Egaline voor zandcement en anhydriet

Woensdag 17 april 2019

Forbo Eurocol introduceert een egaline voor zandcement én anhydriet: sneldrogend en krimparm 924 Europlan Hybrid.
Egaline voor zandcement en anhydriet

Er zijn egaliseermiddelen op de markt voor cementgebonden dekvloeren en andere voor (gipsgebonden) anhydrietvloeren. Beide typen afwerkvloeren worden op grote schaal toegepast. Zelfs beide in één project en dat is soms lastig door verschillende droogtijden en benodigde egalisatieproducten.

Dit laatste wordt opgelost met de 924 Europlan Hybrid van Forbo Eurocol. Het egaliseermiddel is volgens Eurocol snelafbindend en biedt de snelle droging (een laagdikte van 5 mm in zes uur) van een cementgebonden egalisatie en heeft de krimparme eigenschappen van een gipsgebonden egalisatie.

Het zogeheten ettringiet - volumevergroting bij vochtinwerking en verlies van hechtsterkte - krijgt met 924 Europlan Hybrid geen kans. De verwerker kan dus het gehele vloeroppervlak met één product egaliseren. Daarnaast heeft het een hoge druksterkte (40N/mm²) kan het worden gecombineerd met andere vloeren, zoals met andere Eurocol vloerafwerkingen Betondesign, Liquiddesign en Multiterrazzo.

Naast cementgebonden of anhydriet ondervloeren, is 924 Europlan Hybrid ook toepasbaar op gietasfalt (tot 5 mm laagdikte), magnesiet, houtgraniet, spaanplaat of bestaand tegelwerk.Links

www.eurocol.com
eurocol.nl/924europlanhybrid

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, vloer, vloerbedekking, pvc, vinyl, parket, hout, laminaat, stoffering, ondervloer, lijm, vakkleding, ondertapijt, egaline, egalisatie, egaliseren, reparatie, mortel, gietvloer, betonlook, #europlan, #europlanhybrid, #forboeurocol, #betondesign, #liquiddesign, #multiterrazzo, #eurocol

Gerelateerd nieuws
Decospan: meer met fineer
Decospan viert dit jaar zijn 40ste verjaardag. Op vakbeurs Interzum toont de fineerverwerker bekende producten, maar ook verschillende noviteiten.
lees verder
Slapen op strand bij VT Wonen
Het strandseizoen kan van start gaan! Vanaf nu kun je blijven slapen op het Zandvoortse strand in een van de drie VT Wonen strandkamers van VT Wonen@Ajuma.
lees verder
Retail blijft groeien
Het blijft maar feest in de Nederlandse retail: in maart opnieuw ruim 4% meer omzet dan in maart 2018, het volume was 3,6% hoger. Zowel food als non-food groeiden en de interieursegmenten lagen weer aan kop!
lees verder
Mapei verhuist naar Apeldoorn
Het magazijn zat al in Apeldoorn, maar nu verhuist de gehele Nederlandse vestiging van Almelo naar de nieuwbouw aan de Oude Apeldoornseweg 37K.
lees verder
Van Beekum naar Hillfloor
Robert van Beekum verkast van stoffenleverancier Artex uit Aarle Rixtel naar Hillfloor in Genemuiden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden