Dutch Design Awards: genomineerden

Dinsdag 28 mei 2019

Van 19 - 27 oktober is Eindhoven het toneel voor het grootste designevenement van Noord - Europa, de Dutch Design Week. Een speciale plek is dan gereserveerd voor de nomineerden van de Dutch Design Awards. Zij zijn nu bekend gemaakt.
Dutch Design Awards: genomineerden
Dutch Design Awards: genomineerden Dutch Design Awards: genomineerden

Het thema van de DDW 2019 is 'If not NOW, then WHEN?!' Hiermee sluit de organisatie aan op het thema van vorig jaar (If not us, then who?) waarmee opgeroepen werd tot het nemen van verantwoordelijkheid  bij het maken van keuzes. Dit jaar wordt opgeroepen tot vervolgactie, stel je plannen voor de toekomst niet langer uit, maar doe het nu!

 

De genomineerden voor de Dutch Design Awards 2019 zijn bekend. Onafhankelijke commissies van designexperts nomineerden drie projecten in de categorieën: Product, Habitat, Communication, Fashion, Design Research, Service & Systems, Best Commissioning en Young Designer.

 

De bank Sett van Gispen (foto 1) is genomineerd in de categorie beste product. Dit is karakteristieke designbank met een strakke uitstraling, van ontwerper Peter van de Water. Hij zocht en vond een balans tussen eenvoud en comfort. Genomineerd voor de beste Young Designer is Simone Post. Zij won in 2017 al de award voor Best Studio Artist Design op Domotex, voor haar karpetten van gerecylede stoffen voor Vlisco (foto 2). Hier borduurt zij op voort met karpetten gemaakt gemaakte Adidas sportschoenen (foto 3).

 

Op woensdag 12 juni worden de Dutch Design Awards 2019 uitgereikt. Het werk van alle genomineerden is te zien tijdens de overzichtstentoonstelling tijdens Dutch Design Week. Hier kan het publiek ook stemmen voor de Public Award 2019.Links

www.ddw.nl
www.simonepost.nl
www.gispen.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, awards, DDA, Dutch Design, Academy, Dutch Design Week, World Design Event, meubel, bank, karpet, ontwerp, design, museum, Design Academy, Eindhoven, #DDW19, DDW, WDE, #WDE, #DDA, #dutchdesignawards, #SimonePost, #Gispen

Gerelateerd nieuws
Ruim 200 merken op jubilerend Incoda
De komende editie van Incoda (Interieur Collectie Dagen) komende september in Gorinchem groeit. Meer dan 200 merken worden tijdens deze tiende editie gepresenteerd.
lees verder
Online meubelbranche groeit door AR
Fonq lanceerde vorige maand een AR-app gelanceerd die het mogelijk maakt producten in eigen woonomgeving te bekijken. Dat zorgt voor een flinke groei in online conversie.
lees verder
Nieuwe ondervloer van Estillon
Estillon introduceert Solidbase, een nieuwe collectie ondervloeren voor pvc, laminaat en parket.
lees verder
Woninginrichting april weer prima!
De Nederlandse detailhandel heeft in april 2019 2,6% meer omzet geboekt dan in april 2018. De interieurbranche doet het zelfs veel beter!
lees verder
Presentatie Evidence Brisa in DWI
Maandag 17 juni presenteert Leolux tijdens de Marketday in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein het nieuwe aanbouwmeubelprogramma Brisa van ontwerper Frans Schrofer voor de Évidence-collectie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden