Duurzaamheid en innovatie centraal

Donderdag 30 november 2023

Optimale vooruitzichten voor Techtextil en Texprocess 2024: een hoog niveau van vraag en internationaliteit in combinatie met een uitstekende mate van innovatie.
Duurzaamheid en innovatie centraal
Duurzaamheid en innovatie centraal Duurzaamheid en innovatie centraal

De internationale textielindustrie kijkt naar de toekomst te op Techtextil en Texprocess van 23 tot 26 april 2024. Deze twee toonaangevende vakbeurzen zijn hotspots voor innovaties, textieloplossingen en netwerken. Met meer dan 1.600 exposanten uit zo'n 50 landen weerspiegelen Techtextil en Texprocess de buitengewone mate van innovatie die in de sectoren heerst.

 

Innovatie, onderzoek, uitwisseling van ideeën en informatie, inspiratie en succesvolle zakelijke transacties - dat zijn de beloften van Techtextil en Texprocess aan de internationale industrie in Frankfurt am Main van 23 tot 26 april 2024. Het grote aantal huidige inschrijvingen van exposanten - meer dan 1.600 uit ongeveer 50 landen - bevestigt de relevantie van de twee vakbeurzen voor de textielsector. Daar kunnen bedrijven zich verheugen op een ontmoeting met inkopers en topbeslissers uit 95 (Techtextil 2022) en 86 (Texprocess 2022) landen. Naast bekende en hoogwaardige formats, zoals de Techtextil Innovation Award en de Texprocess Innovation Award, en het Techtextil Forum en het Texprocess Forum, onderscheiden de komende edities zich door verschillende nieuwe speciale gebieden, bijvoorbeeld het Nature Performance gebied en de Future Materials speciale show op Techtextil, en de Denim Hub en een Emerging Markets gebied op Texprocess.

 

'De sectoren ondergaan een snel veranderingsproces. Deelnemers aan Techtextil en Texprocess krijgen de kans om bij de tijd te blijven, om innovaties te presenteren aan een publiek van experts van over de hele wereld en om nieuwe oplossingen en zakenpartners te vinden,' zegt Olaf Schmidt, vice president textiles & textile technologies van Messe Frankfurt.

 

Het spectrum aan textieloplossingen dat op Techtextil wordt gepresenteerd is wereldwijd ongeëvenaard. Bezoekers kunnen een buitengewoon scala aan producten ontdekken in twaalf toepassingsgebieden, die worden gebruikt in veel verschillende industrieën - van automotive tot mode en van geneeskunde tot bouw. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vezels en garens, non-wovens, composieten, gecoat textiel, technologieën etc., zullen op Techtextil door bedrijven worden gepresenteerd, in veel gevallen voor het eerst in het openbaar. Tot de tot nu toe geregistreerde bedrijven behoren Carrington Textiles (Groot-Brittannië), Concordia Textiles (België), Datacolor (België), Everest Textile (Taiwan), Franz Miederhoff (Duitsland), Groz-Beckert (Duitsland), Kuraray (Japan), Kusumgar Corporates (India), Outlast Technologies (Duitsland), Sandler (Duitsland), Tanatex Chemicals (Nederland) en Textilcolor (Zwitserland).

 

Texprocess is het internationale platform voor exposanten van de nieuwste machines, apparatuur, processen en diensten voor de productie van kleding, textiel en flexibele materialen. Het spectrum van te zien producten varieert van naaitechnologie en materialen, borduurtechnologie, bevestiging, CAD/CAM en snijden tot recyclingtechnologieën en nog veel meer. De bedrijven die hun deelname aan Texprocess 2024 hebben aangekondigd zijn onder andere Amann & Söhne (Duitsland), Assyst/Style3D (Duitsland), Astas (Turkije), Barudan (Frankrijk), Brother Internationale Industriemaschinen (Duitsland), Bullmer (Duitsland), Dürkopp Adler (Duitsland), IMA (Italië), Kai Corporation (Japan), Morgan Tecnica (Italië), Natific (Zwitserland), Orox Group (Italië) en Tajima Industries (Japan).

 

Econogie: duurzaamheid als motor voor innovatie

Duurzaamheid en economische efficiëntie gaan samen en deze doelstelling wordt bevorderd door de wereldwijde handelsbeurzen van Messe Frankfurt - het Texpertise Network - met de heroriëntatie van de duurzame formats van het bedrijf. Dit omvat niet alleen de overkoepelende rubriek 'Econogy', die ecologie en economie met elkaar verbindt, maar vooral de standaardisatie van duurzame evaluatiecriteria voor de selectie van hulpbronbesparende producten, processen en exposanten. Econogy zorgt zo voor transparantie en vergelijkbaarheid over de hele linie. Hiervoor werkt Messe Frankfurt samen met onafhankelijke, externe duurzaamheidsexperts om rekening te houden met de nieuwste goedgekeurde keurmerken en certificaten en om de Sustainable Development Goals te integreren in de controles.

 

De diensten die samenhangen met Econogy op Techtextil en Texprocess omvatten de Econogy Finder, een directory van gecertificeerde leveranciers van duurzame producten, waarmee bezoekers direct naar hen toe kunnen gaan. De beste manier om ideale duurzame oplossingen te vinden is in het kader van een uitwisseling van ideeën en informatie, en de Econogy Talks bieden hiervoor de perfecte setting.

Onder leiding van experts op het gebied van duurzaamheid is het doel van de Econogy Tours op Techtextil om bezoekers kennis te laten maken met geselecteerde exposanten van duurzame producten en hen de kans te geven kennis en ideeën uit eerste hand op te doen.

 

Kunnen natuur en prestaties worden gecombineerd in een vezel of materiaal? Natuurlijk kunnen ze dat! Op Techtextil laten fabrikanten van natuurlijke vezels en materialen, maar ook van biogebaseerde vezels en materialen met toekomstgerichte functionele eigenschappen voor een enorm scala aan toepassingen, zien wat natuurlijk textiel allemaal kan. De duurzame performers zijn te vinden in een speciaal Nature Performance-gedeelte in het productsegment Fibres & Yarns. Een hoogtepunt voor bezoekers is zeker de presentatie van vooruitstrevende materiaalinnovaties door het gerenommeerde trend- en toekomstbureau Franklin Till in de speciale Future Materials show.


Recycling wint ook aan belang met de toegenomen relevantie van duurzaamheid en de groeiende waardering en schaarste van grondstoffen, waardoor het een uniek potentieel voor ontwikkeling en innovatie biedt. Met de speciale show Recyclable Fibres & Yarns in hal 9.1 en Recyclable Materials in hal 12.1 zetten Techtextil en Texprocess toekomstgerichte, herbruikbare materialen en recyclingtechnologieën in de schijnwerpers.Links

www.techtextil.messefrankfurt.com/frankfurt
www.texprocess.messefrankfurt.com/frankfurt
www.messefrankfurt.com
www.netherlands.messefrankfurt.com/nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, textielindustrie, circulair, duurzaam, trend, trends, forecast, voorspelling, recycling, duurzaamheid, #econogy, #techtextil, #texprocess

Gerelateerd nieuws
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Perzische tapijt duurzame keuze
[Sponsored artikel] - In de wereld van interieurdesign blijft de vraag naar authentieke en duurzame producten groeien. Te midden van deze trend staan Perzische tapijten als toonbeelden van vakmanschap en duurzaamheid.
lees verder
 
R+T 2024 in topvorm
lees verder
Meerdere winkelsluitingen Utrecht
Helaas zijn de afgelopen tijd verschillende Utrechtse woonfirma's gesloten. Keck & Lisa Wonen is de meeste recent winkel die zijn deuren sluit. Sinds eind vorig jaar zijn vier bedrijven met hun werkzaamheden gestopt.
lees verder
 
Prijsverlagingen Jysk
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden