Dreigend faillissement Signa groep

Woensdag 29 november 2023

De Oostenrijkse Signa Group, tot voor kort mede-eigenaar van onder andere De Bijenkorf, dreigt failliet te gaan.
Dreigend faillissement Signa groep
Dreigend faillissement Signa groep

De vastgoedonderneming van ondernemer René Benko heeft woensdag surseance van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Wenen. Signa was op zoek naar financiers, maar dit is tot op heden nog niet gelukt.

 

Het bedrijf stootte dit jaar al winkelketens en warenhuizen af om de liquiditeit op peil te brengen. Zo deed Signa onlangs Selfridges, moederbedrijf van de Bijenkorf, over aan de Thaise Central Group. In oktober werd de Belgische keten Inno in de etalage gezet.

 

Het vastgoedconglomeraat, dat ook warenhuisgroep Galeria bezit, diende woensdag bij de handelsrechtbank in Wenen tevens een aanvraag in om te mogen reorganiseren onder zelfbestuur. Ze hoopt zo de bedrijfsvoering vlot te trekken. De economische malaise, hoge rentes en gestegen loonkosten vallen Signa naar eigen zeggen zwaar.

 

De Duitse vastgoedpoot Signa Real Estate Management vroeg eind vorige week al om uitstel van betaling bij de rechtbank in Berlijn. Mocht het niet lukken om de benodigde financiering bijeen te brengen, dan kunnen talloze gerenommeerde winkelketens en warenhuizen in Europa omvallen.

 

Galeria Kaufhof is dan één van de kandidaten die opnieuw in de problemen komt. Signa nam de warenhuisketen in 2019 over van Hudson's Bay. Galeria weigert sinds begin november de huur over te maken naar de Oostenrijkse holding, ze betaalt het bedrag aan Duitse dochterbedrijven van Signa.Links

www.centralgroup.com
www.inno.be
www.galeriakaufhof.de
www.bijenkorf.nl
www.signa.at

Tags

nieuws, interieur, vastgoed, warenhuizen, portefeuille, surseance, insolventie, afstoten, verkoop, #signa, #galeria, #bijenkorf, #selfridges, #inno, #galeriakaufhof

Gerelateerd nieuws
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Perzische tapijt duurzame keuze
[Sponsored artikel] - In de wereld van interieurdesign blijft de vraag naar authentieke en duurzame producten groeien. Te midden van deze trend staan Perzische tapijten als toonbeelden van vakmanschap en duurzaamheid.
lees verder
 
R+T 2024 in topvorm
lees verder
Meerdere winkelsluitingen Utrecht
Helaas zijn de afgelopen tijd verschillende Utrechtse woonfirma's gesloten. Keck & Lisa Wonen is de meeste recent winkel die zijn deuren sluit. Sinds eind vorig jaar zijn vier bedrijven met hun werkzaamheden gestopt.
lees verder
 
Prijsverlagingen Jysk
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden