Geen Basf-miljoenen Beter Bed

Donderdag 30 juli 2020

De rechtbank in 's-Hertogenbosch heeft de schadevergoedingseis van Beter Bed ten aanzien van Basf afgewezen. Beter Bed eiste € 2 miljoen van het chemieconcern.
Geen Basf-miljoenen Beter Bed

De rechtszaak was aangespannen in verband met het zogenaamde gifschandaal bij de toenmalige Duitse dochter van Beter Bed, Matratzen Concord. Mede door dit gifschandaal kwam Beter Bed in financiële moeilijkheden en verkocht het de Duitse tak.

In 2017 zou er mogelijk een te hoge concentratie van de giftige stof dichloorbenzeen hebben gezeten in het matrasschuim die Basf produceerde voor onder meer Matratzen Concord. Later bleek dat die vrees onterecht was.

Het gifschandaal had echter een grote negatieve gevolgen op de matrassenwereld waaronder ook op de omzet van Beter Bed. Daarom toog het beddenconcern uit Uden naar de rechtbank stapte voor een schadevergoeding. Volgens Retaildetail is die eis nu afgewezen. Beter Bed overweegt nog een eventueel hoger beroep.
Links

www.basf.com
www.beterbed.be
www.beterbed.nl
www.beterbedholding.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, resultaat, winst, omzet, verkoop, overname, #basf, #beterbed, #beterbedholding

Gerelateerd nieuws
Online magazine van IMM
Deze maand introduceert vakbeurs IMM cologne een nieuwe manier om vakprofessionals te informeren. Via het nieuwe online magazine biedt IMM regelmatig trends en inzichten uit de branche.
lees verder
Vakdagen DWI in volle gang
De Vakdagen in DWI (De Woonindustrie) zijn in volle gang. De vele slaapexposanten waren goed gemutst en hadden veel te melden. Op dinsdag 15 september en op 21 en 22 september zijn vakbezoekers nog welkom in Nieuwegein.
lees verder
 
Recordomzet voor Jysk
lees verder
Oprichter Habitat overleden
De Britse interieurdesigner Terence Conran, oprichter van interieurketen Habitat, is op 88-jarige leeftijd overleden.
lees verder
 
Terugnameplicht matrassen
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden