Europa Möbel kruipt naar IMG

Donderdag 16 mei 2019

Europa Möbel Verbund (EMV) gaat in Nederland de samenwerking met de Internationale Meubel Groep (IMG) uit Etten-Leur uitbreiden.
Europa Möbel kruipt naar IMG
Europa Möbel kruipt naar IMG

EMV zal de samenwerking met Euretco, in 2015 overgenomen door EK, eind juni beëindigen. Recent was er al aankondiging van de samenwerking tussen VME en Euretco in de Woon Retail Groep.

Vorige week, tegelijk met de bekendmaking van een winst van € 15,3 miljoen over 2018, maakte EMV ook de oprichting van een gemeenschappelijk  inkoopbedrijf samen met Garant per 1 juli bekend.

EMV (foto 1 boven) en IMG (foto 1 onder) gaan in Nederland exclusief en sterker samenwerken, vooral op inkoopgebied. Het doel is om gezamenlijke koopkracht te bevorderen en om exclusieve collecties van internationale leveranciers te ontwikkelen. Het inkoopvolume van EMV bedraagt € 1,3 miljard per jaar.

EMV ceo's Felix Doerr (foro 2 links) en Ulf Rebenschütz (fot0 2 rechts) vinden IMG een ideale partner: professioneel georganiseerd en bij leveranciers bekend als uiterst betrouwbaar. Ook concepten en franchiseformules (IMG voert o.a. Profijt Meubel, Pronto Wonen, Superkeukens en Keukendepot) sluiten aan bij de ideeën van EMV over toekomstige marketingconcepten.

IMG hecht veel belang aan haar onafhankelijkheid. De intensievere samenwerking met EMV was een bewuste keuze volgens Henk Klop, voorzitter van de Raad van Bestuur van IMG, aldus Möbelmarkt. Hij is zich bewust dat het noodzakelijk is om de krachten te bundelen om succesvol te zijn.Links

www.emverbund.de
www.euretco.com
www.garant-gruppe.de
www.i-m-g.nl
www.profijtmeubel.nl
www.prontowonen.nl
www.vmeretail.nl

Tags

Nieuws, inrichting, interieur, wonen, woning, formule, winkel, retail, shop, outlet, keten, dhz, doe-het-zelf, doehetzelf, doe het zelf, d.h.z., samenwerking, samen, combinatie, inkoop, organisatie, woon, woontextiel, woningtextiel, textiel, verf, wand, behang, vloer, meubel, gordijn, raam, raamdecoratie, deco, decoratie, wand, behang, bekleding, muur, personalia, #emverbund, #euretco, #img, #profijtmeubel, #prontowonen, #vmeretail, #WoonRetailGroep

Gerelateerd nieuws
Ruim 200 merken op jubilerend Incoda
De komende editie van Incoda (Interieur Collectie Dagen) komende september in Gorinchem groeit. Meer dan 200 merken worden tijdens deze tiende editie gepresenteerd.
lees verder
Lynn voor Verilin
Lynn Helsmoortel is de nieuwe verkoopmedewerkster van linnenspecialist Verilin uit Heule.
lees verder
Lightmatters gaat lichtstudio's openen
In een interview met Twinkle magazine zegt Leon de Haas van Lightmatters dé verlichtingsspecialist van Nederland te willen worden. Om dit te bereiken wil Lightmatters online én met fysieke winkels werken, die omgebouwd worden tot lichtstudio's.
lees verder
Online meubelbranche groeit door AR
Fonq lanceerde vorige maand een AR-app gelanceerd die het mogelijk maakt producten in eigen woonomgeving te bekijken. Dat zorgt voor een flinke groei in online conversie.
lees verder
Innovatie en inspiratie op Showup
Op zondag 1 en maandag 2 september 2019 staat Expo Haarlemmermeer weer in het teken van Showup, de halfjaarlijkse beurs voor de home-, gifts- & kidsbranche.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden