Duurzaam werkbezoek

Dinsdag 31 oktober 2023

Staatssecretaris Heijnen bezoekt Wood Loop over CO2-reductie in meubelindustrie en interieurbouw.
Duurzaam werkbezoek
Duurzaam werkbezoek

In het kader van de Nationale Klimaatweek bracht Vivianne Heijnen, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, op 30 oktober een werkbezoek aan Domburg Bodegraven. Deze deelnemer aan Wood Loop geeft de staatssecretaris een inkijkje hoe de branche van interieurbouwers en meubelfabrikanten werkt aan het verduurzamen van de sector. En welke impact dat heeft op de CO2-uitstoot in Nederland.

 

Ook sprak de staatssecretaris daar met Wood Loop over hun ambities en de uitdagingen waar zij voor staan in de transitie naar een volledig circulair Nederland in 2050. Wood Loop krijgt als ketendoorbraakproject ondersteuning vanuit het Versnellingshuis Nederland Circulair!

 

De staatssecretaris zal de boodschap meenemen naar Den Haag om na te denken hoe biomassa in de toekomst mee zou kunnen tellen voor CO2-credits of via het ETS-systeem, waar biomassa vooralsnog geen onderdeel van uitmaakt. Dat zou het verschil overbruggen tussen de veel hogere prijs voor 'hout-als-brandstof' in tegenstelling tot 'hout-als-grondstof'. Op deze manier kunnen deelnemers in de toekomst meer gecompenseerd worden voor hun inspanningen.

 

Jaarlijks gaat maar liefst 18% verloren van de 635 kiloton hout die de meubelsector verbruikt. Daarom heeft Koninklijke CBM, de branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie, Wood Loop opgericht, in samenwerking met Baars & Bloemhoff en Unilin. Het doel van deze stichting is houtrestanten in te zamelen om er weer nieuwe platen van te maken. Door de rollen en de logistiek in de recyclecyclus slim te organiseren levert het resthout een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot op. Dat is voor iedere deelnemer eenvoudig te monitoren en te regelen in een app.Links

www.cbm.nl
www.versnellingshuis.nl
www.unilin.com/nl
www.wood-loop.nl
www.baars-bloemhoff.nl

Tags

nieuws, interieur, meubels, meubelpanelen, productie, duurzaam, circulair, co2, neutraal, etssysteem, grondstof, hout, interieurbouw, meubelindustrie, houtrestanten, platen, logistiek, recycling, monitoring, app, ambities, transitie, branchevereniging, #cbm, #woodloop, #versnellingshuis, #baarsbloemhoff, #unilin

Gerelateerd nieuws
Kiezen voor elektrische raamdecoratie
[Sponsored artikel] - Steeds meer woningbezitters maken de keuze om over te stappen van handbediende naar automatische raamdecoratie.
lees verder
Stefan Lohrberg weg bij Spoga+gafa
Het gezicht van Spoga+gafa vertrekt: directeur Stefan Lohrberg neemt afscheid na de aankomende editie van 16 tot 18 juni.
lees verder
 
Nieuw formules deelname imm
lees verder
Inflatie blijft 2,7%
Consumentengoederen en -diensten in Nederland waren in mei 2,7% duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. In april was de inflatie ook 2,7%.
lees verder
Meer jongeren kopen woning
Verschuiving woningaankopen in Nederland: aandeel ouderen daalt, aandeel jongeren stijgt, zo meldt de ING bank.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden