Illusies door Deknudt

Vrijdag 05 juni 2020

Spiegelspecialist Deknudt komt met een serie bijzondere spiegels. Hun uiterlijk is een illusie, want kijken we naar metaal, of naar een bedrukt kader? Dat is de vraag bij deze spiegels.
Illusies door Deknudt
Illusies door Deknudt Illusies door Deknudt

Deknudt Mirrors maakt al spiegels vanaf 1946. Sinds 2019 is het bedrijf in handen van Jan De Knudt, de kleinzoon van oprichter Frans Deknudt. De nieuwe spiegel Circo (foto 1) is opgebouwd uit een eenvoudig geometrisch gegeven: twee basisvormen, die omlijst lijken door een metalen frame. Cirkel en vierkant passen in elkaar. De ene strak en hoekig, de ander zacht en vloeiend. De hoekvlakken van deze designspiegel werden bewust transparant gelaten, waardoor de kleuren van de wand een toegevoegde waarde geven aan het lijnenspel van het ontwerp.

 

Het lijkt een spiegel met een zwart metalen frame, maar de Contour (foto 2) is volgens Deknudt een technisch en esthetisch hoogstandje. Het zwarte frame wordt op de voorkant van de spiegel gedrukt, terwijl spiegel en transparant glas een spel spelen. De transparante delen maken de achterliggende wand zichtbaar.

 

Bordo (foto 3) tenslotte is een, minimalistische designspiegel. De doorsnede van twee omlijnde vlakken bepaalt het vlak dat spiegelt. Door het spel met transparante en zwarte delen lijkt de spiegel omlijst door een metalen frame. Je wordt misleid door de techniek: door de transparante delen van het ontwerp is de kleur van de wand zichtbaar, en ontstaat een illusie. Welke is nu de rand, de Bordo?

 Links

www.deknudtmirrors.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, spiegel, accessoire, decoratie, #deknudtmirrors

Gerelateerd nieuws
Vakbeurzen post lockdown
Het is een vreemde tijd, ook voor vakbeurzen. Eerst werden vele afgelast, maar in september vindt de eerste vakbeurs voor consumentengoederen weer plaats in Hamburg: Nordstil, van 5 tot en met 7 september.
lees verder
 
Arli overgenomen
lees verder
Wonenbeurs gaat digitaal
De VT Wonen & Designbeurs gaat dit jaar niet door in fysieke vorm, maar wordt gedurende de gehele maand oktober digitaal gehouden. De Let's get digital editie!
lees verder
 
Let's meet again op MBB!
lees verder
Hoogste groei detailhandel
Het zijn bizarre tijden. Daar waar iedereen een grote crisis verwacht vanwege corona, beleefde de Nederlandse detailhandel in mei haar grootste groei in veertien jaar tijd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden