HMC Next

Zaterdag 18 maart 2023

Het Hout- en Meubileringscollege (HMC) biedt een groot aantal cursussen en trainingen aan voor de interieurbranche. Dit aanbod is nu vernieuwd onder de naam HMC Next.
HMC Next
HMC Next

Sinds deze maand gaat HMC cursus en training over in HMC Next. Het college blijft in het kader van een 'leven lang ontwikkelen' doorgaan met het aanbieden van trainingen en opleidingen, maar er zal ook een en ander veranderen.

 

De missie van het HMC was altijd om vakopleider voor de branches te zijn en kwalitatief hoogwaardige, flexibele en innovatieve opleidingen aan te bieden die aansluiten bij de behoeftes vanuit de praktijk. Deze aanpak wordt verrijkt. Zo komt er binnen HMC Next meer ruimte voor alumni, afgestudeerde studenten.  Naast het volgen van bijscholing, kunnen deze hier ook terecht voor netwerkevenementen, kennissessies en binnenkort ook voor het gebruiken van de faciliteiten van het HMC.

 

Met de overgang naar HMC Next sluiten het HMC aan bij andere vakscholen, zoals Cibap, St. Lucas en Nimeto die ook een Next-tak hebben. De samenwerking wordt gedaan om bijvoorbeeld cursussen uit te wisselen en de alumninetwerken aan elkaar te verknopen. Zo wordt een landelijke dekking gecreëerd en kunnen de branches beter bedient worden. Daarnaast wil men ook expliciet de verbinding zoeken met bedrijven uit de branche. Zij weten goed wat er nodig is en samen kunnen we daarom het beste de branche van goed geschoold personeel voorzien.

 

Met de overgang naar HMC Next is er een nieuwe website gecreëerd met een nieuwe look en feel. Het logo is nog steeds onmiskenbaar verbonden aan het HMC en heeft tegelijkertijd zijn eigen karakter. Met de slogan 'werkplaats voor ontwikkeling' wordt er verwezen naar de focus op 'leven lang ontwikkelen' door middel van trainingen, netwerkevenementen en kennissessies.

De werkplaats refereert naar de praktijkopleidingen waar mooie producten worden gemaakt en er veel ruimte is voor creativiteit. De nieuwe website toont ook een reeks nieuwe foto’s van studenten die aan het werk zijn in de werkplaatsen om zo een realistisch beeld van het vak en de opleidingen te geven.

 

Het HMC is een vakschool voor de interieurmarkt met vestigingen in Rotterdam en Amsterdam. Het biedt onder andere de opleidingen Interieuradvies, Interieurvakman woon- en projectstoffering, keukenmonteur, meubelmaker en verkoper wonen aan. HMC Next biedt onder andere curssussen aan op het gebied van woningstoffering en interieuradvies.Links

www.cibap.nl
www.hmcnext.nl
www.hmcollege.nl
www.nimeto.nl
www.sintlucas.nl

Tags

nieuws, interieur, opleiding, cursus, training, vakopleiding, interieuradvies, interieurvakman, woonstoffeerder, projectstoffeerder, keukenmonteur, meubelmaker, sketchup, tekenen, interieurstyling, #hmcollege, #hmcnext, #nimeto, #sintlucas, #stlucas, #cibap

Gerelateerd nieuws
Digitale academie
De Digitale Academie van de Ambiente, Christmasworld en Creativeworld georganiseerd door de Messe Frankfurt gaat van start met duurzaamheid als openingsthema.
lees verder
 
Imm SE 2023 noviteiten
lees verder
Gezelliger eetkamer?
[Sponsored artikel] - De eetkamer is de plek waar we samenkomen met familie en vrienden om te eten en te genieten van elkaars gezelschap. Hoe maak je je eetkamer gezelliger?
lees verder
 
NIeuwe ceo Ikea
lees verder
Levendig Design District 2023
Afgelopen week vond Design District plaats in Rotterdam, de beurs voor de interieurprofessional.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden