Decosit herleeft via Fedustria

Maandag 22 juli 2019

Hoewel vakbeurs Mood niet doorgaat vindt er op 10 en 11 september toch een evenement voor textielbedrijven plaats in Brussel. Fedustria gebruikt de vroegere naam Decosit om de beurs nieuwe leven in te blazen in de Brussels Expo.
 Decosit herleeft via Fedustria

Eind juni besloot Mood-organisator Easyfairs deze vakbeurs te annuleren. Op dat moment hadden 30 tot 35 bedrijven hun deelname toegezegd, te weinig voor de opzet die de organisatie voor ogen had. Het cancelen van de beurs was voor deze epxosanten natuurlijk een teleurstelling. Er ontbrak nu een beursmoment in september, terwijl zij druk bezig waren met de nieuwe collecties die zij hier wilden tonen.

 

Verschillende exposanten namen daarom contact op met Fedustria, de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie. Deze besloot een nieuwe beurs op te zetten onder de naam Decosit, de naam die de beurs droeg tot en met vóór de komst van de nieuwe naam Mood in 2009. Tevens werd koortsachtig gezocht naar een goede locatie, omdat velen al bezet waren, of te groot voor dit initiatief. Uiteindelijk bleek de Brussels Expo beschikbaar, Decosit zal daar gehouden worden in hal 10.

 

Product manager textiel Kris Vermoesen van Fedustria is nu druk met de organisatie van de beurs, die een ander concept krijgt dan Mood had. De stands worden volledig geregeld door Fedustria en hebben een grootte van 10 - 40 m2. De deelnemende bedrijven hoeven dus alleen maar hun nieuwe collecties mee te nemen. Vooralsnog hebben grote Belgische exposanten zoals Ter Molst, Beaulieu, Libeco, Muvantex, Weverij Van Neder en Verstraete & Verbauwede hun deelname toegezegd.Links

www.decosit.eu
www.fedustria.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, slapen, woning, stof, bekleding, textiel, meubelstof, gordijn, wandbekleding, tafellinnen, badlinnen, bedlinnen, Mood, textielbeurs, Brussel, beurs, show, event, trend, trendboek, evenement, origin, original, origineel, design, brussel, bruxelles, brussels expo, moodbrussels, Fedustria, Decosit #moodbrussels, #decosit, #termolst, #Bealieu, #Libeco, #VanNeder, #VerstraeteVerbauwede

Gerelateerd nieuws
Slapen in de seventies
Textielproducent De Witte Lietaer uit Lauwe introduceert bedlinnen Almond, met een typisch jaren zeventig dessin.
lees verder
Headlam adviseert over kleurgebruik
Groothandel Headlam geeft in zijn meest recente nieuwsbrief tips voor het gebruik van kleur. Met een keuze voor de juiste kleur gordijnen worden zij volgens het bedrijf vanzelf de basis van het interieur.
lees verder
Data Proposte 2020 bekend
De data voor de 28e editie van de internationale beurs in meubel- en gordijnstoffen Proposte in 2020 zijn bekend geworden.
lees verder
Luxury Decor Floors failliet
Recent werd bekend dat LDF (Luxury Decor Floors) uit Oeselgem/Dentergem reeds half juli failliet is verklaard.
lees verder
Luxaflex vult collecties aan
Luxaflex introduceert in september meerdere collecties: nieuwe houten jaloezieën, rolgordijnen en Duette Shades.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden