Cyberaanval Headlam

Woensdag 25 november 2020

De Headlam Group Plc is helaas slachtoffer geworden van een cyberaanval. Hierbij werden bepaalde backofficesystemen in kantoren in het VK en Nederland getroffen. Inmiddels is uitgebreid onderzoek gaande om de oorzaak en impact hiervan te achterhalen.
Cyberaanval Headlam

Op zonderdag 15 november ontdekte Headlam dat een cyberaanval op het bedrijf had plaatsgevonden. Hierbij zijn bepaalde backofficesystemen in kantoren in het VK en Nederland getroffen, waaronder het e-mailsysteem dat nu is hersteld. Het operationele ERP-systeem van het bedrijf, dat klant- en leveranciersinformatie bevat, is niet geopend en er is minimale impact geweest op de activiteiten na het incident met ononderbroken dienstverlening aan klanten.

 

Na de melding van de aanval schakelde Headlam onmiddellijk een onafhankelijke forensische IT-specialist in om de oorzaak en impact van het incident te onderzoeken. Het forensisch onderzoek is nog gaande. Er zijn aanwijzingen dat er een kleine hoeveelheid gegevens is geëxtraheerd. Volgens Headlam gaat het hierbij niet om gegevens van leveranciers. In dit stadium zijn er ook  geen aanwijzingen dat de aanval gericht was persoonlijke gegevens of dat deze misbruikt zijn.

 

Headlam benadrukt dat eerlijkheid en rechtvaardigheid ongelooflijk belangrijke waarden zijn voor het bedrijf. Het is volledig tegen het criminele gedrag van de aanvaller. De relevante autoriteiten zijn geïnformeerd, waaronder het Information Commissioner’s Office (ICO) namens alle lidstaten en Action Fraud, het nationale meldpunt van het VK voor fraude en cybercriminaliteit. Daarnaast neemt het bedrijf maatregelen om zich nog beter tegen cyber aanvallen te beschermen.Links

www.headlam.nl

Tags

cyberaanval, veiligheid, Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, pvc, vinyl, laminaat, tapijt, tegel, tapijttegel, stroken, plank, parket, steen, keramisch, keramiek, tegel, stoffering, egalisatie, verwarming, vloerverwarming, ondervloer, lijm, vakkleding, ondertapijt, egaline, onderhoud, reiniging, plinten, profielen, gordijn, raambekleding, raamdecoratie, rolgordijn, plissé, verkoop, confectie, retail, detaillist, Headlam. Lifestyle Interior, Lifestyle-interior, Lifestyleinterior, groothandel, grossier, #headlam

Gerelateerd nieuws
Problemen meubelindustrie
De productie van meubelen en interieurs komt steeds meer in de knel door aanhoudende tekorten en late levering van grondstoffen en materialen. Meubelen en interieurs zullen duurder worden.
lees verder
Voorjaarsvakdagen bijna van start
De exposanten van de Woonindustrie (DWI) zijn er klaar voor, op 12 en 13 april begint het eerste deel van de Voorjaarsvakdagen, dat van 18 – 20 april vervolgd wordt. Van vernieuwde stands tot nieuwe producten, ze zijn allemaal de moeite van het bezoeken waard.
lees verder
Inretail gooit handdoek
Detailhandelsbrancheorganisatie Inretail gaat niet in hoger beroep tegen de Nederlandse staat om de gedwongen winkelsluiting op te heffen. En het IMF heeft overheden inmiddels geadviseerd om noodlijdende zaken op te kopen!
lees verder
Toegankelijke klasse Artelux
Met het thema ‘City Living’ borduurt Artelux voort op het vorig jaar geïntroduceerde ‘Luxury Living’, waarbij het stadse hotelleven een hoofdrol speelt. Het gaat om toegankelijke klasse, verfijnd en elegant.
lees verder
Onvrede over Mohawk
Filip Balcaen, bestuurder en een grote aandeelhouder van Mohawk, breekt met het Amerikaanse vloerenconcern. Mohawk is het moederbedrijf van Unilin, IVC en Spano.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden