Decosit herleeft via Fedustria

Maandag 22 juli 2019

Hoewel vakbeurs Mood niet doorgaat vindt er op 10 en 11 september toch een evenement voor textielbedrijven plaats in Brussel. Fedustria gebruikt de vroegere naam Decosit om de beurs nieuwe leven in te blazen in de Brussels Expo.
 Decosit herleeft via Fedustria

Eind juni besloot Mood-organisator Easyfairs deze vakbeurs te annuleren. Op dat moment hadden 30 tot 35 bedrijven hun deelname toegezegd, te weinig voor de opzet die de organisatie voor ogen had. Het cancelen van de beurs was voor deze epxosanten natuurlijk een teleurstelling. Er ontbrak nu een beursmoment in september, terwijl zij druk bezig waren met de nieuwe collecties die zij hier wilden tonen.

 

Verschillende exposanten namen daarom contact op met Fedustria, de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie. Deze besloot een nieuwe beurs op te zetten onder de naam Decosit, de naam die de beurs droeg tot en met vóór de komst van de nieuwe naam Mood in 2009. Tevens werd koortsachtig gezocht naar een goede locatie, omdat velen al bezet waren, of te groot voor dit initiatief. Uiteindelijk bleek de Brussels Expo beschikbaar, Decosit zal daar gehouden worden in hal 10.

 

Product manager textiel Kris Vermoesen van Fedustria is nu druk met de organisatie van de beurs, die een ander concept krijgt dan Mood had. De stands worden volledig geregeld door Fedustria en hebben een grootte van 10 - 40 m2. De deelnemende bedrijven hoeven dus alleen maar hun nieuwe collecties mee te nemen. Vooralsnog hebben grote Belgische exposanten zoals Ter Molst, Beaulieu, Libeco, Muvantex, Weverij Van Neder en Verstraete & Verbauwede hun deelname toegezegd.Links

www.decosit.eu
www.fedustria.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, slapen, woning, stof, bekleding, textiel, meubelstof, gordijn, wandbekleding, tafellinnen, badlinnen, bedlinnen, Mood, textielbeurs, Brussel, beurs, show, event, trend, trendboek, evenement, origin, original, origineel, design, brussel, bruxelles, brussels expo, moodbrussels, Fedustria, Decosit #moodbrussels, #decosit, #termolst, #Bealieu, #Libeco, #VanNeder, #VerstraeteVerbauwede

Gerelateerd nieuws
 
Bece lanceert nieuwe projectcollectie
lees verder
Design Tales in muurafwerking
Design Tales, een agenturenbedrijf voor meubelen en verlichting heeft een bijzondere uitbereiding. Het bedrijf wordt de Nederlandse ambassadeur van St. Leo.
lees verder
Nieuwe wandlijm Uzin
Uzin introduceert UZIN KE 68 T. Deze 1-k hybridelijm is bedoeld om zwaardere bedekkingen zoals duo-planken, parket en harde soorten kunststof watervast aan de wand te bevestigen.
lees verder
Wonenbeurs gaat digitaal
De VT Wonen & Designbeurs gaat dit jaar niet door in fysieke vorm, maar wordt gedurende de gehele maand oktober digitaal gehouden. De Let's get digital editie!
lees verder
Welten By Eve
Pascal Welten is vanaf vandaag aan de slag gegaan bij de het verlichtingslabel By Eve uit Schilde.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden