Geen cel voor directeur Pastoe

Zaterdag 24 november 2018

De rechtbank van Zwolle heeft de voormalig TCN-topman Rudy Stroink (62) en zijn vrouw Saskia van Bohemen (52) veroordeeld tot een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf.
Geen cel voor directeur Pastoe

De huidige Pastoe-directeur Rudy Stroink (foto, links; twitter) en zijn vrouw Saskia van Bohemen (foto rechts; facebook) zijn donderdag veroordeeld voor het omkopen van een bestuurder van Google. Volgens het vonnis betaalden ze meer dan € 590.000 aan steekpenningen.

Stroink kreeg een werkstraf van 240 uur en negen maanden cel voorwaardelijk, Van Bohemen 180 uur en zes maanden. Ook zijn ze veroordeeld voor fraude en witwassen. Het duo is vrijgesproken van deelname aan een criminele organisatie.

Met valse facturen werd de omkoping verborgen gehouden. Tegen Stroink was 21 maanden cel geëist, tegen zijn vrouw 15 maanden. De rechtbank hield onder meer rekening dat de feiten uit 2008 dateren en dat Stroink en zijn vrouw niet handelden vanuit direct financieel gewin. Wel rekent de rechtbank het Stroink bijzonder aan dat hij als verklaard geweten van de vastgoedmarkt toch 'oneerlijk handel heeft gedreven'.

De verdediging was overigens teleurgesteld over het vonnis en kondigde aan in beroep te gaan.

 Links

www.pastoe.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, meubel, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, bank, werk, design, personalia, rechtzaak, om, openbaar ministerie, failliet, tcn, faillissement, insolventie, faling, straf, celstraf, boete, vervolging, #pastoe, #tcn, #dwi, #htc, #trammellcrow

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe ontwerpen van Moooi
lees verder
Meubel+ en Parketblad naar Sanders
Vakbladen.com heeft de handdoek geworpen en haar titels Meubel+ en Parketblad overgedaan aan Sanders Media.
lees verder
 
Goethals naar Recor
lees verder
Dekbed-Discounter verhuurt banken
We kennen Dekbed-Discounter van beddengoed, matrassen en boxsprings, maar de webwinkel verhuurt nu ook banken. Hiermee sluit het bedrijf aan op te trend om niet meer te bezitten, maar te huren.
lees verder
City Gardening thema van Spoga
Van 1 - 3 september 2019 vindt outdoorbeurs Spoga + Gafa plaats in Keulen. Het overkoepelende thema van dit jaar is City Gardening.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden