Emma verkocht

Maandag 06 juli 2020

Na eerdere aankondiging en goedkeuring van de mededingingsautoriteiten zijn meer dan de helft van de aandelen in de succesvolle matrassenverkoper Emma - The Sleep Company nu overgedragen.
Emma verkocht
Emma verkocht Emma verkocht

De firma Franz Haniel & Cie. GmbH heeft sinds 1 juli 2020 een belang van 50,1% in Emma (Bettzeit GmbH) gekregen, zo meldt Möbelmarkt. De resterende aandelen blijven in handen van de oprichters en directeuren van Emma, ​​Manuel Müller en Dennis Schmoltzi (Foto 1: Emma Sleep, Fotograaf Moritz Reich).

Emma past als investering goed in het nieuwe beleggingssegment dat zich richt op gezondheid en welzijn van het familie investeringsbedrijf Haniel uit Duisburg-Ruhrort (foto 2), dat reeds sinds 1756 bestaat. Emma heeft immers de missie om slaapkwaliteit te optimaliseren door technologiegedreven innovaties. Samen willen de twee bedrijven Emma's snelle groei verder versnellen. Kortgeleden werd de miljoenste matras eerder dan verwacht door Emma verkocht.

Haniel-ceo Thomas Schmidt (foto 3) heeft grote waardering voor de manier waarop Müller en Schmoltzi Emma willen opbouwen en uitbreiden. Ook wil hij hun ondernemersvrijheid in stand houden, waardoor Haniel voor Emma een interessante, financieel sterke partner voor de lange termijn werd.

Naast Emma heeft Haniel al eerder in de beddenwereld geïnvesteerd door Bekaert Deslee (Bekaert Textiles) in 2015 te kopen van Gamma Holding en daardoor 100% eigenaar van deze matrastextielspecialist te worden.Links

www.bekaerttextiles.com
www.dunlopillo.fr
www.emma-matras.nl
www.emma-matratze.de
www.emma-sleep.com
www.haniel.de

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, woonbranche, e-commerce, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, #bekaerttextiles, #dunlopillo, #bettzeit, #thesleepcompany, #emmasleep, #emmamatras, #emmamatratze, #haniel

Gerelateerd nieuws
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder
 
Beds & Bedding terug in Almere
lees verder
 
Interieuromzet corona-Q2 prima
lees verder
Recor deels gered
De kleinzonen van oprichter Corthouts nemen een deel van de meubelfabrikant Recor in Hasselt over en verhuizen het bedrijf naar Genk.
lees verder
Polipol koopt Oschmann
Met de overname van alle verkoop- en marketingrechten van Oschmann Comfort Betten is Polipol ook in bedden gestapt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden