Dutch Design Awards: genomineerden

Dinsdag 28 mei 2019

Van 19 - 27 oktober is Eindhoven het toneel voor het grootste designevenement van Noord - Europa, de Dutch Design Week. Een speciale plek is dan gereserveerd voor de nomineerden van de Dutch Design Awards. Zij zijn nu bekend gemaakt.
Dutch Design Awards: genomineerden
Dutch Design Awards: genomineerden Dutch Design Awards: genomineerden

Het thema van de DDW 2019 is 'If not NOW, then WHEN?!' Hiermee sluit de organisatie aan op het thema van vorig jaar (If not us, then who?) waarmee opgeroepen werd tot het nemen van verantwoordelijkheid  bij het maken van keuzes. Dit jaar wordt opgeroepen tot vervolgactie, stel je plannen voor de toekomst niet langer uit, maar doe het nu!

 

De genomineerden voor de Dutch Design Awards 2019 zijn bekend. Onafhankelijke commissies van designexperts nomineerden drie projecten in de categorieën: Product, Habitat, Communication, Fashion, Design Research, Service & Systems, Best Commissioning en Young Designer.

 

De bank Sett van Gispen (foto 1) is genomineerd in de categorie beste product. Dit is karakteristieke designbank met een strakke uitstraling, van ontwerper Peter van de Water. Hij zocht en vond een balans tussen eenvoud en comfort. Genomineerd voor de beste Young Designer is Simone Post. Zij won in 2017 al de award voor Best Studio Artist Design op Domotex, voor haar karpetten van gerecylede stoffen voor Vlisco (foto 2). Hier borduurt zij op voort met karpetten gemaakt gemaakte Adidas sportschoenen (foto 3).

 

Op woensdag 12 juni worden de Dutch Design Awards 2019 uitgereikt. Het werk van alle genomineerden is te zien tijdens de overzichtstentoonstelling tijdens Dutch Design Week. Hier kan het publiek ook stemmen voor de Public Award 2019.Links

www.ddw.nl
www.simonepost.nl
www.gispen.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, awards, DDA, Dutch Design, Academy, Dutch Design Week, World Design Event, meubel, bank, karpet, ontwerp, design, museum, Design Academy, Eindhoven, #DDW19, DDW, WDE, #WDE, #DDA, #dutchdesignawards, #SimonePost, #Gispen

Gerelateerd nieuws
Zitmeubelserie Creva soft van Kusch+Co
De Duitse meubelfabrikant Kusch+Co introduceert een nieuwe soft seating serie. Deze modulaire zitmeubelserie is ontwerpen door de Keulse designstudio Kaschkasch en heet Creva soft.
lees verder
 
Reorganisatie management Nolte
lees verder
Afval uit paardenhouderij wordt stoel
Meubelontwerper Ruben van Megen lanceert deze zomer een bijzondere stoel. The Cord Connection is gemaakt van touw dat wordt gebruikt om hooi en stro samen te binden.
lees verder
Ook woninginrichting juni feest!
De Nederlandse detailhandel heeft in juni 2019 2,8% meer omzet geboekt dan in juni 2018. De interieurbranche heeft het opnieuw zeer goed gedaan!
lees verder
Nieuwe XPS ondervloeren Estillon
Ondervloerenspecialist Estillon lanceert twee nieuwe XPS foam ondervloeren. Volgens het bedrijf de ideale ondervloeren voor laminaat en klik-PVC vloeren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden