De zes IMM trends voor 2021-22

Dinsdag 16 februari 2021

Welke effecten heeft de coronapandemie op het interieur? Welke trends zijn van invloed op de ontwikkeling en productie van meubels? En welke impact hebben de maatschappelijke veranderingen op het consumentengedrag in de interieurmarkt?
De zes IMM trends voor 2021-22
De zes IMM trends voor 2021-22 De zes IMM trends voor 2021-22 De zes IMM trends voor 2021-22 De zes IMM trends voor 2021-22 De zes IMM trends voor 2021-22

De internationale interieurvakbeurs IMM Cologne signaleert zes belangrijke trends:


Trend 1: Natural Luxury
| Kwaliteit is de echte luxe

Traditioneel vakmanschap, eenvoud, hoogwaardige materialen, ontwerp met zachte randen - dit zijn de kenmerken van 'pure' luxe - puur omdat het natuurlijk is, gedefinieerd door een focus op wat er echt toe doet en de bereidheid om af te zien van massaconsumptie.

 

Foto 1: Betty is een stapelbare stoel van Thau & Kallio voor &Tradition. De stoel is gebaseerd op een creatief element dat meestal verborgen blijft: de geweven zitting. Het is vernoemd naar het Betty Nansen Theater in Kopenhagen, een houten paviljoen uit 1857.

 

Trend 2: Blurring Boundaries | Grenzeloze ruimtes die het verlangen naar vrijheid bevredigen

Het groeiende verlangen naar grenzeloos wonen leidt tot overlappende realiteiten en stijlen. De grens tussen binnen en buiten, (semi-) openbaar en privé, wonen en koken, wonen en eten, wonen en werken, leefruimte en badkamer.

 

Foto 2: Studio Irvine bouwt door op Thonet's veelzijdige, minimalistische S 5000-reeks. Het resultaat is een modulair systeem van banken en stoelen elementen met scheidingspanelen. Add-on-elementen zoals tabellen, kussens en stopcontacten zorgen voor een breed scala aan toepassingen.

 

Trend 3: Multifunctional| Kleiner, minder, meer dan het lijkt

Verstedelijking en stijgende huizenprijzen vragen om oplossingen met een kleine footprint voor alleenstaanden en gezinnen. De meubelindustrie reageert op de uitdaging om maximaal comfort te creëren in een kleine ruimte. Met thuiskantoren, kleine meubels, slimme oplossingen met verbonden woonfuncties, en intelligente ontwerpen mogelijk gemaakt door innovatieve armaturen en moderne opslagoplossingen. Geconfronteerd met alle veranderingen in de thuisomgeving als gevolg van de coronapandemie, nemen de eisen van mensen aan hun eigen vier muren toe. Ze zijn op zoek naar innovatieve meubels en stoffering die kunnen worden aangepast, aangevuld en aangepast aan hun veranderde behoeften.

 

Foto 3: Het Fläpps wandbureau van Ambivalenz is verkrijgbaar in vier versies, typisch voor alle modellen is hun compacte, functioneel ontwerp dat kan worden uitgebreid als daar behoefte aan is. Bijvoorbeeld met aanbouwvak aan de muur voor voldoende opslagruimte.

 

Trend 4: For Seasons | Leven met de seizoenen

Interieurlevensstijl is een onderwerp dat veel mensen bezighoudt. Als uitdrukking van persoonlijkheid schetst het interieur niet langer een strak beeld, maar wordt het een continu proces. Maar de veranderingen in de inrichting worden niet alleen beïnvloed door trends; ze worden rechtstreeks beïnvloed door wat er in onze natuurlijke omgeving gebeurt, het ritme van de seizoenen en ook door onze culturele gebruiken.

 

Foto 4: Nieuwe Aziatische-stijl: fijn, donker essenfineer, geborsteld roestvrij staal met een antiek messing afwerking en een grafische vorm - het is deze drie-eenheid die de Osaka-collectie van Kare Design typeert. 

 

Trend 5: Sharing Spaces | Handig wonen met sociale connecties

Tegenwoordig wordt de plek die we thuis noemen, gezien als een overkoepelend deel van ons leven dat zowel de behoefte om ons terug te trekken als sociale activiteiten, binnen en buiten, entertainment en thuiswerken omvat. Het integreren van het thuiskantoor in de traditionele woonomgeving is echter niet de enige uitdaging waarmee de interieurbranche in de toekomst zal worden geconfronteerd; de sector zal ook modellen moeten ontwikkelen voor een nieuwe manier van leven. Voor fenomenen als stedelijke verdichting, demografische veranderingen en toenemende mobiliteit.

 

Foto 5: Das Haus door Studio Truly Truly, tijdens IMM 2019.

 

Trend 6: Connected Living | Slimme woning, genetwerkt leven

De digitale wereld is onze tweede huid geworden - uit noodzaak, maar niet ongewild. Dit is waarschijnlijk ook van invloed op de acceptatie van het slimme huis-idee: het komt steeds vaker voor dat items in privéwoningen worden verbonden met slimme technologieën, en het interieurontwerp past zich aan deze toenemende connectiviteit aan. We halen de wereld in huis - een toptrend en een groeimarkt.

 

Foto 6: De slimme spiegel van Mues-Tec is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, vormen en maten, en combineert de voordelen van een spiegel en computer in één product.Links

www.ambivalenz.org
www.kare-design.com
www.mues-tec.eu
www.andtradition.com
www.thonet.de
www.studiotrulytruly.com
www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, ontwerp, talent, #imm, #imm22, #imm2022, #immcologne, #ambivalenz, #andtradition, #dashaus, #karedesign, #koelnmesse, #studiotrulytruly, #jabanstoetz, #muestec, #thonet, #leolux

Gerelateerd nieuws
Succes styling tool Fonq
Fonq gaat verder met de stylingtool die de webwinkel de afgelopen maanden uitprobeerde. Volgens de webwinkel zorgt deze voor 76% omzetstijging per styling tool gebruiker.
lees verder
 
Laengsel via Studio Oskar
lees verder
Nieuw projectgamma Occhio
Met Occhio+ wil Occhio een allesomvattende lichtplanning in projecten - zowel in de particuliere als in de commerciële sector - kunnen aanbieden. Dit concept brengt nieuwe producten en productuitbreidingen op de markt, die het toepassingsgebied van de verlichtingsproducent vergroot.
lees verder
 
Easy & Safe meubelstoffen
lees verder
M.O.W. helpt digitaliseren
Het is een trend om naast een fysieke beurs ook een digitaal platform te bieden aan exposanten. Ook M.O.W. (van 19-23 september) doet hieraan mee met het initiatief 360GradPlaza.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden