Drie nieuwe collecties Pierre Frey

Woensdag 27 januari 2021

Editeur Pierre Frey komt deze winter met een drietal nieuwe collecties. De twee nieuwe stoffencollectie en één behangcollectie brengen allemaal warmte in hun deze koudste tijd van het jaar.
Drie nieuwe collecties Pierre Frey
Drie nieuwe collecties Pierre Frey Drie nieuwe collecties Pierre Frey Drie nieuwe collecties Pierre Frey

Eén van de nieuwe collecties van Pierre Frey is Joie de Vivre (foto 1). De stoffen zijn gebaseerd op de Provence. Ze verbinden zich volgens het bedrijf tussen kunst en authenticiteit. Met eigentijdse creaties en motieven geïnspireerd op populaire tradities. De gebruikte materialen zijn linnen, zijde, rafia vaak gesierd door kleurrijke borduursels.

 

Ook gebaseerd op de Provence is de behangcollectie Eternel Ete (foto 3). De collectie combineert tekeningen en objecten uit de jaren 50’, moderne creaties met elkaar. Zeemeerminnen, agaves, zonnen, bloemen, aardewerk spelen allemaal hun rol. Pierre Frey combineert traditionele en digitale printtechnieken in grote breedtes en creëert verschillende oppervlakten en afwerkingen.

 

Met buitengewone energie is de Vibrations-collectie van Pierre Frey een eerbetoon aan de artistieke beweging die bekend staat als Geometric Abstraction. Deze vorm van grafische expressie, geboren in de jaren 1920 en in constante vernieuwing, is zowel minimalistisch als uitbundig en combineert verschillende historische stromingen zoals Bauhaus, Op'Art of Kinetic Art. Dit uit zich in de zeer kleurrijke niet-figuratieve geometrische vormen.

 

De stoffen van Pierre Frey worden in Nederland verdeeld door Brugman uit Landsmeer. De Belgische agent is Atsceau uit Brussel.Links

www.atsceau.com
www.brugmanbv.nl
www.pierrefrey.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitaal, hospitality, gordijn, stof, raambekleding, raamdecoratie, gordijn, kussen, stof, behang, wandbekleding, confectie, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, woningstofferen, woninginrichting, woninginrichter, #brugman, #atsceau, #pierrefrey,

Gerelateerd nieuws
Edelstenen op de bank
Moooi breidt zijn collectie The Extra O uit met een nieuwe serie kussens van Claire Vos. Om de kussens te maken is volgens het bedrijf een revolutionaire printtechnologie gebruikt.
lees verder
 
Apple HomeKit voor raambekleding
lees verder
Decosit vervroegd
De textielbeurs Decosit in 2021 is door organisator Fedustria weer gewijzigd. Net als vorig jaar wordt ook nu weer op een vroeger tijdstip gegokt.
lees verder
 
Grote meerderheid wil winkels open
lees verder
Vertrek Rob Berns bij Kwantum
Rob Berns stopt als algemeen directeur bij Kwantum, na de realisatie van één directie voor Kwantum en Leen Bakker
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden