Europa Möbel kruipt naar IMG

Donderdag 16 mei 2019

Europa Möbel Verbund (EMV) gaat in Nederland de samenwerking met de Internationale Meubel Groep (IMG) uit Etten-Leur uitbreiden.
Europa Möbel kruipt naar IMG
Europa Möbel kruipt naar IMG

EMV zal de samenwerking met Euretco, in 2015 overgenomen door EK, eind juni beëindigen. Recent was er al aankondiging van de samenwerking tussen VME en Euretco in de Woon Retail Groep.

Vorige week, tegelijk met de bekendmaking van een winst van € 15,3 miljoen over 2018, maakte EMV ook de oprichting van een gemeenschappelijk  inkoopbedrijf samen met Garant per 1 juli bekend.

EMV (foto 1 boven) en IMG (foto 1 onder) gaan in Nederland exclusief en sterker samenwerken, vooral op inkoopgebied. Het doel is om gezamenlijke koopkracht te bevorderen en om exclusieve collecties van internationale leveranciers te ontwikkelen. Het inkoopvolume van EMV bedraagt € 1,3 miljard per jaar.

EMV ceo's Felix Doerr (foro 2 links) en Ulf Rebenschütz (fot0 2 rechts) vinden IMG een ideale partner: professioneel georganiseerd en bij leveranciers bekend als uiterst betrouwbaar. Ook concepten en franchiseformules (IMG voert o.a. Profijt Meubel, Pronto Wonen, Superkeukens en Keukendepot) sluiten aan bij de ideeën van EMV over toekomstige marketingconcepten.

IMG hecht veel belang aan haar onafhankelijkheid. De intensievere samenwerking met EMV was een bewuste keuze volgens Henk Klop, voorzitter van de Raad van Bestuur van IMG, aldus Möbelmarkt. Hij is zich bewust dat het noodzakelijk is om de krachten te bundelen om succesvol te zijn.Links

www.emverbund.de
www.euretco.com
www.garant-gruppe.de
www.i-m-g.nl
www.profijtmeubel.nl
www.prontowonen.nl
www.vmeretail.nl

Tags

Nieuws, inrichting, interieur, wonen, woning, formule, winkel, retail, shop, outlet, keten, dhz, doe-het-zelf, doehetzelf, doe het zelf, d.h.z., samenwerking, samen, combinatie, inkoop, organisatie, woon, woontextiel, woningtextiel, textiel, verf, wand, behang, vloer, meubel, gordijn, raam, raamdecoratie, deco, decoratie, wand, behang, bekleding, muur, personalia, #emverbund, #euretco, #img, #profijtmeubel, #prontowonen, #vmeretail, #WoonRetailGroep

Gerelateerd nieuws
 
Start ETC Design Experience
lees verder
 
Chrysalide Chair door Tjep
lees verder
Bedden.nl failliet
De eerste aanbieder van het leasen van bedden, Bedden.nl bv, tevens een ambitieuze online speler, heeft het niet gered en is gisteren failliet verklaard. De site Bedden.nl was inmiddels verkocht en blijft dus bestaan.
lees verder
Nieuwe exposanten MBB 2019
Meubelbeurs Brussel komt eraan. Van 3-6 november vindt de MBB weer plaats in de Brussels Expo. De exposantenlijst staat inmiddels online, met hierop verschillende nieuwe exposanten.
lees verder
Nieuwe huisstijl Incoda
Tijdens de openingsdag op zondag 15 september van de vakbeurs Incoda (Interieur Collectie Dagen) onthulde het beursteam de nieuwe huisstijl van het event in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden