Einde Interieur Kortrijk?

Vrijdag 01 juli 2022

De kersverse nieuwe directeur van BiŽnnale Interieur in Kortrijk heeft besloten de beurs komende oktober te schrappen.
Einde Interieur Kortrijk?

Afgelopen februari werd Caroline Fiers gepresenteerd als de nieuwe directeur van de Biënnale Interieur Kortrijk. Nu heeft ze reeds moeten constateren dat de marktomstandigheden onvoldoende zijn hersteld om Biënnale Interieur 2022, gepland van 20-24 oktober in Kortrijk Xpo, door te kunnen laten gaan.

De vraag is of het nog goed komt, het rommelt al langere tijd met het beursconcept. In 2016 duurde de - toen al geherpositioneerde - 25e editie van de beurs traditioneel nog tien (!) dagen. In 2018 werd dat aantal gehalveerd tot vijf.

 

In 2020 werd de beurs met een jaar uitgesteld, maar in 2021 werd deze in gewijzigde vorm uiteindelijk gehouden onder de naam Please, have a seat op de Van Marcke site in Kortrijk in het kader van het Wonder stadsfestival.

Daar werd opnieuw een vernieuwde formule voor de 27e Biënnale Interieur in 2022 aangekondigd met ‘The Digital Era’ als titel, die de toekomst van design in een digitaal-fysieke wereld in de spotlights wilde zetten. Volgens de organisatie bleek de uitdaging echter te groot om een succesvolle en kwalitatieve editie te garanderen vanwege verschuivingen in de kalender van de interieur- en designbeurzen. En wordt de 27e editie bijgevolg in 2022 geschrapt.

De organisatie beraadt zich nog wel over de toekomst en gaat wederom de tijd nemen om een alternatief te bedenken dat inspeelt op de nieuwe noden van de markt.Links

www.interieur.be

Tags

Nieuws, wonen, interieur, inrichting, meubel, textiel, licht, verlichting, stof, vloer, design, designbeurs, directie, directeur, personalia, interieur kortrijk, biŽnnale, stichting, ontwerp, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, gecanceld, uitgesteld, geschrapt, cancel, gaat niet door, geannuleerd, annuleren, #biennaleinterieur, #interieurkortrijk, #biennaleinterieurkortrijk, #interieurcityfestival, #pleasehaveaseat

Gerelateerd nieuws
 
Heditex neemt deel Schadebo over
lees verder
Festival bij Incoda
Op het vakevenement Incoda is er - naast het ontdekken van nieuwe collecties en innovaties op de stands van de exposanten en het netwerken onder het genot van gratis verzorgde catering - nog meer te doen.
lees verder
Jubileum uitgave Interiors Now!
Ook Interiors Now! van Taschen is verkrijgbaar in een speciale jubileumuitgave. Het boek is een rondleiding door de hedendaagse woningen over de hele wereld met een enorme diversiteit, of het nu een rustiek landhuis, een loft in New York-stijl of een bohemien-bungalow is.
lees verder
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden