Fabriek W. Schillig sluit

Vrijdag 04 augustus 2023

Nadat Willi Schillig Polsterm÷belwerke in mei de opening van een insolventieprocedure in zelfbeheer aanvroeg is nu duidelijk dat de fabriek in Frohnlach moet sluiten.
Fabriek W. Schillig sluit

Met de herstructurering via de faillissementsafhandeling in eigen beheer in mei heeft men helaas moeten besluiten dat de fabriek in Frohnlach gaat sluiten. De gevolgen van de sluiting zullen voor veel van de 230 medewerkers op de locatie ingrijpend zijn. Want het ontwikkelde herstructureringsconcept voorziet in de sluiting van de gehele productie in Frohnlach.

 

De insolventierechtbank in Coburg zegt in een verklaring van woensdag 2 augustus 2023 dat Willi Schillig Polstermöbelwerke zich strategisch wil heroriënteren. Enkele dagen daarvoor werd het personeel geïnformeerd over de noodzaak van een herstructureringsconcept. Over de implementatie van het herstructureringsconcept wordt momenteel onderhandeld met de ondernemingsraad. Het voorziet onder meer in de sluiting van de productie in Frohnlach. Op de thuislocatie in Ebersdorf-Frohnlach blijft alleen het hoofdkantoor met administratie, ontwikkeling en verkoop over. Een kostendekkende productie is op de huidige basis volgens het bedrijf niet meer mogelijk. Dit heeft te maken met: de nasleep van corona, hoge energiekosten en gestegen prijzen van grondstoffen.

 

De bedrijfsvoering gaat ongestoord door en ook klanten kunnen bestellen en beleverd worden, zo staat in het bericht. Het familiebedrijf W. Schillig is in 1949 opgericht als mandenmakerij en laat op meerdere locaties banken, ligstoelen en fauteuils produceren. Het bedrijf produceerde ook een meubelcollectie voor en genaamd naar het bekende serviesbedrijf Villeroy & Boch, dat jaren geleden ook al een verlichtingscollectie op de markt bracht.Links

www.schillig.com

Tags

nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, fabrikant, industrie, gestoffeerd, meubelsector, woonkamer, slapen, slaapkamer, meubilair, project, kantoor, meubel, stoel, fauteuil, tafel, bank, verlies, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, sluiting, #failliet, #wschillig, #VilleroyBoch, #VilleroyenBoch

Gerelateerd nieuws
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
Well-Fair naar Silver Care
Vendis Capital neemt volgende stap in de opbouw van haar 'langer-comfortabel-thuis-wonen'-bedrijf Silver Care middels de acquisitie van senior bedden specialist Well-Fair.
lees verder
 
Pastoe failliet
lees verder
Nieuwe directeur Modint
Het bestuur van Modint heeft Roos Smulders als nieuwe directeur van Modint benoemd.
lees verder
Evan verhuist naar Meubar
De fabriek van Evan Furniture verhuist naar de volledig nieuw gebouwde, hoogtechnologische locatie van Meubar in Aartrijke. Deze site is drie keer zo groot als de omvang van het huidige Evan te Veurne.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden