Europa Möbel kruipt naar IMG

Donderdag 16 mei 2019

Europa Möbel Verbund (EMV) gaat in Nederland de samenwerking met de Internationale Meubel Groep (IMG) uit Etten-Leur uitbreiden.
Europa Möbel kruipt naar IMG
Europa Möbel kruipt naar IMG

EMV zal de samenwerking met Euretco, in 2015 overgenomen door EK, eind juni beëindigen. Recent was er al aankondiging van de samenwerking tussen VME en Euretco in de Woon Retail Groep.

Vorige week, tegelijk met de bekendmaking van een winst van € 15,3 miljoen over 2018, maakte EMV ook de oprichting van een gemeenschappelijk  inkoopbedrijf samen met Garant per 1 juli bekend.

EMV (foto 1 boven) en IMG (foto 1 onder) gaan in Nederland exclusief en sterker samenwerken, vooral op inkoopgebied. Het doel is om gezamenlijke koopkracht te bevorderen en om exclusieve collecties van internationale leveranciers te ontwikkelen. Het inkoopvolume van EMV bedraagt € 1,3 miljard per jaar.

EMV ceo's Felix Doerr (foro 2 links) en Ulf Rebenschütz (fot0 2 rechts) vinden IMG een ideale partner: professioneel georganiseerd en bij leveranciers bekend als uiterst betrouwbaar. Ook concepten en franchiseformules (IMG voert o.a. Profijt Meubel, Pronto Wonen, Superkeukens en Keukendepot) sluiten aan bij de ideeën van EMV over toekomstige marketingconcepten.

IMG hecht veel belang aan haar onafhankelijkheid. De intensievere samenwerking met EMV was een bewuste keuze volgens Henk Klop, voorzitter van de Raad van Bestuur van IMG, aldus Möbelmarkt. Hij is zich bewust dat het noodzakelijk is om de krachten te bundelen om succesvol te zijn.Links

www.emverbund.de
www.euretco.com
www.garant-gruppe.de
www.i-m-g.nl
www.profijtmeubel.nl
www.prontowonen.nl
www.vmeretail.nl

Tags

Nieuws, inrichting, interieur, wonen, woning, formule, winkel, retail, shop, outlet, keten, dhz, doe-het-zelf, doehetzelf, doe het zelf, d.h.z., samenwerking, samen, combinatie, inkoop, organisatie, woon, woontextiel, woningtextiel, textiel, verf, wand, behang, vloer, meubel, gordijn, raam, raamdecoratie, deco, decoratie, wand, behang, bekleding, muur, personalia, #emverbund, #euretco, #img, #profijtmeubel, #prontowonen, #vmeretail, #WoonRetailGroep

Gerelateerd nieuws
Issabella-Interiors op zolder
Issabella-Interiors verhuist per september naar voormalig klooster Mariënhof. De interior designer betrekt hiermee de grootste restaureerde zolder van Amersfoort.
lees verder
 
Najaar bij Mrs.Me
lees verder
Bankroet Recor onafwendbaar
Twee resterende partijen die geïnteresseerd waren om de in moeilijkheden verkerende meubelfabrikant Recor over te nemen zijn afgehaakt. Daardoor lijkt een faillissement een kwestie van tijd.
lees verder
3C en Nordlux naar DWI
Steeds meer nieuwe exposanten trekken naar DWI (De Woonindustrie) met de Vakdagen van 13-15 september en 21-22 september in het verschiet. Zo is de 3C Gruppe present en heeft Nordlux een nieuwe vaste stand.
lees verder
Doe-het-zelf lamp van LZF
De nieuwste lamp van Spaanse verlichtingsfabrikant LZF is Maruja, een hanglamp die de gebruiker zelf monteert.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden