Condor koopt Edel

Donderdag 20 september 2018

Condor Carpets neemt branchegenoot Edel over. De overname is woensdag bekendgemaakt, zonder de verkoopprijs te openbaren, zo meldt het FD.
Condor koopt Edel

Condor Carpets is een grote speler in de markt van kamerbreed tapijt, kunstgras en automatten. Begin 2017 nam het bedrijf uit Hasselt al Timzo over en in 2014 een deel van het gefailleerde BéWé Tapijt.

De onderneming heeft na de aankoop een omzet van circa € 450 miljoen met zo'n 900 werknemers. Het familiebedrijf, eigendom van twee families Hoekman, exporteert veel naar Engeland en Duitsland.

Edel Carpets bestaat dit jaar 100 jaar. Het bedrijf uit Genemuiden (foto; website) produceert garens en tapijt en verkoopt tapijt en vloerkleden van wol en polyamide die hoger in de markt zitten dan die van Condor Carpets. Met 85 werknemers behaalt het omzet genereren van zo'n € 30 miljoen in de Benelux, Duitsland en Engeland. Het bedrijf werd 1 oktober 2015 geleden overgenomen door de Nederlandse investeringsmaatschappij O2.

Condor Carpets koopt Edel Carpets uit de Edel Group holding. Onderdeel van de transactie is de aankoop van Telenzo Carpets alsmede de extrusie- en tapijtgarenveredelingsactiviteiten van Edel Group. Verder staan er vooralsnog geen wijzigingen op stapel.
De kunstgrasactiviteiten en de backingproductie blijven bij de Edel Group.
Links

www.edelgroup.nl
www.condorcompany.eu
www.timzo.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, pvc, vinyl, lvt, wpc, kunstgras, stroken, plank, parket, steen, keramisch, keramiek, tegel, stoffering, egalisatie, verwarming, vloerverwarming, ondervloer, lijm, vakkleding, ondertapijt, egaline, onderhoud, reiniging, plinten, profielen, #edel, #edelgroup, #timzotapijt, #condorgroup, #telenzo

Gerelateerd nieuws
 
Imm Cologne komt eraan
lees verder
 
Finalisten Carpet Design Awards 2019 bekend
lees verder
Flitspresentaties stylingtrends bij BNS Crisp
Bns Crisp nodigt relaties uit voor een inspirerend programma op woensdagmiddag 12 december bij Broeinest in Rotterdam. Met toelichting van de koers van Bns Crisp in 2019 en flitspresentaties van stylingtrends.
lees verder
Pure Talents op Imm
Waar vind je tegels gemaakt van papier en tafelbladen van afvalhout, wollen stoffen van hoge kwaliteit voor de massamarkt en lampen met niet-toxische zout-batterijen? Op de internationale meubelbeurs imm Cologne!
lees verder
Laatste MarketdayXL DWI 2018
Maandag 3 december van 10-17 uur zal in 2018 de laatste MarketdayXL van DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein worden gehouden. Met onder meer een Sample Sale Ún Love It!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden