De G van Gietvloeren

Donderdag 19 november 2020

Gietvloeren zijn in trek in zowel de particuliere als zakelijke markt. Een van de landelijke opererende spelers op het gebied van gietvloeren is G-Vloeren.
De G van Gietvloeren
De G van Gietvloeren De G van Gietvloeren De G van Gietvloeren De G van Gietvloeren De G van Gietvloeren

Gietvloeren werden in het verleden vooral gebruikt voor industriële en zakelijke toepassingen. Dankzij woonprogramma’s en interieurmagazines worden de schoonheid en praktische eigenschappen van gietvloeren steeds vaker ook door consumenten ontdekt. Ze zijn naadloos en kleurvast. Ook zijn deze vloeren gemakkelijk in onderhoud en voelen ze aangenaam aan.

G-vloeren is een gietvloerspecialist voor zowel de particuliere als zakelijke markt. Het bedrijf houdt kantoor in Vinkeveen en heeft een showroom op de Overtoom in Amsterdam die op afspraak te bezoeken is.

 

De gietvloeren, vloercoatings en epoxyvloer van G-Vloeren zijn gemaakt van natuurlijke kunststoffen en vrij van chemicaliën en schadelijke stoffen. G-vloeren werkt uitsluitend met duurzaam, milieuvriendelijk materiaal dat voldoet aan de strengste milieueisen en biedt dan ook een gespecificeerde EKO-garantie! De 'G' van G-vloeren staat dus niet alleen voor Giet- maar ook voor Groene-vloeren.

Een kwalitatieve gietvloer is samengesteld uit verschillende soorten kunststoffen of cement. Voor elke gebruikstoepassing wordt de samenstelling van de gietvloer geoptimaliseerd. Hieronder een opsomming van de verschillende vloersoorten die worden geleverd.

- Gietvloeren bestaan uit polyurethaan, epoxy cement en beton: comfortabel, warm aan de voeten en veerkrachtig. Een gietvloer van G-vloeren is bovendien onderhoudsvriendelijk en toe te passen in nagenoeg iedere RAL, Sikkens of NCS kleur.


- Betonlook vloeren zijn eigenlijk gewoon gietvloeren met een robuuste uitstraling van beton, maar met de eigenschappen van een gietvloer: veerkrachtig en warm. De betonlook vloer bestaat uit twee contrasterende kleuren in de gietlaag die in een gelijke verhouding worden gemengd. Er is keuze uit een rustige, medium of drukke betonlook melering.


- Woonbeton is leverbaar in diverse structuren en maar liefst 3000 kleuren. Het is dus niet zo dat de kleur beperkt is tot de grijze betonkleur. Woonbeton staat bekend om zijn rauwe, robuuste uitstraling en bestaat uit natuurlijke materialen van cement, beton, pigment, water en mineralen.


- Epoxyvloeren staan vooral bekend om de ijzersterke eigenschappen: slijtvast, stootvast, zwaar belastbaar en vloeistofdicht. Daarmee zijn ze uitermate geschikt voor industriële toepassingen: fabriek, magazijn, werkplaats, parkeergarage en overige bedrijfsruimtes. De epoxyvloer is in ruim 3.000 kleuren en kleurcombinaties leverbaar.


- Vloercoating is de ideale vloer als een snelle verwerkingstijd nodig is en heeft een zeer aantrekkelijke prijs. De vloercoating bestaat uit epoxy of polyurethaan materiaal en is altijd naadloos, vloeistofdicht, onderhoudsarm, mechanisch en chemisch belastbaar. Leverbaar in duizenden kleuren, antislip en kleurvlokken.


- Betonvloeren hebben een robuust, industrieel uiterlijk en worden steeds vaker ook in woonhuizen toegepast. De vloeren zijn naadloos en stoten stof en vuil af: ideaal voor mensen met een allergie. Er zijn veel variaties denkbaar bij een betonvloer.


- Grindvloeren ziet u veel terug in kantoren, woonwinkels, bouwmarkten, tuincentra, serres en atriums. Een grindvloer is een harde vloer die door het gebruik van grind een natuurlijke uitstraling heeft. Ze zijn in verschillende steendiktes en kleuren appliceerbaar. Bovendien is deze vloersoort goed geschikt om te combineren met vloerverwarming.


- Beton ciré is een watervaste cementstuc voor op vloeren, maar ook op muren. Het materiaal zorgt voor een geweldige gemêleerde structuur. Beton ciré wordt het meest gebruikt in luxe badkamers, keukens en bij de open haard.


- Microcement lijkt vrij veel op beton ciré. Het voornaamste verschil zit hem in de hardheid en de uitstraling van het materiaal: microcement is namelijk iets harder dan beton ciré.


- Troffelvloeren, ook wel mortelvloeren genoemd, bestaat uit fijngemalen grind- of kwartskorrels die samengebonden worden met epoxy kunsthars. Het resultaat is een vloer die bijzonder sterk is. Door het toevoegen van een coatinglaag is de vloer bovendien vloeistofdicht.


- MMA vloeren zijn gietvloeren die in twee uur drogen. De vloer is gemaakt van kunststof en heeft een gladde afwerking. Optioneel kan de vloer afgewerkt worden met een antislip toplaag, bedrijfslogo of een kleur naar wens.


- ESD vloeren voeren elektrostatische lading van elektronische apparatuur in productieruimtes, computerruimtes, maar ook in ziekenhuizen op een gecontroleerde, veilige manier af. Door het toevoegen van koper aan de vloer dient de vloer als geleider, waardoor ongewenste statische lading op mensen, uitrusting of machines voorkomen wordt.Veel van de bovengenoemde vloersoorten zijn te combineren met vloerverwarming.

De prijzen waarvoor G-Vloeren de vloeren kan appliqueren liggen tussen de € 45-65 per m² vanaf 150 m², vanaf 50 m² is dit ca. € 10 per m² hoger. Oppervlaktes onder de 50 m² worden gedaan voor een vaste prijs:
- Woonbeton € 4.350
- PU Gietvloer € 3.850
- EP Gietvloer € 3.250
Een EP Vloercoating komt op € 2.150 of ca. € 25 per m².

De uiteindelijke kosten zijn overigens ook afhankelijk van de huidige ondervloer, de locatie en de gewenste kleur.

[sponsored artikel]Links

www.g-vloeren.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, hospitality, vloer, gietvloer, epoxy, epoxyvloer, beton, betonvloer, betonlook, woonbeton, vloercoating, microcement, troffelvloer, beton ciré, esd vloer, mma vloer, vloerbedekking, pvc, lvt, vinyl, egaline, egaliseren, stoffering, egalisatie, verwarming, vloerverwarming, onderhoud, reiniging, #gvloeren, #gietvloer, #vloercoating, #epoxyvloer

Gerelateerd nieuws
Onvrede over Mohawk
Filip Balcaen, bestuurder en een grote aandeelhouder van Mohawk, breekt met het Amerikaanse vloerenconcern. Mohawk is het moederbedrijf van Unilin, IVC en Spano.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
 
Nieuwe entreematten
lees verder
Blokker verkoopt Casa
De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
lees verder
 
Brand bij Willard
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden