Forse investering in Gerflor

Woensdag 22 januari 2020

Cobepa, een investeringsvennootschap van een van de aandeelhouders van bierbrouwer AB InBev, gaat honderden miljoenen euro's investeren in de Franse vinylvloerenproducent Gerflor.
Forse investering in Gerflor

Cobepa, een van de investeringsbedrijven van onder meer familie de Spoelberch, aandeelhouder van Anheuser-Busch InBev, de grootste bierproducent ter wereld uit Leuven, gaat haar grootste investering ooit doen en wordt de meerderheidsaandeelhouder van de Franse vinylvloerenproducent Gerflor. Het aankoopbedrag bedraagt enkele honderden miljoenen euro’s, zo meldt De Tijd.

Gerflor heeft 4.200 werknemers en een omzet van zo'n € 1 miljard in sportvloeren (foto; website Gerflor) en vinylvloeren voor residentiële en projectmarkt. Het Belgische IVC - sinds enkele jaren een onderdeel van het Amerikaanse Mohawk - is een van Gerflors concurrenten. Gerflor wordt bij de deal gewaardeerd op € 1,6 à 1,7 miljard, elf keer de brutobedrijfswinst van het bedrijf.

Het bedrijf uit Lyon was sinds 2011 in handen van het Britse investeringsfonds ICG, maar deze verdwijnt niet geheel Het behoudt zo’n kwart van de aandelen, net als het management. De overname moet nog wel aan de ondernemingsraad van Gerflor voorgelegd worden en door Europa goedgekeurd worden).

Cobepa wordt de vijfde financiële aandeelhouder van Gerflor sinds 1992. Dat jaar werd Gerflor door de Britse oliereus-eigenaar BP verkocht. Er is wel een verschil tussen de voorgaande investeringsfondsen en Cobepa. Deze staat erom bekend voor de langere termijn in bedrijven te stappen.

In Nederland wordt Gerflor vertegenwoordigd door Headlam.

 Links

www.gerflor.com
www.gerflor.nl
www.headlam.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitaal, hospitality, vloer, vloerbedekking, pvc, lvt, vinyl, laminaat, tapijt, tegel, tapijttegel, stroken, plank, parket, steen, keramisch, keramiek, tegel, stoffering, egalisatie, verwarming, vloerverwarming, ondervloer, lijm, vakkleding, ondertapijt, egaline, onderhoud, reiniging, plinten, profielen, gordijn, raambekleding, raamdecoratie, rolgordijn, plissé, verkoop, confectie, retail, detaillist, Headlam, overname, fusie, Gerflor, #headlam, #lifestyleinterior, #gerflor, #abinbev, #cobepa

Gerelateerd nieuws
 
Economische crisis dodelijker dan corona
lees verder
Veiligheidsprotocol woonwinkels
Inretail heeft het protocol ‘Veilig winkelen’ dat samen met het Nederlandse ministerie van Economische Zaken werd ontwikkeld aangevuld met branchespecifieke protocollen.
lees verder
Geen compensatie woonwinkels
Nederlandse woonwinkels komen niet in aanmerking komen voor de TOGS-regeling, de noodsteun vanwege corona. Het ministerie maakt zichzelf belachelijk door deze retailers niet als rechtstreeks getroffen te bestempelen.
lees verder
Meister vernieuwt laminaatcollectie
Het laminaat aanbod van Meister wordt volledig vernieuwd en krijgt de naam MeisterDesign.laminate. Dankzij het Aquasafe-systeem (4h) en Aquasafe-systeem + (24h) is het laminaat nu bestendig tegen water en dus geschikt voor vochtige ruimtes.
lees verder
 
DWI vroeger open
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden