Dutch Design Awards: genomineerden

Dinsdag 28 mei 2019

Van 19 - 27 oktober is Eindhoven het toneel voor het grootste designevenement van Noord - Europa, de Dutch Design Week. Een speciale plek is dan gereserveerd voor de nomineerden van de Dutch Design Awards. Zij zijn nu bekend gemaakt.
Dutch Design Awards: genomineerden
Dutch Design Awards: genomineerden Dutch Design Awards: genomineerden

Het thema van de DDW 2019 is 'If not NOW, then WHEN?!' Hiermee sluit de organisatie aan op het thema van vorig jaar (If not us, then who?) waarmee opgeroepen werd tot het nemen van verantwoordelijkheid  bij het maken van keuzes. Dit jaar wordt opgeroepen tot vervolgactie, stel je plannen voor de toekomst niet langer uit, maar doe het nu!

 

De genomineerden voor de Dutch Design Awards 2019 zijn bekend. Onafhankelijke commissies van designexperts nomineerden drie projecten in de categorieën: Product, Habitat, Communication, Fashion, Design Research, Service & Systems, Best Commissioning en Young Designer.

 

De bank Sett van Gispen (foto 1) is genomineerd in de categorie beste product. Dit is karakteristieke designbank met een strakke uitstraling, van ontwerper Peter van de Water. Hij zocht en vond een balans tussen eenvoud en comfort. Genomineerd voor de beste Young Designer is Simone Post. Zij won in 2017 al de award voor Best Studio Artist Design op Domotex, voor haar karpetten van gerecylede stoffen voor Vlisco (foto 2). Hier borduurt zij op voort met karpetten gemaakt gemaakte Adidas sportschoenen (foto 3).

 

Op woensdag 12 juni worden de Dutch Design Awards 2019 uitgereikt. Het werk van alle genomineerden is te zien tijdens de overzichtstentoonstelling tijdens Dutch Design Week. Hier kan het publiek ook stemmen voor de Public Award 2019.Links

www.ddw.nl
www.simonepost.nl
www.gispen.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, awards, DDA, Dutch Design, Academy, Dutch Design Week, World Design Event, meubel, bank, karpet, ontwerp, design, museum, Design Academy, Eindhoven, #DDW19, DDW, WDE, #WDE, #DDA, #dutchdesignawards, #SimonePost, #Gispen

Gerelateerd nieuws
 
Designroute Glue in Amsterdam
lees verder
Thea nieuw bij Fendi Outdoor
Fendi is een van de labels van de Italiaanse meubelfabrikant Luxury Living Group uit Forlž. Thea is een nieuwe telg in de Fendi Outdoor collectie.
lees verder
Experience center Interior Group
Keijsers Interiors en De Projectgroep openen een experience center op businesspark Papendorp aan de rand van Utrecht.
lees verder
Das Haus jubileert en vernieuwt
Das Haus, de bekende designattractie op meubelbeurs IMM, viert in 2021 zijn 10-jarig. Dit markeert een nieuwe oriŽntatie: inhoudelijk meer aandacht voor toekomstige ontwikkelingen en thema's en een groep designers die samen een vernieuwd Das Haus neerzetten.
lees verder
 
Driedaagse ETC Design Experience
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden