Lezing over architecturaal licht

Woensdag 01 november 2023

Op donderdag 23 november verwelkomt Design Post Amsterdam interieurprofessionals graag bij de 28e DPA Talk. Tijdens deze editie staat architectural lighting design centraal.
Lezing over architecturaal licht
Lezing over architecturaal licht Lezing over architecturaal licht

Volgens Design Post Amsterdam wordt het een avond vol inzichten, innovaties en inspiratie rond architectural lighting design. Twee experts geven een lezing tijdens de DPA Talk, dit zijn Lenneke Langenhuijsen van Buro Belén en Renée Joosten van Joosten Studio.

 

Belén is een ontwerpstudio gevestigd in Amsterdam (foto 1) die zich richt op materiaalonderzoek, materiaaltoepassing en creatieve inrichting. Beléns werk is aangekocht door Moma New York, Boijmans van Beuningen Rotterdam en Vitra Design Museum. Beléns projecten maakten deel uit van tentoonstellingen samengesteld door Paola Antonelli, Jan Boelen, Ilse Crawford, Joseph Grima, Alice Stori Liechtenstein en Lideweij Edelkoort. Ze zijn gemaakt in opdracht van onder andere Stedelijk Museum Amsterdam, Atelier Luma Arles, Schloss Hollenegg for Design en TextielLab Tilburg.

 

Joosten Studio (foto 2) werd in 2023 opgericht door Renée Joosten, een Nederlandse met 20 jaar werk- en woonervaring in New York City. Van 2004 tot 2011 werkte ze bij Cooley Monato Studio, een ontwerpstudio voor architecturale verlichting in New York, waar ze werkte aan tal van projecten, waaronder voor Tiffany's, Gucci en Nike. Van 2011 tot 2022 was zij Lighting Director bij Icrave, een interieurontwerpstudio in New York. Gedurende elf jaar leidde ze het proces van het verlichtingsteam vanaf de conceptualisatie tot en met de administratie van de constructie en de implementatie in grote projecten zoals Memorial Sloan Kettering Koch Center (NYC), Little Spain Mercado (NYC), Le District (NYC), Marquee Nightclub (Singapore), Ocean Prime (Beverly Hills) en Terminal A op de luchthaven van Washington DC.

 

Van 2009 tot 2011 was Renée adjunct-professor aan de Parsons School of Design in New York, waar ze les gaf in de geïntegreerde Studio. Ze gaf ook gastcolleges aan de New York School of Interior Design. Renée is jurylid geweest voor zowel de nationale als de New Yorkse afdeling van de Illuminating Engineering Society (IES). Ze is momenteel actief lid van verlichtingsorganisaties zoals de International Association of Lighting Designers (IALD) en de Illuminating Engineering Society (IES).

 

De inloop is vanaf 17:00 en vanaf 17.30 start de Talk. Buiten een inspirerende Talk wordt ook voor een hapje en drankje gezorgd. Aanmelden voor dit event kan hier.Links

www.designpostamsterdam.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, meubel, licht, verlichting, lamp, textiel, stof, meubelstof, gordijn, kussen, tafel, stoel, bank, fauteuil, akoestiek, design, well, certificering, #dpa, #designpostamsterdam, #designpost

Gerelateerd nieuws
30e lamp Secto Design
De nieuwe Kumulo hanglamp is een toevoeging aan de houten verlichtingscollectie van het Finse Secto Design. Het model is ge´nspireerd door besneeuwde bomen en zomerse cumuluswolken.
lees verder
Kiezen voor elektrische raamdecoratie
[Sponsored artikel] - Steeds meer woningbezitters maken de keuze om over te stappen van handbediende naar automatische raamdecoratie.
lees verder
Stefan Lohrberg weg bij Spoga+gafa
Het gezicht van Spoga+gafa vertrekt: directeur Stefan Lohrberg neemt afscheid na de aankomende editie van 16 tot 18 juni.
lees verder
 
Nieuw formules deelname imm
lees verder
Inflatie blijft 2,7%
Consumentengoederen en -diensten in Nederland waren in mei 2,7% duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. In april was de inflatie ook 2,7%.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden