Heropen winkels eis in rechtszaak

Zaterdag 27 februari 2021

In navolging van de horeca gaat Inretail via de rechter de heropening van winkels eisen. De maat is vol!
Heropen winkels eis in rechtszaak

Er is steeds meer verzet tegen het coronabeleid van de Nederlandse overheid vanwege onder meer de gigantische economische nevenschade die voor het grootste deel wordt afgewenteld op bepaalde groepen ondernemers. Een toenemend aantal burgers ziet al steeds minder nut in het volharden in het inperken van veel vrijheden, maar voor gedupeerde ondernemers is nu de maat vol.

In navolging van de horeca gaat daarom nu - eindelijk- ook Inretail via de rechter de heropening van winkels eisen: 'Het kan volgens de eigen routekaart van de overheid en het kan veilig. Het is economisch onverantwoord nog langer te wachten. Ook in het buitenland zijn winkels weer open.' De sluiting is disproportioneel.
 
Inretail: 'Momenteel zijn 56.000 winkeldeuren gesloten, dat kost € 700 miljoen omzet per week en van de 300.000 banen staan er 50.000 tot 60.000 op de tocht als dit nog langer duurt. Er dreigt een kaalslag met enorme maatschappelijke en economische gevolgen. De leefbaarheid van talloze wijken, dorpen en steden staat op de tocht.'

Al eerder riep Inretail het kabinet tevergeefs op om de winkels te openen en luidde de woonbranche de noodklok. Daarnaast blijkt uit recent onderzoek dat een overgrote meerderheid van de Nederlanders de winkels open willen.

Links

www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, lockdown, click&collect, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, koninklijk, #inretail, #clickcollect, #clickencollect, #kiesretail

Gerelateerd nieuws
Voorjaarsvakdagen bijna van start
De exposanten van de Woonindustrie (DWI) zijn er klaar voor, op 12 en 13 april begint het eerste deel van de Voorjaarsvakdagen, dat van 18 – 20 april vervolgd wordt. Van vernieuwde stands tot nieuwe producten, ze zijn allemaal de moeite van het bezoeken waard.
lees verder
Inretail gooit handdoek
Detailhandelsbrancheorganisatie Inretail gaat niet in hoger beroep tegen de Nederlandse staat om de gedwongen winkelsluiting op te heffen. En het IMF heeft overheden inmiddels geadviseerd om noodlijdende zaken op te kopen!
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
Woonindustrie nieuws deel 2
De lente begint goed met de Voorjaarsvakdagen van De Woonindustrie op 12 en 13 april en van 18-20 april. Opnieuw stellen wij enkele nieuwkomers voor en delen nieuws van de exposanten.
lees verder
Blokker verkoopt Casa
De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden