Duurzaam werkbezoek

Dinsdag 31 oktober 2023

Staatssecretaris Heijnen bezoekt Wood Loop over CO2-reductie in meubelindustrie en interieurbouw.
Duurzaam werkbezoek
Duurzaam werkbezoek

In het kader van de Nationale Klimaatweek bracht Vivianne Heijnen, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, op 30 oktober een werkbezoek aan Domburg Bodegraven. Deze deelnemer aan Wood Loop geeft de staatssecretaris een inkijkje hoe de branche van interieurbouwers en meubelfabrikanten werkt aan het verduurzamen van de sector. En welke impact dat heeft op de CO2-uitstoot in Nederland.

 

Ook sprak de staatssecretaris daar met Wood Loop over hun ambities en de uitdagingen waar zij voor staan in de transitie naar een volledig circulair Nederland in 2050. Wood Loop krijgt als ketendoorbraakproject ondersteuning vanuit het Versnellingshuis Nederland Circulair!

 

De staatssecretaris zal de boodschap meenemen naar Den Haag om na te denken hoe biomassa in de toekomst mee zou kunnen tellen voor CO2-credits of via het ETS-systeem, waar biomassa vooralsnog geen onderdeel van uitmaakt. Dat zou het verschil overbruggen tussen de veel hogere prijs voor 'hout-als-brandstof' in tegenstelling tot 'hout-als-grondstof'. Op deze manier kunnen deelnemers in de toekomst meer gecompenseerd worden voor hun inspanningen.

 

Jaarlijks gaat maar liefst 18% verloren van de 635 kiloton hout die de meubelsector verbruikt. Daarom heeft Koninklijke CBM, de branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie, Wood Loop opgericht, in samenwerking met Baars & Bloemhoff en Unilin. Het doel van deze stichting is houtrestanten in te zamelen om er weer nieuwe platen van te maken. Door de rollen en de logistiek in de recyclecyclus slim te organiseren levert het resthout een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot op. Dat is voor iedere deelnemer eenvoudig te monitoren en te regelen in een app.Links

www.cbm.nl
www.versnellingshuis.nl
www.unilin.com/nl
www.wood-loop.nl
www.baars-bloemhoff.nl

Tags

nieuws, interieur, meubels, meubelpanelen, productie, duurzaam, circulair, co2, neutraal, etssysteem, grondstof, hout, interieurbouw, meubelindustrie, houtrestanten, platen, logistiek, recycling, monitoring, app, ambities, transitie, branchevereniging, #cbm, #woodloop, #versnellingshuis, #baarsbloemhoff, #unilin

Gerelateerd nieuws
Jubileummodellen Natuzzi
Natuzzi Italia koos het podium van de Milan Design Week 2024 om het startschot te geven voor een uitgebreid programma van evenementen en projecten om de vijfenzestigste verjaardag van het merk te vieren.
lees verder
Nieuwe eigenaar Casa
Casa heeft een nieuwe eigenaar: de Zweeds-Libanese ondernemer Ayad Al Saffar neemt een meerderheidsbelang in de Belgische interieurketen.
lees verder
Duurzaam programma
Voor de start van Techtextil in Frankfurt, introduceert Beaulieu Fibres International zijn Sustainable Fibres Program om vezels een nieuwe vorm te geven voor duurzame oplossingen.
lees verder
 
Insula door Patricia Urquiola
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als ht evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden