Geen doorstart Jan Sikkes

Donderdag 23 februari 2023

Na het faillissement van Jan Sikkes is er enige tijd sprake geweest van een doorstart van het textielbedrijf. Deze is nu definitief van de baan.
Geen doorstart Jan Sikkes

Twee maanden na het faillissement van Jan Sikkes vindt er definitief geen doorstart plaats, zo blijkt uit het eerste faillissementsverslag.

 

Op 2 januari werd Jan Sikkes failliet verklaard. De bestuurders van het bedrijf geven in het verslag aan dat de financiële situatie van het bedrijf in het najaar van 2022 aanzienlijk verslechterde. 'De onderneming werd geconfronteerd met omvangrijke prijsstijgingen met betrekking tot de inkopen, de kosten en de investeringen. Ook de loonkosten zijn in 2022 gestegen door loonsverhoging en een hoog ziekteverzuim,' schrijft de curator.

 

Vlak daarna was erzicht op een doorstart. Daarbij leken diverse partijen zich al gemeld te hebben bij de curator. Zo kwam halverwege februari naar buiten dat modeondernemer Martijn Rozenboom interesse toonde in het bedrijf. Nu blijkt deze ondernemer ook te zijn afgehaakt. Uit het financiële verslag blijkt nu dat de gesprekken met diverse partijen zonder succes waren.

 

De curator heeft nu besloten de resterende aanwezige voorraad te veilen via Troostwijk Veilingen en Advies.

 

P.S. 27-03-2023: De veiling bij TroostwijkLinks

www.jansikkes.nl
www.troostwijkauctions.com

Tags

nieuws, interieur, inrichting, stoffering, stoffen, atelier, magazijn, gordijne, raamdecoratie, naaiwerk, winkels, keten, textielbedrijf, verlies, failliet, doorstart, eindverslag, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, curator, #jansikkes, #failliet, #faillissement, #aldersebaas

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
Vernieuwde Powerview
Luxaflex vernieuwt het smarthome-systeem Powerview Automation voor nog slimmere gordijnen.
lees verder
Zuiver verkleint merkenportfolio
De Zuiver Group viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Het is volgens het bedrijf tijd voor een nieuw hoofdstuk, waarin het uitbouwen van de merken en partnerschap met dealers centraal staan.
lees verder
Studio Wae gaat nieuwe fase in
Studio Wae timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg. Een interview hierover met oprichter Tynke van den Heuvel in de nieuwe showroom in Bunnik.
lees verder
Digitale academie
De Digitale Academie van de Ambiente, Christmasworld en Creativeworld georganiseerd door de Messe Frankfurt gaat van start met duurzaamheid als openingsthema.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden