Ikea wordt duurder

Dinsdag 16 november 2021

Inter Ikea Group, het bedrijf achter de Zweedse meubelgigant, heeft aangekondigd dat de prijzen volgend jaar omhoog zullen gaan. Ondanks de hoge vraag naar de producten van Ikea daalde de winst in dit boekjaar met 17%.
Ikea wordt duurder

Deze winstdaling wordt veroorzaakt door aanhoudende hoge grondstofprijzen én problemen in de toeleveringsketen. Hierdoor zijn prijsstijgingen volgens Ikea onvermijdelijk.

 

Toen mensen door de coronacrisis meer thuis waren steeg de vraag naar Ikea-producten. Het bedrijf had echter moeite om hieraan te voldoen. Ikea verwacht dat dit ook volgend jaar een probleem blijft en dat de hoge grondstofprijzen zelfs nog groter worden kunnen worden. Tot nu toe ving Ikea zelf de stijgende kosten op, maar zal volgend jaar (het Ikea boekjaar loopt van 1 september tot 31 augustus) genoodzaakt zijn een deel van de kostenverhoging neerleggen bij de klanten.

 

Ook andere grote bedrijven kondigden al prijsverhogingen aan, dit zijn onder meer Unilever, Nestlé, PepsiCo en Kraft Heinz. Zij herkennen dezelfde problemen als Ikea.Links

www.ikea.com

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, online, retail, winkel, interieurwinkel, detaillist, keten, woonwinkel, e-commerce, #ikea

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder
Nieuw contentformat Imm
Over acht weken opent vakbeurs imm de deuren. Hoewel er nog flinke uitdagingen zijn, werkt organisator Koelnmesse non-stop aan de voorbereidingen voor de januari-editie. Online blijft het platform ook aan de weg timmeren, nu met het nieuwe contentformat: Trendimmpact.
lees verder
 
Das Haus nieuwe vorm
lees verder
Woontrend 2022 - Traditional Sentiment
Onlangs presenteerde Inretail de woontrends voor 2022, voortkomend uit de tijdgeest Calibrate. In een serie van vier artikelen zullen deze behandeld worden, vandaag de derde: Traditional Sentiment.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden