Duurzaamheid centraal op Domotex

Maandag 03 oktober 2022

Met The Green Collection zal er op Domotex 2023 veel aandacht zijn voor duuzaamheid en milieubescherming via o.a. een speciale presentatie.
Duurzaamheid centraal op Domotex
Duurzaamheid centraal op Domotex Duurzaamheid centraal op Domotex

In 2023 zal Domotex de huidige en tegelijkertijd belangrijke thema's van duurzaamheid en milieubescherming in de tapijt- en vloerindustrie in de schijnwerpers zetten. Het hoofdthema Floored By Nature zelf onderstreept de op waarden gebaseerde oriëntatie van de beurs.

 

De speciale show The Green Collection – het middelpunt van de beurs – is erop gericht het hoofdthema tastbaar te maken en tot leven te brengen voor de bezoekers van het evenement. De exposerende bedrijven hebben de mogelijkheid om het The Green Collection-gebied vorm te geven door hun producten of productieprocessen te presenteren en zo oplossingen die ze zelf hebben ontwikkeld te benadrukken.

 

Sonia Wedell-Castellano, Global Director van Domotex, benadrukt de bedoeling achter de show: 'Met The Green Collection willen we een ruimte creëren voor duurzame producten die dient als platform voor stimulans en inspiratie en als forum voor belangrijke onderwerpen zoals als circulaire economie en duurzame productie, maar ook maatschappelijke verantwoordelijkheid, terwijl we exposanten de kans geven om hun producten te laten eren door een hoogstaande jury. Ook willen we ons op waarden gebaseerde hoofdthema Floored By Nature X tot leven brengen, zodat om in de toekomst voor meer bewustzijn van duurzaamheid in de tapijt- en vloerindustrie te zorgen.'

 

Belangrijke onderwerpen een platform geven

The Green Collection show omvat ook een conferentieprogramma, een materiaalshow en de prijsuitreiking.

Op de conferentie Domotex on Stage speelt The Green Collection een bijzondere rol: ook de conferentie sluit volledig aan bij het waardengerichte thema Floored by Nature en biedt de aanwezigen eersteklas presentaties en discussies over het thema duurzaamheid. Domotex on Stage biedt een holistische kijk op de uitdagingen van duurzaam ontwerpen en ontwikkelen. Sprekers uit de politiek, brancheverenigingen, interieur en handel gaan in op de onderwerpen van de toekomst. Geïnteresseerde aanwezigen kunnen zich verheugen op stimulerende bijdragen over de Green Deal van de Europese Unie, ketenwetgeving, vooruitzichten voor de vloerbedekking van de toekomst en het thema Cradle to Cradle in de vloerensector.

 

De materiaalshow The Green Collection is gericht op het opwekken van inspiratie en het scheppen van sfeer voor creatief materiaalgebruik. Dankzij haar samenwerkingspartner Raumprobe profiteert The Green Collection van een samengestelde materiaalpresentatie met een focus op duurzame materialen, efficiënt gebruik van hulpbronnen en de circulaire economie.

 

Een jury beoordeelt de ingezonden stukken en reikt prijzen uit in verschillende categorieën. De categorieën zijn allemaal gericht op het onderwerp duurzaamheid, maar elk richt zich op verschillende attributen die de essentie vormen van een duurzaam product of productieproces:

• Milieuvriendelijke producten: gericht op biologisch en ethisch geproduceerde materialen, evenals gerecyclede en upcycled grondstoffen.

• Healthy Products: Gericht op de productie van tapijten en vloerbedekkingen met emissiearme producten.

• Duurzame productie: deze categorie omvat alternatieve, energiebesparende en andere duurzame productieprocessen van de vloerenindustrie en de bijbehorende producten.

• Maatschappelijke verantwoordelijkheid: weerspiegelt de actieve inzet tegen kinder- en dwangarbeid en is bedoeld om fabrikanten te certificeren die op een voorbeeldige manier produceren zonder hun werknemers uit te buiten.

 

Inschrijvingen

Het aantal registraties dat tot nu toe is ontvangen, weerspiegelt de positieve feedback op de Domotex die in januari 2023 in hybride vorm plaatsvindt.

 

Prominente en langdurige exposanten zoals Battilossi, ABC Italia, Ipek – A. Ipektchi, Jaipur Rugs Company, Jambros Modern Flooring, Javi Home, Tisca Textil, Lila Valadan/Naziri en Surya op het gebied van handgemaakte tapijten, evenals McThree, Merinos, Oriental Weavers, Solomon en Ragolle uit de wereld van machinaal gemaakte tapijten, hebben hun stand al gecoördineerd en bevestigd. Daarnaast hebben ter Hürne, CFL Flooring, Falquon, Lamett, Li&Co en Swisskrono ook op het gebied van parket, LVT en laminaat hun deelname bevestigd. Daarvoor hebben Balta Rugs uit het gebied van tapijten en Aspecta uit de elastische sector, evenals Neuhofer, Selit en Välinge uit het gebied van toepassings- en installatietechniek zich al aangemeld om deel te nemen.

 

Domotex 2023 staat van 12-15 januari in Hannover gepland.Links

www.domotex.de
www.hannovermesse.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloeren, parket, hout, pvc, lvt, vinyl, linoleum, tapijt, karpet, pers, oosterse tapijten, kelims, zieglers, entreemat, mat, entree, deurmat, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, vakdagen, vakbeurs, trend, outdoor, verplaatsing, floored by nature, #domotex, #domotex2023, #deutschemesse, #hannoverbeurs, #messe, #flooredbynature, #greencollection

Gerelateerd nieuws
Interieur zorgt voor stress
Maar liefst zes op de tien Nederlanders ervaart stress door een rommelig huis. Dat blijkt uit consumentenonderzoek uitgevoerd in opdracht van Blokker, onder een representatieve groep Nederlanders.
lees verder
Veelzijdige akoestische platen
Op Architect@Work in Zaandam liet Print Acoustics zien dat het bedrijf niet alleen nieuwe akoestische oplossingen ontwikkelt, maar ook meedenkt over de technische toepassingen van deze producten.
lees verder
Trends 24/25 volgens Heimtex
Tijdens de presentatie van de Heimtextil 24/25 werden door Annemarie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam de nieuwste trends toegelicht.
lees verder
 
Nog meer Circles op Imm
lees verder
 
Heimtextil-trend Plant-based
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden