Overname Novalin door Calcutta

Dinsdag 04 oktober 2022

De Calcutta Home Fashion Group, de oudste weverijmolen van BelgiŽ, heeft de Nederlandse wandbekledingsproducent House of Novalin (Veryfanny) overgenomen.
Overname Novalin door Calcutta

Met deze overname voegt Calcutta een high-end 100% linnen wandbekleding toe als een individuele business unit. Calcutta Home Fashion Group - eind juli 2022 overgenomen door de groep Annabel Textiles - is een wever van technisch textiel, decoratieve brede rolgordijnen, gordijnen, geweven wandbekleding, vloerkleden, stoffering en decoratieve accessoires voor binnen en buiten.

De geschiedenis van House of Novalin begon in 1960 toen het gepatenteerde Novalin werd gelanceerd. In 2011 is Novalin overgenomen door Veryfanny, de wandbekledingscollectie van Fanny Aronsen, van Kvadrat.
Veryfanny is een Zweeds bedrijf, eigendom van en geleid door de medeoprichter en voormalig directeur van Fanny Aronsen A/S, Roland van Dinten. De linnen wandbekleding collectie Novalin werd opnieuw gekleurd in 2011 door de bekende textielontwerpster Fanny Aronsen, die helaas datzelfde jaar overleed.

Novalin werd sinds vorig jaar niet meer in Zweden, maar in de weverijen van Calcutta Home Fashion Group geproduceerd. House of Novalin is een uniek product dat gebruik maakt van een IP-beschermde verfijnde productie methode waarbij 100% linnen garens uit Europa worden gebruikt.
De lijn, verkrijgbaar in 63 kleuren en direct uit voorraad leverbaar, heeft een tijdloos klassiek ontwerp en handtekening, een bijzonder samenspel van gekleurde garens toegepast op een gekleurde achtergrond. Dit geeft een beeld van verfijnde eenvoud, met zichtbare diepte en elegantie.

Bram Voogdt, die aanblijft als directeur van House of Novalin binnen de Calcutta Home Fashion Group, geeft aan dat beide bedrijven complementair zijn en synergie realiseren bij kosten en opbrengsten, maar ook op het gebied van organisatie, knowhow, expertise, productie en R&D. Door overname zal House of Novalin beschikken over eigen productie- en logistieke faciliteiten.Links

www.annabeltextiles.com
www.calcutta.be
www.kvadrat.dk
www.veryfanny.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, bekleding, stoffering, textiel, behang, wandbekleding, stoffering, projectinrichting, project, kantoor, overname, overgenomen, overnemen, neemt over, gekocht, koopt, koop, bedrijfsovername, fusie, samenwerking, acquisitie, merger, m&a, merger & acquisition, aandelen, beurs, #annabeltextiles, #calcutta, #kvadrat, #veryfanny, #houseofnovalin, #novalin

Gerelateerd nieuws
Sluiting mcThree Carpets
Nadat de zoektocht naar een overnemer op niets uitgedraaid is, sluit het Waregemse textielbedrijf Mc Three Carpets de deuren. De 278 werknemers dreigen hun baan te verliezen.
lees verder
Herleven van verleden
Eijffinger introduceert de nieuwe behangcollectie Revive. Deze collectie laat het verleden herleven en combineert de vormen van toen met die van vandaag de dag.
lees verder
Samenwerking met Yepp
Yepp, de Belgische groothandel voor vloeren, heeft een samenwerking gesloten
met Pascal Raes.
lees verder
 
Milaan breidt digitale aanbod uit
lees verder
Overnames door Coulisse
Coulisse breidt uit met overnames van Lienesch en Sensuna:
pioniers in honingraat en plissťraambekleding.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden