Europa Möbel kruipt naar IMG

Donderdag 16 mei 2019

Europa Möbel Verbund (EMV) gaat in Nederland de samenwerking met de Internationale Meubel Groep (IMG) uit Etten-Leur uitbreiden.
Europa Möbel kruipt naar IMG
Europa Möbel kruipt naar IMG

EMV zal de samenwerking met Euretco, in 2015 overgenomen door EK, eind juni beëindigen. Recent was er al aankondiging van de samenwerking tussen VME en Euretco in de Woon Retail Groep.

Vorige week, tegelijk met de bekendmaking van een winst van € 15,3 miljoen over 2018, maakte EMV ook de oprichting van een gemeenschappelijk  inkoopbedrijf samen met Garant per 1 juli bekend.

EMV (foto 1 boven) en IMG (foto 1 onder) gaan in Nederland exclusief en sterker samenwerken, vooral op inkoopgebied. Het doel is om gezamenlijke koopkracht te bevorderen en om exclusieve collecties van internationale leveranciers te ontwikkelen. Het inkoopvolume van EMV bedraagt € 1,3 miljard per jaar.

EMV ceo's Felix Doerr (foro 2 links) en Ulf Rebenschütz (fot0 2 rechts) vinden IMG een ideale partner: professioneel georganiseerd en bij leveranciers bekend als uiterst betrouwbaar. Ook concepten en franchiseformules (IMG voert o.a. Profijt Meubel, Pronto Wonen, Superkeukens en Keukendepot) sluiten aan bij de ideeën van EMV over toekomstige marketingconcepten.

IMG hecht veel belang aan haar onafhankelijkheid. De intensievere samenwerking met EMV was een bewuste keuze volgens Henk Klop, voorzitter van de Raad van Bestuur van IMG, aldus Möbelmarkt. Hij is zich bewust dat het noodzakelijk is om de krachten te bundelen om succesvol te zijn.Links

www.emverbund.de
www.euretco.com
www.garant-gruppe.de
www.i-m-g.nl
www.profijtmeubel.nl
www.prontowonen.nl
www.vmeretail.nl

Tags

Nieuws, inrichting, interieur, wonen, woning, formule, winkel, retail, shop, outlet, keten, dhz, doe-het-zelf, doehetzelf, doe het zelf, d.h.z., samenwerking, samen, combinatie, inkoop, organisatie, woon, woontextiel, woningtextiel, textiel, verf, wand, behang, vloer, meubel, gordijn, raam, raamdecoratie, deco, decoratie, wand, behang, bekleding, muur, personalia, #emverbund, #euretco, #img, #profijtmeubel, #prontowonen, #vmeretail, #WoonRetailGroep

Gerelateerd nieuws
Woonretail september weer top
De Nederlandse detailhandel heeft in september 2019 4,6% meer omzet geboekt dan in dezelfde maand vorig jaar. En wie was wederom koploper: de interieurbranche!
lees verder
 
Out-of-office tafel Opera
lees verder
Vitra ook leasen via Flinders
Na Designlinq gaat ook Flinders Vitra-meubilair leasen. Flinders verwacht het zakelijk lease-aanbod in samenwerking met fabrikanten verder uit te breiden in de nabije toekomst.
lees verder
 
Auping bed online kopen
lees verder
Kinnevik stapt uit Westwing
Kinnevik, de grootste aandeelhouder in Westwing, heeft al zijn aandelen verkocht. Rocket Internet is nu weer de grootste aandeelhouder
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden