Geen cel voor directeur Pastoe

Zaterdag 24 november 2018

De rechtbank van Zwolle heeft de voormalig TCN-topman Rudy Stroink (62) en zijn vrouw Saskia van Bohemen (52) veroordeeld tot een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf.
Geen cel voor directeur Pastoe

De huidige Pastoe-directeur Rudy Stroink (foto, links; twitter) en zijn vrouw Saskia van Bohemen (foto rechts; facebook) zijn donderdag veroordeeld voor het omkopen van een bestuurder van Google. Volgens het vonnis betaalden ze meer dan € 590.000 aan steekpenningen.

Stroink kreeg een werkstraf van 240 uur en negen maanden cel voorwaardelijk, Van Bohemen 180 uur en zes maanden. Ook zijn ze veroordeeld voor fraude en witwassen. Het duo is vrijgesproken van deelname aan een criminele organisatie.

Met valse facturen werd de omkoping verborgen gehouden. Tegen Stroink was 21 maanden cel geëist, tegen zijn vrouw 15 maanden. De rechtbank hield onder meer rekening dat de feiten uit 2008 dateren en dat Stroink en zijn vrouw niet handelden vanuit direct financieel gewin. Wel rekent de rechtbank het Stroink bijzonder aan dat hij als verklaard geweten van de vastgoedmarkt toch 'oneerlijk handel heeft gedreven'.

De verdediging was overigens teleurgesteld over het vonnis en kondigde aan in beroep te gaan.

 Links

www.pastoe.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, meubel, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, bank, werk, design, personalia, rechtzaak, om, openbaar ministerie, failliet, tcn, faillissement, insolventie, faling, straf, celstraf, boete, vervolging, #pastoe, #tcn, #dwi, #htc, #trammellcrow

Gerelateerd nieuws
Tuinieren zonder tuin focus Spoga
Terwijl het voorjaar zich nog maar net lijkt aan te dienen, zijn de voorbereidingen voor de outdoorbeurs Spoga + Gafa 2019 in september in Keulen reeds in volle gang.
lees verder
Groeiend verlies Home24
Home24 heeft het boekjaar 2018 afgesloten met een omzetplus van 18% tot € 313 miljoen. Maar het verlies van de online interieurwebshop neemt ook toe.
lees verder
Retailomzet 2018 +3%
De Nederlandse detailhandel heeft in geheel 2018 3,3% meer omgezet dan in 2017, het volume was 2,8% hoger. Hoewel het percentage iets minder hoog was, steeg het interieur ook, maar weer beter dan het gemiddelde van de non food.
lees verder
 
Budget bij Seuren
lees verder
Retail Insiders deelt kennis
Vandaag is er met behulp van een subsidie van Stichting Detailhandelsfonds (SDF) een nieuw kennisplatform voor de retail gelanceerd: Retail Insiders.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden