HMC weer op Masterly

Woensdag 13 maart 2019

Milaan gaat kennismaken met nieuwe Nederlandse Meesters: (oud)studenten van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) presenteren hun werk tijdens de Salone del Mobile 2019 tussen bekende werken van de oude Nederlandse Meester Rembrandt.
HMC weer op Masterly

Als enige Nederlandse vakschool voor de woon- en meubelbranche staat het HMC ook dit jaar weer tussen ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureau's in het Palazzo Francesco Turati, onder de titel Masterly – The Dutch in Milano. Het paviljoen brengt het Nederlandse themajaar 2019, Rembrandt and the Dutch Golden Age, onder de aandacht.
 
Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum, sprak eerder zijn bewondering uit over het ambacht dat de studenten van het HMC leren. Op Masterly presenteren net afgestudeerden en huidige studenten hun meesterstukken.
 
Zo zit het bijzondere Kersenhouten kabinet (foto links) van Bart Huijpen (foto rechts; website) vol moeilijke details waar de liefde voor het ambacht vanaf spat. Vooral het houten scharnier en de zichtbare pen-gatverbindingen zijn bijzonder.
Links

www.huijpenmeubels.nl
www.hmcollege.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, project, opleiding, cursus, school, studie, praktijk, les, stage, wedstrijd, vak, ambacht, vakopleiding, stoffeerder, woning, woningstoffeerder, projectstoffeerder, woninginrichting, vloerlegger, vloer, gordijn, raambekleding, meubelmaken, meubelmaker, meubelstofferen, meubelstoffeerder, milaan, #huijpenmeubels, #hmcollege, #hmcmbovakschool, #masterly, #salonedelmobile, #rijksmuseum

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe ontwerpen van Moooi
lees verder
Meubel+ en Parketblad naar Sanders
Vakbladen.com heeft de handdoek geworpen en haar titels Meubel+ en Parketblad overgedaan aan Sanders Media.
lees verder
 
Goethals naar Recor
lees verder
Dekbed-Discounter verhuurt banken
We kennen Dekbed-Discounter van beddengoed, matrassen en boxsprings, maar de webwinkel verhuurt nu ook banken. Hiermee sluit het bedrijf aan op te trend om niet meer te bezitten, maar te huren.
lees verder
City Gardening thema van Spoga
Van 1 - 3 september 2019 vindt outdoorbeurs Spoga + Gafa plaats in Keulen. Het overkoepelende thema van dit jaar is City Gardening.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden