Grootendorst weg bij Pols Potten

Dinsdag 05 januari 2021

Na bijna een kwart eeuw vertrekt Theo Grootendorst bij de terracotta potten importeur die is uitgegroeid tot een complete leverancier van woonaccessoires, meubelen, verlichting en servies.
Grootendorst weg bij Pols Potten
Grootendorst weg bij Pols Potten

Na 23 jaar neemt Theo Grootendorst afscheid van Pols Potten. Onder zijn leiding groeide de in 1986 door Erik Pol begonnen importeur van Spaanse terracotta potten uit tot een compleet interieurlabel.

Victor van Nieuwenhuizen (foto 1, Linkedin) is nu aangetreden als nieuwe ceo. Sieger Heijs (ex-Schlittler, een Zwitserse woonaccessoires-grossier; foto 2, Linkedin) is aangesteld als commercieel directeur. Een jaar geleden werd het in 2010 opgerichte investeringsfonds Karmijn Kapitaal van Désirée van Boxtel, Hadewych Cels en Cilian Jansen Verplanke meerderheidsaandeelhouder van Pols Potten.

Grootendorst stelt het bedrijf van nationaal naar internationaal opererend bedrijf te hebben gebracht: 'Toen ik kwam verkochten we 80% van onze producten in Nederland en 20% in het buitenland. Nu is dat meer dan andersom.'

Samen met Karmijn Kapitaal zette hij een koers uit voor duurzame groei en internationale expansie. Nu komt er een nieuwe fase van digitalisering en duurzaamheid. Daarvoor heeft Grootendorst het bedrijf nu achtergelaten bij de ervaren bestuurder Victor van Nieuwenhuizen, die directiefuncties bij Miss Etam en Cool Cat had en als ceo Sissy-Boy omtoverde tot lifestylemerk met een 'digital first'-strategie.

Laten we hopen dat dit geen slecht voorteken is: onderdelen van het bedrijf achter Miss Etam, NTX Fashion, gingen vlak voor de afgelopen jaarwisseling failliet, Coolcat in maart 2019 en Sissy Boy in april 2019. Maar dat was allemaal (lang) nadat Van Nieuwenhuizen er was vertrokken. Overigens ging ook schoenenlabel Fred de La Bretonière, dat in 2014 was overgenomen door Karmijn Kapitaal, in maart 2019 failliet.Links

www.karmijnkapitaal.nl
www.polspotten.nl
www.schlittler.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, winkel, showroom, servies, tafelgoed, porselein, glas, glazen, karaf, woonaccessoires, pot, vaas, meubel, verlichting, lamp, licht, #karmijnkapitaal, #polspotten, #schlittler

Gerelateerd nieuws
 
Beurzen Frankfurt tot juni dicht
lees verder
 
Zachte omarming
lees verder
Unieke oplossing
Steeds meer mensen werken momenteel thuis en dat is een trend die zal blijven bestaan. En als er dan gegeten moet worden, moet alle apparatuur weer van de eettafel opgeruimd worden. Daar is nu een oplossing voor: de thuiswerktafel.
lees verder
Daglichtgevoel door Signify
De nachten zijn lang, de dagen kort. Eigenlijk zitten we allemaal teveel binnen en krijgen te weinig zonlicht. Signify introduceerde vorig jaar daarom de lichtinnovatie NatureConnect.
lees verder
 
Nieuwe directeur Ronald Schmitt
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden