De stille en ongecompliceerde vloer

Zaterdag 01 oktober 2022

De laatste jaren zijn 'rigid' vloeren steeds meer in opkomst, waarbij de Meisterdesign.rigid een mooi voorbeeld is van een dergelijke innovatieve vloer.
De stille en ongecompliceerde vloer
De stille en ongecompliceerde vloer De stille en ongecompliceerde vloer De stille en ongecompliceerde vloer De stille en ongecompliceerde vloer

Vloerbedekkingen spelen een uiterst belangrijke rol in het interieurontwerp - omdat ze letterlijk veel ruimte innemen! Naast beken-de vloersoorten als parket en laminaat zijn er altijd innovaties - zoals de moderne zogenaamde rigid vloeren, die gemakkelijk te onderhouden, gemakkelijk te leggen en tegelijkertijd robuust zijn. Daarnaast zijn ze voorzien van moderne en natuurlijke decors.

 

De designvloer Meisterdesign.Rigid is vernoemd zijn naar de stevige en stabiele rigid core tussenlaag. Het is een alleskunner: eenvoudig en stevig zwevend te leggen, blijft ook onder invloed van warmte stabiel en is emissiearm. Daarnaast hebben de rigid core-vloeren volgens Meister hoogwaardige en authentiek gedrukte oppervlakken in moderne kleuren. Deze vloer - Made in Germmay - is met zijn geringe opbouwhoogte tevens uitermate geschikt voor renovaties, net als alle andere vloeren van Meister. De vloeroppervlakken beschikken over een bewezen antibacteriële werking. De hoogwaardige contactgeluiddemping waarmee alle Meisterdesign.Rigid varianten zijn uitgerust, bestaat uit stabiel, recyclebaar XPS-schuim dat contact- en loopgeluid vermindert.

 

Buitengewone oppervlakken

Meisterdesign.rigid RL 400 S (lange planken) en RB 400 S (grote tegels) zijn uiterst belastbare Rigid-varianten. De dragerplaat van de rigide polymeer zorgt samen met geïntegreerde contactgeluiddemping voor een zware en daardoor vibratiedempende constructie. Zo is deze vloerbedekking belastbaar en stil tegelijk. Nog een voordeel: het hoog-waardige oppervlak met excimer-lak staat garant voor een bijzonder gelijkmatige, matte finish. De vloeren uit de collectie RL 400 S hebben een lengte van ruim 1,80 m en decors zonder herhaling op de plank, vormen de vloeren uit de collectie RL 400 S een absoluut uitzonderlijk product!

 

Extra laag voor geluidsisolatie

De compacte planken uit collectie RD 300 S zijn dankzij hun speciale dragerplaat van rigide polymeer bijzonder vormstabiel. Een extra elastische tussenlaag dempt het loopgeluid in de ruimte. Het meer-

laagse oppervlak van vinyl met Pur-coating maakt de vloer uiterst gemakkelijk in het onderhoud. De planken hebben ondanks hun hoge stabiliteit een relatief laag oppervlaktegewicht. Daardoor zijn ze heel eenvoudig te vervoeren en verwerken.

 

Indoor Air Comfort Gol

Alle Meisterdesign.rigid-vloeren zijn vrij van ftalaten en beschikken over het keurmerk Indoor Air Comfort Gold. Een hoge emissie van formaldehyde en vluchtige organische stoffen (VOC's) kan tot onaangename geurtjes en irritatie aan de ogen, luchtwegen en huid leiden. Dit Indoor Air Comfort Gold-keurmerk waarborgt een lage emissie van VOC's en naleving van alle wettelijke en overige relevante, vrijwillige vereisten voor de betreffende productgroep.

 

Eenvoudig en snel te leggen!

Dankzij een stevig kliksysteem kunnen de vloeren gemakkelijk zwevend worden gelegd. Ook is het mogelijk de vloer bijvoorbeeld op tegels te leggen – waarbij de oude ondergrond absoluut niet doordrukt. In tegenstelling tot parket is  hiervoor geen zaag nodig, maar kunnen de planken simpelweg op maat gesneden worden met een stanleymes. Dit vermindert geluid en vuil op de bouwplaats! Alle rigid vloeren zijn watervast en kunnen dus ook in de badkamer gelegd worden!Links

www.heditex.com
www.meisterwerke.com
www.viehoff.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, project residentieel, vloer, vloerbedekking, tegel, strook, stroken, laminaat pvc, lvt, masterclic, keramiek, unzip, steen, hout, parket, visgraat, vloeren, zondervinyl, #rigidcore, #heditex, #viehoff, #meister, #meisterwerke, #meisterwerkeschulte, #puretec, #meisterdesign

Gerelateerd nieuws
Uitbreiding Willard
De afgelopen maanden heeft Gebrs. Willard ondanks de veranderende marktomstandigheden en teruglopende consumentenbestedingen op meerdere fronten uitgebreid.
lees verder
Nieuwe deelnemers Incoda 2023
Organisator Easyfairs van de interieurtextielvakbeurs Incoda in Gorinchem kondigt nieuwe merken aan voor de komende editie in september 2023.
lees verder
Royal Delft vloerkleden
The Wool Studio introduceert zeven prachtige vloerkleden op basis van iconische ontwerpen van Royal Delft. De eeuwenoude designs van Royal Delft zijn een inspiratie voor deze nieuwe collectie vloerkleden.
lees verder
 
HMC Next
lees verder
Vernieuwing Heimtextil
Heimtextil 2024 gaat van start met aangepaste halstructuur en apart segment voor tapijten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden