Geslaagde editie FFD

Dinsdag 21 mei 2024

Flanders Flooring Days (FFD) trekt internationale bezoekers uit 78 landen en wordt door de deelnemers als een geslaagd evenement gezien.
Geslaagde editie FFD
Geslaagde editie FFD Geslaagde editie FFD Geslaagde editie FFD Geslaagde editie FFD Geslaagde editie FFD

De derde editie van dit vakevenement (van 13 t/m 16 mei) is een echte internationale versie geworden. Zo verwelkomden de deelnemers in hun showroom en de exposanten in de nieuwe The Hub in Kortrijk maar liefst 3.474 bezoekers uit 78 landen. Verder nieuw deze editie: Trend talks en een gratis shuttleservice.

 

Binnen een straal van 25 kilometer namen meer dan tien bekende namen uit de vloerensector deel, zoals de founding partners Associated Weavers Europe, Balta, Beaulieu International Group, Belysse, Lano, Unilin Flooring en US Floors (Coretec).

 

In The Hub in Kortrijk Xpo hadden 38 deelnemers een stand. Bij de Trend Talks trok op maandag 13 mei Judith Van Vliet een volle zaal met haar seminar ‘Do you speak color?’. Een sessie die inspiratie bood voor iedereen actief in de interieursector met waardevolle en bruikbare takeaways. Ook de Masterclass Design Language van Christine Boland op donderdag werd op enthousiasme onthaald.

 

Bij het bezoek aan The Hub viel op dat de meeste deelnemers zeer tevreden waren over het bezoek in de eerste paar dagen. Het was niet extreem druk, maar iedere exposant had meer dan voldoende gesprekken tijdens een beursdag.

 

Zowel gaven vertegenwoordigers van onder andere Rinos en Unifloor aan dat er inkopers uit veel Europese landen aanwezig waren, waardoor zij de mogelijkheid hebben om nieuwe contacten te leggen en met bestaande relaties de nieuwe producten te laten zien.

 

Met de gratis shuttleservice konden bezoekers eenvoudig naar showrooms in de omgeving gaan. Tijdens bezoek aan deze showrooms, waar het in het algemeen behoorlijk druk was, was het duidelijk dat er ook veel dealers uit onder meer Nederland afgereisd waren voor een dagje Vlaanderen. En de aanbieders boden ook de mogelijkheid om hier een volle dag van te maken. Niet alleen Unilin bood hierbij de mogelijkheid voor een fabrieksbezoek.

 

Speciaal voor dit evenement waren er ook veel nieuwe showrooms te zien, zoals bij Lamett en het Experience Center van Beaulieu.

 

Uiteraard werden er ook diverse nieuwe producten, waarbij opviel dat er een hele sterke ontwikkeling is in SPC-vloeren (PVC-klikvloeren), fabrikanten een breder aanbod aan type producten presenteerden (bijvoorbeeld PVC-lijmvloeren door een klikleverancier) en er heel veel aandacht is voor duurzaamheid en recycling. Een trend die zich zeker gaat doorzetten.

 

De volgende editie van de FFD is al gepland. Iets later, omdat Hemelvaart volgend jaar later valt: van 2 tot 5 juni.Links

www.flandersflooringdays.com
www.bintg.com
www.lano.be
www.unilin.com
www,kortrijkxpo.com
www.coretecfloors.com
www.balta.com
www.rinos.com
www.unifloor.nl

Tags

nieuw,s interieur, vloeren, tapijt, vloerkleden, pvcvloeren, lijmvloeren, klikvloeren, laminaatvloeren, houtenvloeren, collectie, noviteiten, kurkvloeren, ondervloeren, expositie, beurs, uniek, toonaangevend, vlaanderen, productie, showroom, openstelling, dineren, #kortrijkxpo, #ffd, #flandersflooringdays, #unilin, #beaulieu, #unilin, #coretec, #lano, #balta, #belysse, #associatedweavers, #rinos, #unifloor, #thehub

Gerelateerd nieuws
Incoda is alweer in aantocht
Vanaf 22 september worden de Interieur Collectie Dagen (Incoda) weer in Gorinchem gehouden. Hierbij al een sneak preview.
lees verder
Haal de zomer in huis
Unilin biedt mensen de mogelijkheid om de zomer in huis te halen met Sunny Shades & Quickstep vloeren.
lees verder
Duurzame innovaties
Interface presenteert nieuwe collecties met 'crafted' textiel en natuurlijke vormen. Deze twee nieuwe collecties tapijt- en vinyltegels bieden inspiratie en duurzame innovaties.
lees verder
 
Samenwerking Meister en Parketmeester
lees verder
Invloed van kleur
Tarkett publiceert kleurenstudie over invloed van kleur in leeromgeving.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden