HMC Next

Zaterdag 18 maart 2023

Het Hout- en Meubileringscollege (HMC) biedt een groot aantal cursussen en trainingen aan voor de interieurbranche. Dit aanbod is nu vernieuwd onder de naam HMC Next.
HMC Next
HMC Next

Sinds deze maand gaat HMC cursus en training over in HMC Next. Het college blijft in het kader van een 'leven lang ontwikkelen' doorgaan met het aanbieden van trainingen en opleidingen, maar er zal ook een en ander veranderen.

 

De missie van het HMC was altijd om vakopleider voor de branches te zijn en kwalitatief hoogwaardige, flexibele en innovatieve opleidingen aan te bieden die aansluiten bij de behoeftes vanuit de praktijk. Deze aanpak wordt verrijkt. Zo komt er binnen HMC Next meer ruimte voor alumni, afgestudeerde studenten.  Naast het volgen van bijscholing, kunnen deze hier ook terecht voor netwerkevenementen, kennissessies en binnenkort ook voor het gebruiken van de faciliteiten van het HMC.

 

Met de overgang naar HMC Next sluiten het HMC aan bij andere vakscholen, zoals Cibap, St. Lucas en Nimeto die ook een Next-tak hebben. De samenwerking wordt gedaan om bijvoorbeeld cursussen uit te wisselen en de alumninetwerken aan elkaar te verknopen. Zo wordt een landelijke dekking gecreëerd en kunnen de branches beter bedient worden. Daarnaast wil men ook expliciet de verbinding zoeken met bedrijven uit de branche. Zij weten goed wat er nodig is en samen kunnen we daarom het beste de branche van goed geschoold personeel voorzien.

 

Met de overgang naar HMC Next is er een nieuwe website gecreëerd met een nieuwe look en feel. Het logo is nog steeds onmiskenbaar verbonden aan het HMC en heeft tegelijkertijd zijn eigen karakter. Met de slogan 'werkplaats voor ontwikkeling' wordt er verwezen naar de focus op 'leven lang ontwikkelen' door middel van trainingen, netwerkevenementen en kennissessies.

De werkplaats refereert naar de praktijkopleidingen waar mooie producten worden gemaakt en er veel ruimte is voor creativiteit. De nieuwe website toont ook een reeks nieuwe foto’s van studenten die aan het werk zijn in de werkplaatsen om zo een realistisch beeld van het vak en de opleidingen te geven.

 

Het HMC is een vakschool voor de interieurmarkt met vestigingen in Rotterdam en Amsterdam. Het biedt onder andere de opleidingen Interieuradvies, Interieurvakman woon- en projectstoffering, keukenmonteur, meubelmaker en verkoper wonen aan. HMC Next biedt onder andere curssussen aan op het gebied van woningstoffering en interieuradvies.Links

www.cibap.nl
www.hmcnext.nl
www.hmcollege.nl
www.nimeto.nl
www.sintlucas.nl

Tags

nieuws, interieur, opleiding, cursus, training, vakopleiding, interieuradvies, interieurvakman, woonstoffeerder, projectstoffeerder, keukenmonteur, meubelmaker, sketchup, tekenen, interieurstyling, #hmcollege, #hmcnext, #nimeto, #sintlucas, #stlucas, #cibap

Gerelateerd nieuws
Jubileummodellen Natuzzi
Natuzzi Italia koos het podium van de Milan Design Week 2024 om het startschot te geven voor een uitgebreid programma van evenementen en projecten om de vijfenzestigste verjaardag van het merk te vieren.
lees verder
Nieuwe eigenaar Casa
Casa heeft een nieuwe eigenaar: de Zweeds-Libanese ondernemer Ayad Al Saffar neemt een meerderheidsbelang in de Belgische interieurketen.
lees verder
 
3D geprinte hanglamp Signify
lees verder
Duurzaam programma
Voor de start van Techtextil in Frankfurt, introduceert Beaulieu Fibres International zijn Sustainable Fibres Program om vezels een nieuwe vorm te geven voor duurzame oplossingen.
lees verder
Grootste Emma Sleep winkel
Emma Sleep opent een nieuwe winkel in Amsterdam, die gelijk de grootste is van het bedrijf.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden