Elmar Duffner doet het weer

Donderdag 12 november 2020

Het Verband der Deutschen Möbelindustrie (VDM) vertrouwt op een bewezen persoonlijkheid voor het ambt van president: tijdens de algemene vergadering van de vereniging werd Elmar Duffner gekozen als opvolger van Michael Stiehl.
Elmar Duffner doet het weer

De 60-jarige Elmar Duffner is de algemeen directeur van Vivonio Furniture in München. Dat het VDM voor hem kiest is niet voor het eerst, van 2008 tot 2014 was hij ook al president, zijn ambtstermijn is drie jaar.

 

In zijn eerste statement laat Duffner weten dat hij wil zorgen dat het hoge niveau van de Duitse meubelindustrie nog sterker wordt gewaardeerd door het publiek. Zijn focus ligt met name op het nieuwe oorsprongslabel Furniture Made in Germany, gelanceerd door VDM op 1 augustus, dat staat voor kwaliteitsmeubilair van Duitse productie. Volgens de vereniging zijn de herkomst, kwaliteitsbelofte en duurzaamheid voor consumenten steeds belangrijker bij het kopen van meubels. Hier wil de vereniging met het label op inspelen.

 

Sinds 2014 is Duffner Managing Director van Vivonio Holding, waartoe zeven meubelfabrikanten behoren met in totaal 1.800 medewerkers en een omzet van € 400 miljoen. In de acht fabrieken van de groep worden meubels voor slaap- en woonkamers en kantoren geproduceerd. Daarvoor werkte de afgestudeerde industrieel ingenieur bij de keukenmeubelfabrikanten Poggenpohl (general manager), Alno (chief operating officer) en Optifit (managing director). In de vakpers wordt hij ook wel 'de man voor de moeilijke gevallen' genoemd, omdat hij meerdere bedrijven vanuit een moeilijke positie succesvol hielp te worden.Links

www.moebelindustrie.de

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, inrichting, wonen, woning, woon, industrie, fabrikant, meubelindustrie, meubelfabrikant, omzet, slaap, slapen, slaapkamer, matras, bed, bodem, ledikant, slaapsysteem, vereniging, #VDM, #Elmarduffner

Gerelateerd nieuws
Voorjaarscollectie van Auping
Auping presenteert de bedtextielcollectie voor het voorjaar van 2021. Een gevarieerde collectie waarin de kleur blauw de boventoon voert. De overtrekken-collectie bevat ook veel grafische dessins, vooral trepen en blokken.
lees verder
 
Push voor Theca merk Flexlux
lees verder
100% natuurlijk en handgemaakt
Lunar matrassen introduceert 100% duurzame, comfortabele die beschikbaar zijn voor iedereen. Met echt Engels vakmanschap worden matrassen CO2-neutraal geproduceerd.
lees verder
Problemen meubelindustrie
De productie van meubelen en interieurs komt steeds meer in de knel door aanhoudende tekorten en late levering van grondstoffen en materialen. Meubelen en interieurs zullen duurder worden.
lees verder
Niet alleen bedden bij JWR
Heeft u zich al aangemeld voor de Voorjaarsvakdagen in DWI? Op 12 en 13 april en van 18-20 april staat ook JWR-Bedden klaar om interieurprofessionals de merken Rőwa en Selecta te tonen. Het bedrijf introduceert echter ook een Coronatafel.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden