optimum.
lees verder
Circulariteit centraal bij BVP
Onlangs organiseerde de BVP (Branchevereniging Projectinrichting) eindelijk weer een bijeenkomst voor de leden, waarin Odette Ex een presentatie gaf over het thema circulariteit.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden