Habitat Duitsland failliet

Vrijdag 04 januari 2019

Bijna 20 jaar na het faillissement van Habitat Nederland is voor Habitat Deutschland het faillissement aangevraagd.
Habitat Duitsland failliet

De Franse groothandel Le Groupe Cafom, eigenaar van Habitat, heeft volgens Wiwo vlak voor kerst een aanvraag voor een faillissement ingediend voor Habitat Deutschland bij de rechtbank van Düsseldorf.

Nikolaos Antoniadis is aangesteld als curator. Hij gaat proberen Habitat Duitsland te redden. De onderneming heeft heeft een onlineshop en eigen locaties in Hamburg, Berlijn, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt en Stuttgart. Het heeft ongeveer 110 mensen in dienst.

Habitat is in 1964 opgericht in Engeland door de bekende designer Terence Conran. In Nederland zette het bedrijf in 1989 voet aan wal. In 1992 werd de onderneming overgenomen door Ikea-oprichter Ingvar Kamprad. De onderneming leed echter verlies en werd in 2009 overgenomen door investeerder Hilco, die het later aan de huidige eigenaar Cafom verkocht. Deze zou te veel focus hebben gelegd op de Franse activiteiten. Half 2017 waren dezelfde geluiden te horen toen de Habitat-franchisevestigingen in België ermee stopten.

 Links

www.habitat.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, uitgever, uitgeverij, meubel, retail, meubelketen, habitat, meubelzaak, winkel, failliet, bankroet, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, acquisitie, buy-out, vaktijdschrift, media, vakmedia, #habitat, #cafom

Gerelateerd nieuws
 
Omzetgroei DFS in Nederland
lees verder
Dutten op het werk met Manerba
De Italiaanse specialist in kantoormeubelen Manerba introduceert Undecided, een daybed voor op kantoor.
lees verder
HMC weer op Masterly
Milaan gaat kennismaken met nieuwe Nederlandse Meesters: (oud)studenten van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) presenteren hun werk tijdens de Salone del Mobile 2019 tussen bekende werken van de oude Nederlandse Meester Rembrandt.
lees verder
 
Luie schilder bij Job en Seletti
lees verder
 
Shuffle Spell
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden