Herfst bij Libeco

Woensdag 11 juli 2018

Kortgeleden openbaarde Libeco, aankomende 11 tot 13 september exposant van de raam- en meubelbekledingsbeurs Mood in Brussel, haar nieuwe herfstcollectie.
Herfst bij Libeco
Herfst bij Libeco Herfst bij Libeco

Libeco Lagae is linnenspecialist en maakt bedlinnen (foto 1), accessoires, plaids, tafellinnen (foto 2), kussens (foto 3) en kledij. Het bedrijf uit Meulebeke stelt dat de nieuwe herfst- en wintercollectie The Tack Stripe zich kenmerkt door eenvoud met pure materialen, een industriële stijl en een ingetogen kleurenpalet.

De nieuwe collectie is vernoemd naar Frans Tack, een vlasser in hart en nieren, bij wie de collectie is gefotografeerd en waarvan hierbij een paar voorbeelden te zien zijn. Frans Tack werkte zijn hele leven in het vlas. Zijn bedrijf bevindt zich niet ver van de weverij van Libeco, in het hart van de Vlaamse vlasregio.

Al sinds de Middeleeuwen rootte men vlas in de rivier de Leie, later werd overgeschakeld op rootputten. Roten is het blootstellen van vlas-, hennep- of jutestengels aan water, zodat de vezels vrijkomen. Vervolgens laat men het vlas dauwroten op het veld: de plant ondergaat er gedurende enkele weken de invloed van dauw, regen en zon. Op deze manier komen de vezels los van de stengel van de plant en kan men ze oogsten en tot garen spinnen.

 Links

www.easyfairs.com
www.indigobrussels.com
www.libeco.com
www.moodbrussels.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, stof, bekleding, textiel, linnen, vlas, jute, meubelstof, gordijn, wandbekleding, kussens, sierkussen, plaids, bedtextiel, bedlinnen, tafellinnen, tafelkleed, tafelkleden, Mood, Indigo, textielbeurs, Brussel, beurs, show, event, trend, trendboek, evenement, origin, original, origineel, design, moodbrussels, #moodbrussels, blue drop, bluedrop, award, #easyfairs, #moodbrussels, #moodbxl, #indigobxl, #libeco, #libecolagae

Gerelateerd nieuws
R+T reorganiseert
Het team van de triënnale vakbeurs R+T in Stuttgart heeft de afgelopen tijd enkele wijzigingen ondergaan.
lees verder
Brouwers bodems naar Dicobed
Brouwers Bedding gaat zich concentreren op het maken van boxsprings en laat de verkoop van andere bedbodems over aan Dicobed.
lees verder
Naturel lente bij Lifestyle-interior
Headlam heeft haar gordijnstoffencollectie onder het label Lifestyle-interior uitgebreid met nieuwe naturel items.
lees verder
 
Strand West failliet
lees verder
 
MoOD breidt uit
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden