GIO Erkenning interieurproducten

Dinsdag 20 oktober 2020

Afgelopen vrijdag, 16 oktober, tijdens de DDW hebben meerdere fabrikanten Gio-erkenningen gekregen voor hun zitmeubelen en virtuele haard.
GIO Erkenning interieurproducten
GIO Erkenning interieurproducten GIO Erkenning interieurproducten

Een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (Gio) is geen prijs maar een kwaliteitsstempel voor goed vakmanschap. Designlink, de organisatie achter Gio, benadrukt hiermee het belang van integrale productontwikkeling en stimuleert de toepassing van industrieel ontwerpen. Een onafhankelijke vakjury, bestaande uit Jan Siebers, Zuzanna Skalska en Hans Robertus, beoordeelde de inzendingen op functionaliteit, vormgeving, originaliteit, ergonomie, materiaalgebruik en respect.

Zo had de jury erkenning voor het zitconcept Quadrant van producent Gealux (foto 1). Met de compacte elementen kunnen talloze configuraties worden gemaakt. Gealux is te vinden op DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein.

Ook de bijzondere fauteuil Ameba (foto 2) van Cooloo, ontworpen door Hugo de Ruiter en Leo Schraven viel die eer te beurt. Van een afstand lijkt de fauteuil Ameba gemaakt van beton, maar hij is gemaakt van zachtschuim met een speciale coating. Voor de afwerking is leerafval gebruikt afkomstig van de Nederlandse leerindustrie.

Erkenning was er tevens voor de draaifauteuil Cream van Leolux, ontworpen door Truly Truly en de Bibo door Roderick Vos voor Pode, waarover we reeds eerder publiceerden (klik de modelnamen). Tenslotte kreeg ook Kalfire eenzelfde waardering voor de virtuele haard Kalfire E-one (foto 3).Links

www.cooloo.nl
www.gealux.nl
www.kalfire.nl
www.leolux.com
www.pode.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, huisshow, show, event, evenement, beurs, meubel, bank, tafel verlichting, licht, design, stoel, fauteuil, bank, kantoormeubel, kantoorinrichting, bedrijfskantoor, werkruimte, kantooromgeving, werkvloer, hotel, kantoor, kantoorfaciliteit, home office, homeoffice, werkplek, werkomgeving, gio, goed industrieel ontwerp, erkenning, dwi, de woonindustrie, #dewoonindustrie, #woonindustrie, #cooloo, #gealux, #kalfire, #leolux, #leolux, #Pode, #studioroderickvos, #trulytruly, #ddw, #gio

Gerelateerd nieuws
Net Club Fauteuil door Kettal Studio
Het Spaanse Kettal introduceert een nieuwe fauteuil in de Net serie. Een stapelbare fauteuil in veel verschillende kleur- en stofsoorten.
lees verder
 
Salone Milaan weer later
lees verder
De rollen van een bank
Furnea is een ruim geassorteerde meubelwinkel die naast naast meubelen ook bedden, verlichting, accessoires en karpetten verkoopt, maar ook vloeren legt. Hoe kies je een goed assortiment.
lees verder
 
Bio-stoelen van hennep
lees verder
Modulaire Molo
Molo is volgens Kettal een voorbeeld van een modulaire bank in zijn puurste vorm. De bank is gemaakt om zich makkelijk aan te passen aan de gewenste situatie en ruimte.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden