Groei detailhandel juni

Maandag 31 juli 2023

De Nederlandse detailhandel heeft in juni 8,1% meer omgezet dan in juni 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 1,4% lager.
Groei detailhandel juni
Groei detailhandel juni Groei detailhandel juni

De omzet van de foodsector groeide met 10,8% en de omzet van de non-foodsector met 7,1%. Online is 5,2% meer omgezet dan een jaar eerder, zo meld het CBS.


De omzet van de non-foodwinkels groeide in juni 2023 met 7,1%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 0,3% lager dan een jaar eerder.

De kledingwinkels, de drogisterijen, de winkels in recreatie-artikelen, de winkels in schoenen en lederwaren, de winkels in meubels en woninginrichting, de winkels in consumentenelektronica en de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren) hebben in juni meer omgezet dan in juni 2022.

 

De online omzet was in juni 5,2% hoger dan in juni 2022. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 2,0% meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), was 9,1% hoger.

 

De online omzet van de winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen, de kledingwinkels en de winkels in overige non-foodartikelen lag in juni 2023 hoger dan in juni 2022. De online omzet van de consumentenelektronica was lager dan een jaar eerder.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, juni, #cbs

Gerelateerd nieuws
Prijs koopwoningen gestegen
De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn in januari bijna 2% hoger dan jaar eerder, zo meld het CBS.
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
Consument minder negatief
De stemming onder consumenten verbeterde ook in februari weer iets, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen steeg van -28 in januari naar -27 in februari. De koopbereidheid verbeterde, terwijl het oordeel over het economische klimaat wat verslechterde.
lees verder
Creatieve vloerkleed combinaties
[Sponsored artikel] - Je huis is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en het kiezen van de juiste interieurdetails veel verschil maken. Bijvoorbeeld door het gebruik van krachtige elementen als vloerkleden.
lees verder
 
R+T 2024 Awards uitgereikt
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden