Geen foutje, maar de ster

Dinsdag 22 december 2020

Toen karpettenspecialist Jan Kath in januari 2020 de collectie voor Russia With Love introduceerde was de drukker van het promotiemateriaal in de war. De kleuren aan de randen van de foto's waren vast een foutje. Niet dus, en nu zijn die strepen de ster van een nieuwe collectie.
Geen foutje, maar de ster

De eerdere collectie van Jan Kath, From Russia with Love, was een ode aan het oude rusland, met motieven afgeleid van traditionele sjaals en hoofddoeken die nog steeds door oude Russische vrouwen gedragen worden. Qua patronen werd de fabrikant ook geïnspireerd door tapijten die in Rusland gemaakt werden rond 1900.

 

Voor de campagne van de collectie diepte de ontwerper een reeks oude, weinig bekende foto's van Sergey Mikhaylovich Prokudin-Gorsky op uit een fotoarchief. In 1909 vertrok fotograaf Gorsky namens de tsaar om het leven in het hele Russische rijk voor het eerst vast te leggen in kleur. Door de techniek van toen hadden de foto’s bijzondere kleurrijke randen en soms vlekken.

 

In de nieuwe Gorski collectie heeft Jan Kath van deze kleurrijke fotografische rand de ster van de collectie gemaakt. Klanten kunnen de kleurniveaus en texturen aanpassen, waardoor de tapijten perfect in bestaande interieurs passen. Met de hand geknoopt van Tibetaanse hooglandwol en Nepalese brandnetelvezel, is het kleurrijke frame rond het verder ingetogen ontwerp de echte blikvanger.

 

In 2020 was Jan Kath nog exposant op de internationale interieurvakbeurs IMM in Keulen, of dat van 19-23 januari 2022 weer het geval is, is nog niet duidelijk.Links

www.imm-cologne.com
www.jan-kath.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, vloerbedekking, vloer, tapijt, karpet, oosters tapijt, pers, perzen, ziegler, kelim, kleed, #Gorski, #fromrussiawithlove, #jankath, #imm, #immcologne, #imm20, #imm2020, #imm2022

Gerelateerd nieuws
Nieuw geluid bij Mflor
Nieuw jaar, nieuwe kansen. Zo kondigt John Loderus aan dat hij als binnendienst medewerker deel wordt van de Mflor familie. Loderus is hier deze week gestart.
lees verder
Digitaal platform
Euretco Wonen biedt haar leden een digitaal platform voor lokale vindbaarheid om zo de lokale positie te versterken.
lees verder
2021-2022 trends BNS Crisp in ETC
In december werd de trendlezing 'Nothing New, Everything New' gegeven in het ETC Design Center Europe. Stylistenvereniging BNS Crisp organiseerde deze presentatie over de Heimtextil trends voor 2021/2022 van trendwatcher Anne Marie Commandeur.
lees verder
Vrees voor faillissementen en ontslagen
Uit een flitspeiling onder leden heeft Inretail geconstateerd dat veel ondernemers snel moeten gaan afslanken en er paniek aan het ontstaan is. Inretail vraagt kabinet dan ook om de juiste maatregelen te nemen.
lees verder
Anton Sanders plotseling overleden
Inretail meldt triest nieuws: voorzitter Anton Sanders is plotseling overleden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden