Fabriek W. Schillig sluit

Vrijdag 04 augustus 2023

Nadat Willi Schillig Polstermöbelwerke in mei de opening van een insolventieprocedure in zelfbeheer aanvroeg is nu duidelijk dat de fabriek in Frohnlach moet sluiten.
Fabriek W. Schillig sluit

Met de herstructurering via de faillissementsafhandeling in eigen beheer in mei heeft men helaas moeten besluiten dat de fabriek in Frohnlach gaat sluiten. De gevolgen van de sluiting zullen voor veel van de 230 medewerkers op de locatie ingrijpend zijn. Want het ontwikkelde herstructureringsconcept voorziet in de sluiting van de gehele productie in Frohnlach.

 

De insolventierechtbank in Coburg zegt in een verklaring van woensdag 2 augustus 2023 dat Willi Schillig Polstermöbelwerke zich strategisch wil heroriënteren. Enkele dagen daarvoor werd het personeel geïnformeerd over de noodzaak van een herstructureringsconcept. Over de implementatie van het herstructureringsconcept wordt momenteel onderhandeld met de ondernemingsraad. Het voorziet onder meer in de sluiting van de productie in Frohnlach. Op de thuislocatie in Ebersdorf-Frohnlach blijft alleen het hoofdkantoor met administratie, ontwikkeling en verkoop over. Een kostendekkende productie is op de huidige basis volgens het bedrijf niet meer mogelijk. Dit heeft te maken met: de nasleep van corona, hoge energiekosten en gestegen prijzen van grondstoffen.

 

De bedrijfsvoering gaat ongestoord door en ook klanten kunnen bestellen en beleverd worden, zo staat in het bericht. Het familiebedrijf W. Schillig is in 1949 opgericht als mandenmakerij en laat op meerdere locaties banken, ligstoelen en fauteuils produceren. Het bedrijf produceerde ook een meubelcollectie voor en genaamd naar het bekende serviesbedrijf Villeroy & Boch, dat jaren geleden ook al een verlichtingscollectie op de markt bracht.Links

www.schillig.com

Tags

nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, fabrikant, industrie, gestoffeerd, meubelsector, woonkamer, slapen, slaapkamer, meubilair, project, kantoor, meubel, stoel, fauteuil, tafel, bank, verlies, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, sluiting, #failliet, #wschillig, #VilleroyBoch, #VilleroyenBoch

Gerelateerd nieuws
 
Nieuw merk voor kasten op maat
lees verder
Zuiver Design Scholarship 2024
Elk jaar biedt Zuiver we een veelbelovende jonge ontwerper de kans om een product voor onze Zuiver collectie te ontwerpen en te realiseren. Pim Smit is de winnaar van dit jaar.
lees verder
Badkamer veiliger maken
[Sponsored artikel] - Een veilige badkamer is heel belangrijk. Met een paar slimme aanpassingen kun je langer van je badkamer genieten zonder zorgen. In dit artikel bespreken we vijf manieren om je badkamer veiliger te maken.
lees verder
Otak alias Cozy-Homes winkel failliet
Over Otak Meubelen Enschede is gisteren het faillissement uitgesproken door de rechtbank in Overijssel, vestiging Almelo.
lees verder
Nieuwe managing director Nolte
Oliver Bialowons heeft zijn functie als managing director van Nolte Möbel neergelegd en zal de insolventieprocedure begeleiden als managing director van Nolte Industrieholding. Jan Paschen is per 1 juli benoemd tot zijn opvolger.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden