Bewonder de Meesterwerken

Maandag 04 juli 2022

Het einde van het schooljaar is in zicht. Dat betekent dat het tijd is voor de Expo op het Hout- en Meubileringscollege (HMC). Examenstudenten tonen hun creaties waarmee ze de opleiding afronden aan het bedrijfsleven, vrienden, familie, studenten en andere geÔnteresseerden.
Bewonder de Meesterwerken
Bewonder de Meesterwerken Bewonder de Meesterwerken

Op 11 en 12 juli opent het HMC in Amsterdam haar deuren. Op 12, 13 en 14 juli is het de beurt aan Rotterdam. Er is ook een digitale Expo waar studenten hun werk vertonen. 

 

Meubelmakers Corstiaan de Jong en Jerke Sijbrandij laten met trots hun eindresultaat zien na maanden hard werken. Samen bouwden zij op het HMC aan hun kano’s (foto 3). Ervaringen van stages en stof uit de lessen hebben ze samengesmolten tot twee kleine jachten. 'Het was een geweldige samenwerking waarin we elkaar goed aanvulden met kennis over het aansturen van digitale machines en het uitvoeren van feilloos handwerk,' lichtten ze toe.


Melanie Klein, student Creatief Vakman, heeft een collectie ontworpen en gemaakt bestaande uit drie tassen en een koffer (foto 2). Het is zo ontworpen dat de tassen alle drie gemakkelijk in de koffer passen. Melanie liet zich inspireren door de vormen en kleuren van de landschappen, interieurs en gebouwen van populaire vakantielanden. De trotse ontwerpster heeft niet alleen oog voor design maar ook voor duurzaamheid. ‘De tassen zijn op verschillende manieren getest om zeker te zijn van goeie kwaliteit. Zo is het zeker dat ze niet gedeukt van de band afkomen op het vliegveld’, vertelt ze.


Een tijdperk waarin de industrie van ambachtelijk overgaat naar geautomatiseerd, dat is wat meubelmaker Ties Vos laat zien. Zijn meubel is volledig geproduceerd met mallen die gemaakt zijn door computergestuurde machines. Dit meubel is gemaakt om helemaal van deze tijd te zijn. Het ontwerp is opgebouwd uit modulaire eenheden. Ook heeft Ties hedendaagse materialen gebruikt zoals Hi-Macs. Dit is een materiaalsoort die is samengesteld uit 75% natuurlijk mineraal en zuiver acryl.

Rachel Klasens gaf een nieuwe look aan een Grieks restaurant (foto 1). Zomer en vakantie, dat is wat Rachel associeerde met Griekenland. Deze begrippen voerde de student Interieuradviseur door in de stijl van haar ontwerp: 'Door de zachte en warme kleuren, een bewuste keuze voor materialen en een open sfeer, komen bezoekers van dit restaurant helemaal in de vakantiesfeer.'

 

De studenten vop beide locaties presenteren hun werk van 11.00 uur tot 21.00 uur. Wat het HMC betreft is dit veel reden voor een feestje, daarom is het thema dit jaar: festival. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.Links

www.expo.hmcollege.nl
www.hmcollege.nl

Tags

Bewonder, de, Meesterwerken

Gerelateerd nieuws
 
Heditex neemt deel Schadebo over
lees verder
Festival bij Incoda
Op het vakevenement Incoda is er - naast het ontdekken van nieuwe collecties en innovaties op de stands van de exposanten en het netwerken onder het genot van gratis verzorgde catering - nog meer te doen.
lees verder
Jubileum uitgave Interiors Now!
Ook Interiors Now! van Taschen is verkrijgbaar in een speciale jubileumuitgave. Het boek is een rondleiding door de hedendaagse woningen over de hele wereld met een enorme diversiteit, of het nu een rustiek landhuis, een loft in New York-stijl of een bohemien-bungalow is.
lees verder
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden