De toekomst van Dunlopillo

Donderdag 10 augustus 2023

Dunlopillo Vertriebs GmbH is vanaf 1 oktober de nieuwe bedrijfsnaam van Dunlopillo. Onder leiding van Christian Paar gaat het premium slaapmerk dan verder. De nieuwe directeur legt uit wat dit in de praktijk zal betekenen.
De toekomst van Dunlopillo

Nog even de geschiedenis in een notendop. In 2017 werd Dunlopillo in kader van een insolventieprocedure overgenomen door Emma Sleep. Emma zette het Dunlopillo op de kaart als premiummerk. In 2020 veranderde vervolgens de eigenaar van Emma. Recent werd bekend dat Breckle, een familiebedrijf uit Hamburg, de nieuwe eigenaar wordt. Mobelkultur sprak nieuwe directeur Christian Paar en vroeg hem waarom Emma van het merk af wilde.

 

Volgens Paar wil Emma zich strategisch 100% richten op het internationale Emma-merk. Ook denkt hij dat Dunlopillo beter bij een traditioneel bedrijf als Breckle past. Hij noemt Dunlopillo een bedrijf met een sterke merkidentiteit en een hoge herkenningswaarde onder consumenten. Op 1 oktober zal niet veel veranderen. Dunlopillo blijft zelfstandig opereren (de vertegenwoordigers blijven aan boord) maar kan profiteren van de uitgebreide knowhow van Breckle in zowel matrassen- en beddenproductie als verkoop.

 

Paar stelt zich ten doel om Dunlopillo breder te positioneren in de handel en het merk opnieuw vestigen. De nieuwe leiding wil de aanwezigheid van Dunlopillo in verschillende verkoopkanalen stimuleren - inclusief de retail. Als het aan Breckle ligt wordt het merk synoniem voor hoogwaardige matrassen. Om die bekendheid te vergroten, is volgens Paar ook een bredere aanwezigheid in geselecteerde winkels nodig.Links

www.dunlopilloworld.com
www.breckle.de
www.emma-sleep.nl

Tags

nieuws, interieur, matrassen, overname, investering, familiebedrijf, aandelen, latex, productie, merk, strategie, internationaal, merkenbeleid, partner, premiummerk, #dunlopillo, #breckle, #emmasleep

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder
 
Meubelbeurs legt nieuwe accenten
lees verder
Studio Mariska Jagt failliet
Eerder dit jaar was Studio Mariska Jagt nog bezig met de ontwikkeling van eigen meubels. De firma zocht een partner om de meubellijn op de markt te brengen. Op 12 september ging de Studio failliet, een dag later gevolgd door een meubelmaker in Delft.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden