Domotex met vloeren, muren en plafonds

Maandag 09 december 2019

Onder de noemer Floor & More laten Domotex-exposanten van 10 tot 13 januari 2020 zien hoe tapijten, kurkelementen of designpanelen kunnen worden gebruikt om sfeervolle interieurs te creŽren.
Domotex met vloeren, muren en plafonds
Domotex met vloeren, muren en plafonds Domotex met vloeren, muren en plafonds Domotex met vloeren, muren en plafonds

Het thema van Domotex 2020 is Atmysphere. Onder deze titel richt de beurs zich op specifieke welzijnsverhogende aspecten van de ruimtes waar we wonen en werken. Floor & More is hier onderdeel van en draait om het idee dat tapijten, kurkelementen en designpanelen niet beperkt hoeven te blijven tot onze vloeren, maar ook plafonds en wanden kunnen sieren. Daardoor ontstaat volgens organisator Deutsche Messe een coherente, individuele sfeer die ons gevoel van persoonlijk welzijn versterkt.

 

De fabrikanten Oriental Weavers, Wicanders en Swiss Krono tonen oplossingen waarbij vloerbedekkingen blikvangers worden en vloeren opgaan in het wandontwerp. Oriental Weavers produceert wandtapijten die samengaan met zijn tapijten en karpetten, om kamers een stilistisch coherente uitstraling te geven. Seychellen (foto 1) is een modern machinaal geweven tapijt met een abstract patroon in koele tinten, verkrijgbaar in vijf maten. Samen met de Kelim (foto 2) kussenhoezen ontstaat volgens het bedrijf een harmonieuze sfeer. Kelim is verkrijgbaar in drie maten en gemaakt van een slijtvaste mix van chenille, viscose en polyester.

 

Dekwall (foto 3) van Wicanders, het merk van Amorim, is een collectie van op kurk gebaseerde wandelementen geïnspireerd door de natuur. Het is beschikbaar in een groot aantal patronen, structuren, kleuren en vormen en kan worden gecombineerd met Wicanders kurkvloeren. Met deze producten kunnen bij de vloer passende wandontwerpen of feature walls gecreëerd worden. Omdat ze gemaakt zijn van kurk, creëren de wandelementen volgens Wicanders comfortabele woon- en werkomgevingen die stil en warm zijn. Ze bestaan ​​uit twee kurklagen en zijn onderhoudsvriendelijk en hypoallergeen.

 

SwissClic panelen (foto 4) van Swiss Krono kunnen snel en eenvoudig aan elkaar worden geklikt, zonder speciaal gereedschap, om ononderbroken doorlopende wand- of plafondbekledingen met vrijwel onzichtbare voegen te creëren. De panelen kunnen worden voorzien van een speciale primerfolie, waardoor ze in vrijwel elke kleur kunnen worden geverfd. SwissClic-panelen zijn ook verkrijgbaar in authentieke houtlook en ongepolijste betonlook. Ze zijn slijtvast, makkelijk te onderhouden en ook verkrijgbaar als geluidsabsorberende akoestische bekleding, die omgevingsgeluid volgens Swiss Krono tot 50 procent kan verminderen.

 

Lezers van Interieurjournaal kunnen gratis naar Domotex, registreer hier!

 Links

www.domotex.de
www.hannover-beurs.nl
www.messe.be
www.messe.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloeren, parket, hout, pvc, lvt, vinyl, linoleum, tapijt, karpet, pers, oosterse tapijten, kelims, zieglers, entreemat, mat, entree, deurmat, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, vakdagen, vakbeurs, trend, outdoor, wellness, health, #domotex, #deutschemesse, #atmysphere, #hannoverbeurs, #messe, #floorandmore

Gerelateerd nieuws
 
Badkamerbehang vol dieren
lees verder
Andre Bovekerk overleden
Andrť Bovekerk, een bekende uit de vloerenbranche en sinds kort werkzaam bij Leoxx als inside sales manager, is zaterdag 8 augustus plotseling overleden.
lees verder
Effen in spotlicht bij Artex
Artex heeft een passie voor uniís. De kleuren van de stoffenfabrikant worden in de verfkeuken van het bedrijf gemaakt. Een samenspel tussen ontwerpers en verfkeukenspecialisten.
lees verder
Issabella-Interiors op zolder
Issabella-Interiors verhuist per september naar voormalig klooster MariŽnhof. De interior designer betrekt hiermee de grootste restaureerde zolder van Amersfoort.
lees verder
Avery Dennison verdeelt Squid
Het decoratieve plakfolie Squid, van Lampe Textiles, wordt vanaf september exclusief aan de grafische industrie verdeeld door Avery Dennison.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden