Financiering via kickstarter

Donderdag 16 maart 2023

Nieuwe vormen van marktintroductie en financiering ontwikkelen zich snel. Een mooi voorbeeld is de ontwikkeling en introductie van een kindermeubel door Clover Living.
Financiering via kickstarter

Een aantal e-commerce- en marketingspecialisten van Greenhouse Group zet hun expertise in voor de internationale lancering van een kindermeubel. De kickstartercampagne was binnen vier uur al overtekend.

Het idee voor het meubel van Clover Living van oprichters Carly Maas en Julie Westrik vond al snel tractie op Kickstarter, zo valt te lezen op Emerce.

 

De onderneemsters zoeken tot eind deze maand twintigduizend euro, maar de toezeggingen daarvoor waren in no-time al binnen. Daaruit leerden ze direct de landen kennen waarop ze zich kunnen richten bij de officiële release. Dat zijn: Duitsland, Italië, Engeland en Amerika.

 

Westrik: 'Als jonge moeders waren we zelf op zoek naar een kindermeubel dat niet alleen leuk is voor kinderen, maar wat je als ouder ook zelf kan stijlen zodat het goed staat in je interieur. Dat konden we nergens vinden. Het was toch vaak plastic fantastic of juist heel erg duur.' Met Studio Mango ontwierpen ze een houten, duurzaam zit- en knutselmeubel.

 

Met de kennis van ex-Greenhouse Group-ondernemers Marijn Maas, Mark Mansveld en Ralf van Lieshout werd een marketingstrategie opgetuigd. De keuze viel op het op- en uitbouwen van het merk en verkoop via de eigen webwinkel. Van Lieshout: 'Je wint inderdaad snel bereik op marktplaatsen, maar je raakt ook al snel in een prijsgevecht. Dat willen we per se niet. We beginnen met direct to consumer, willen naar live en social commerce en sluit de fysieke retail daarna niet uit. Uiteindelijk komen we wellicht ook op marktplaatsen, maar dan wel tegen een premium prijs.”

 

Met de eerste tienduizenden euro’s uit de Kickstarter-campagne gaat Clover Living de eerste batch laten produceren. Dat gebeurt in Azië. Kleine voorraden worden verspreid over de wereld opgeslagen om bestellingen lokaal snel te kunnen vervullen. Van Lieshout: 'Branding is alles dat we nu doen. We besteedden daarom bijvoorbeeld veel aandacht aan productfotografie.'

 

Het kindermeubel zelf is een vrij basaal en stevig object. Een stoel en wandtafel in drie kleuren. De extra verkopen, zie het als add-ons, moeten in de toekomst vorm krijgen met zogeheten themapakketjes. Denk aan magneten, lampjes, bakjes en vakjes in bepaalde thema’s. Bijvoorbeeld: feestdagen, hobby of favoriete. 'Maar denk ook aan influencers die als co-creator hun eigen themapakketjes ontwerpen en die ook zelf verkopen.'Links

www.cloverliving.com

Tags

nieuws, interieur, businessmodel, financiering, ontwikkeling, kindermeubel, zitje, vernieuwing, website, internationaal, logistiek, zitje, stoel, spiegel, logistiek, opslag, website, fotografie, influencer, cocreation, ontwerpen, crowdfunding, #greenhouse, #cloverliving, #kickstarter

Gerelateerd nieuws
Interieur zorgt voor stress
Maar liefst zes op de tien Nederlanders ervaart stress door een rommelig huis. Dat blijkt uit consumentenonderzoek uitgevoerd in opdracht van Blokker, onder een representatieve groep Nederlanders.
lees verder
Veelzijdige akoestische platen
Op Architect@Work in Zaandam liet Print Acoustics zien dat het bedrijf niet alleen nieuwe akoestische oplossingen ontwikkelt, maar ook meedenkt over de technische toepassingen van deze producten.
lees verder
Trends 24/25 volgens Heimtex
Tijdens de presentatie van de Heimtextil 24/25 werden door Annemarie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam de nieuwste trends toegelicht.
lees verder
 
Nog meer Circles op Imm
lees verder
 
Heimtextil-trend Plant-based
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden