H&M in lampen en meubels

Zaterdag 30 juni 2018

Door opnieuw een lagere omzet van H&M in Nederland, gaat het Zweedse modeconcern nu het assortiment uitbreiden met lampen en meubels.
H&M in lampen en meubels

Was de omzet van H&M (Hennes & Mauritz) vorig jaar al 7% gedaald, in het eerste halfjaar van 2018 is deze met 3% gedaald. In het tweede kwartaal (lopend tot eind mei) was de daling 4%, in het eerste kwartaal 1%.

De totale omzet is in het eerste halfjaar iets teruggelopen naar circa € 11 miljard, de winst daalde met ruim 25%.

Ceo Karl-Johan Persson stelt als oorzaak onder meer dat de H&M te veel voorraad. De retailer is bezig hun logistieke systemen aan te passen om deze sneller, flexibeler en efficiënter te maken. Dat ging echter niet geheel soepel, waardoor de verkopen negatief zijn beïnvloed.

Ook werd bekend dat het aanbod van H&M Home in de tweede helft van het jaar wordt uitgebreid met lampen en meubels. Dit jaar worden acht H&M Home winkels van geopend. Soms zit de H&M Home in een H&M vestiging zelf. Bijvoorbeeld in Utrecht in het vernieuwde Hoog Catharijne, die op Koningsdag (27 april) is geopend. Het assortiment bestond al onder meer uit beddengoed, handdoeken, kussen(hoezen) (foto, H&M website), huishoudtextiel, glaswerk, kaarsen en andere woonaccessoires, zoveel mogelijk gemaakt van duurzame materialen. In totaal heeft H&M nu ruim 4.800 winkels.

 

 Links

www.hm.com
http://www2.hm.com/nl_nl/index.html

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, meubel, woonartikel, woonaccessoire, verlichting, lamp, lampen, retail, winkel, shop, outlet, filiaal, keten, winkelketen, franchise, formule, woonwinkel, detailhandel, winkelformule, inkoop, inkoopvereniging, inkoopcombinatie, samenwerking, #hm, #hmhome

Gerelateerd nieuws
Zitmeubelserie Creva soft van Kusch+Co
De Duitse meubelfabrikant Kusch+Co introduceert een nieuwe soft seating serie. Deze modulaire zitmeubelserie is ontwerpen door de Keulse designstudio Kaschkasch en heet Creva soft.
lees verder
Buitenlands design op Showup
Over minder dan twee weken vindt decoratiebeurs Showup plaats. Zondag 1 september en maandag 2 september wordt het event gehouden in Expo Haarlemmermeer. Naast Dutch Design zijn hier ook veel interessante buitenlandse merken te vinden.
lees verder
 
Reorganisatie management Nolte
lees verder
Sanders neemt Artländer over
De Duitse beddenfabrikant Sanders.eu GmbH verwerft een meerderheidsbelang in het familiebedrijf Aro Artländer. Met deze stap houdt Sanders de aanvoer van dons in eigen handen.
lees verder
Trendz staat voor de deur
Nog even en dan vindt de najaarseditie van Trendz plaats in de Evenementenhal in Gorinchem. Van 25 - 27 augustus zijn op decoratiebeurs weer volop nieuwe producten te vinden. Er is echter ook een uitgebreid programma van lezingen en presentaties.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden