Egaline voor zandcement en anhydriet

Woensdag 17 april 2019

Forbo Eurocol introduceert een egaline voor zandcement én anhydriet: sneldrogend en krimparm 924 Europlan Hybrid.
Egaline voor zandcement en anhydriet

Er zijn egaliseermiddelen op de markt voor cementgebonden dekvloeren en andere voor (gipsgebonden) anhydrietvloeren. Beide typen afwerkvloeren worden op grote schaal toegepast. Zelfs beide in één project en dat is soms lastig door verschillende droogtijden en benodigde egalisatieproducten.

Dit laatste wordt opgelost met de 924 Europlan Hybrid van Forbo Eurocol. Het egaliseermiddel is volgens Eurocol snelafbindend en biedt de snelle droging (een laagdikte van 5 mm in zes uur) van een cementgebonden egalisatie en heeft de krimparme eigenschappen van een gipsgebonden egalisatie.

Het zogeheten ettringiet - volumevergroting bij vochtinwerking en verlies van hechtsterkte - krijgt met 924 Europlan Hybrid geen kans. De verwerker kan dus het gehele vloeroppervlak met één product egaliseren. Daarnaast heeft het een hoge druksterkte (40N/mm²) kan het worden gecombineerd met andere vloeren, zoals met andere Eurocol vloerafwerkingen Betondesign, Liquiddesign en Multiterrazzo.

Naast cementgebonden of anhydriet ondervloeren, is 924 Europlan Hybrid ook toepasbaar op gietasfalt (tot 5 mm laagdikte), magnesiet, houtgraniet, spaanplaat of bestaand tegelwerk.Links

www.eurocol.com
eurocol.nl/924europlanhybrid

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, vloer, vloerbedekking, pvc, vinyl, parket, hout, laminaat, stoffering, ondervloer, lijm, vakkleding, ondertapijt, egaline, egalisatie, egaliseren, reparatie, mortel, gietvloer, betonlook, #europlan, #europlanhybrid, #forboeurocol, #betondesign, #liquiddesign, #multiterrazzo, #eurocol

Gerelateerd nieuws
Nieuwe XPS ondervloeren Estillon
Ondervloerenspecialist Estillon lanceert twee nieuwe XPS foam ondervloeren. Volgens het bedrijf de ideale ondervloeren voor laminaat en klik-PVC vloeren.
lees verder
 
Floorify gaat XL
lees verder
 
Voordelen modulaire vloeren
lees verder
Luxury Decor Floors failliet
Recent werd bekend dat LDF (Luxury Decor Floors) uit Oeselgem/Dentergem reeds half juli failliet is verklaard.
lees verder
Tarkett breidt Fushion gamma uit
Eén van de meest recente ontwikkelingen in het productassortiment van Tarkett is Tarkett Fusion: de combinatie van tapijttegels en LVT vloeren. De vloerenfabrikant breidt dit gamma nu uit, voor nog meer keuzemogelijkheden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden