H&M in lampen en meubels

Zaterdag 30 juni 2018

Door opnieuw een lagere omzet van H&M in Nederland, gaat het Zweedse modeconcern nu het assortiment uitbreiden met lampen en meubels.
H&M in lampen en meubels

Was de omzet van H&M (Hennes & Mauritz) vorig jaar al 7% gedaald, in het eerste halfjaar van 2018 is deze met 3% gedaald. In het tweede kwartaal (lopend tot eind mei) was de daling 4%, in het eerste kwartaal 1%.

De totale omzet is in het eerste halfjaar iets teruggelopen naar circa € 11 miljard, de winst daalde met ruim 25%.

Ceo Karl-Johan Persson stelt als oorzaak onder meer dat de H&M te veel voorraad. De retailer is bezig hun logistieke systemen aan te passen om deze sneller, flexibeler en efficiënter te maken. Dat ging echter niet geheel soepel, waardoor de verkopen negatief zijn beïnvloed.

Ook werd bekend dat het aanbod van H&M Home in de tweede helft van het jaar wordt uitgebreid met lampen en meubels. Dit jaar worden acht H&M Home winkels van geopend. Soms zit de H&M Home in een H&M vestiging zelf. Bijvoorbeeld in Utrecht in het vernieuwde Hoog Catharijne, die op Koningsdag (27 april) is geopend. Het assortiment bestond al onder meer uit beddengoed, handdoeken, kussen(hoezen) (foto, H&M website), huishoudtextiel, glaswerk, kaarsen en andere woonaccessoires, zoveel mogelijk gemaakt van duurzame materialen. In totaal heeft H&M nu ruim 4.800 winkels.

 

 Links

www.hm.com
http://www2.hm.com/nl_nl/index.html

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, meubel, woonartikel, woonaccessoire, verlichting, lamp, lampen, retail, winkel, shop, outlet, filiaal, keten, winkelketen, franchise, formule, woonwinkel, detailhandel, winkelformule, inkoop, inkoopvereniging, inkoopcombinatie, samenwerking, #hm, #hmhome

Gerelateerd nieuws
Trendz Belgium + Intirio komen eraan
Over een goede week is het alweer zo ver: de allereerste accessoire-beurs Trendz Belgium, tegelijk gehouden met een speciale editie van interieurtextielbeurs Intirio met een beperkt, doch top-aanbod qua merken.
lees verder
 
Montis 2019 nieuws
lees verder
100% Circulair matras Mline
DBC (Dutch Bedding Company), beter bekend van het label M-line, heeft op de Imm Cologne haar eerste volledig circulaire matras geïntroduceerd: Green Motion.
lees verder
Herkansing BNS Crisp
Op maandagmiddag 28 januari 2019 organiseert de Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten BNS Crisp opnieuw een informatieve bijeenkomst in de 'homebase' in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein.
lees verder
 
Candia Strom via Bakker
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden